Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στο Δήμο Ελυμνίων


Συμπαράσταση στα πληγέντα καταστήματα από το Δήμο Ελυμνίων.
Την συμπαράσταση του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν οι καταστηματάρχες της Παραλίας της Λίμνης μετά από ομόφωνη απόφαση που ψηφίστηκε έπειτα από έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Ελυμνίων το Σάββατο 19 Απριλίου.
Η συνεδρίαση έγινε προκειμένου να ζητηθεί από τους αρμόδιους φορείς να αφήσουν να αναστηλωθούν οι τέντες της παραλίας που καταστράφηκαν από την νοτιά της 24ης Μαρτίου.
Στο Συμβούλιο που έγινε με την παρουσία του Προεδρείου της Λιμενικής Επιτροπής και του νεοσύστατου Συλλόγου Επιχειρηματιών Ελυμνίων προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον των καταστηματαρχών της παραλίας, όπου το τελευταίο διάστημα δεν μπορούν να κάνουν καμία παρέμβαση (ούτε καν να βάψουν) στα κιόσκια που έχουν κατασκευάσει, επειδή έχουν κριθεί παράνομα.
Ο Δήμαρχος τόνισε το ενδιαφέρον του Δήμου για τις καταστροφές και ζήτησε από τη Λιμενική Επιτροπή να κάνει τα στραβά μάτια ώστε οι επαγγελματίες αυτοί να μπορέσουν να δουλέψουν την περίοδο του Πάσχα. Ανέφερε επίσης ότι αυτό είναι σύννομο από τη στιγμή που υπάρχει ανωτέρα βία και δημόσιος κίνδυνος.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που πήραν το λόγο. Ενώ από τη πλευρά του ο Πρόεδρος της Λιμενικής Επιτροπής Διαμαντής Διαμαντής είπε ότι δεν είναι στις αρμοδιότητες του να δώσει άδεια σε κάτι που είναι παράνομο. Επίσης προσκόμισε την αλληλογραφία με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας όπου του ζητήθηκε να καταγράψει τις ζημιές -στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου έπειτα από ερώτηση της κ. Περλεπέ - και ανέφερε ότι αυτές είναι μηδαμινές όσο αφορά το κρηπίδωμα ενώ υπήρξαν και δυο αιτήσεις καταστημάτων για καταστροφή στα κιόσκια.
Για το συνολικό πρόβλημα τις παραλίας ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά το Πάσχα.
Ένταση όμως υπήρξε όταν ο Δημοτικός Σύμβουλος Ηλίας Κουκουρίκος κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του μίλησε για συνάδελφό του καταστηματάρχη που κάνει καταγγελίες.
Ο Σαράντος Χατζηδάκης, που θεώρησε ότι τον φωτογράφισε, ζήτησε επί προσωπικού το λόγο πράγμα που δεν επέτρεψε ο Πρόεδρος Αλέκος Γεωργίου και τα πνεύματα οξύνθηκαν.
Με τη λήξη της συνεδρίασης εκστομίσθηκαν βαριές κουβέντες σε υψηλούς τόνους, ανάμεσα στον κ. Χατζηδάκη από τη μία πλευρά και τους κ.κ. Κουκουρίκο, Γεωργίου και Δήμαρχο από την άλλη.
Η ατάκα που έγραψε;«Σου επιτρέπω να μη με ξαναψηφίσεις» είπε ο Δήμαρχος στο κ Χατζηδάκη όταν ο τελευταίος του υπενθύμισε ότι είναι ψηφοφόρος του.
Ούτε ο Καίσαρας να ήταν!

Αντώνης Σκούρας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,