Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ-Παλλαϊκό Συλλαλητήριο

Εδώ Βόρεια Εύβοια. Ο τόπος μας έχει ξεσηκωθεί και όλοι οι    πολίτες ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, απαιτούμε έργα βασικής υποδομής Υγείας και περίθαλψης στον τόπο μας. Η γεωγραφική μας θέση, αν και βρισκόμαστε στην Κεντρική Ελλάδα, παρουσιάζει ιδιαιτερότητες που μας στερούν την άμεση και ασφαλή προσέγγιση της πρωτεύουσας του νομού μας.   Απέχουμε 130 δύσκολα χιλιόμετρα από την Χαλκίδα, αφού ο δρόμος κλείνει συχνά από τα χιόνια και τους ανέμους και τα πορθμεία δεν λειτουργούν κατά τις νυχτερινές ώρες. Έτσι 38.000 άνθρωποι τον χειμώνα και πλέον των  100.000 το καλοκαίρι, ζούμε με την ανυπαρξία βασικών παροχών υγείας. Το ήδη υπάρχον Κ.Υ. λειτουργεί με τρεις (3) από τους προβλεπόμενους 11 γιατρούς Γενικής Ιατρικής. Σε καθημερινή βάση μετά από το πρωινό κανονικό ωράριο και ολόκληρο το Σαββατοκύριακο, η εφημερία γίνεται από αγροτικούς ανειδίκευτους γιατρούς.   Συγκεντρώσαμε 9.500 υπογραφές και διεκδικούμε Νοσοκομείο, που να παρέχει Δευτεροβάθμιες Υπηρεσίες Υγείας, σε μόνιμη βάση και όχι με επικουρικούς γιατρούς για να μπορούν να αντιμετωπίζουν  την επικίνδυνη καθημερινότητα μας. Συχνά, βαριά τροχαία ή καρδιολογικά περιστατικά είναι αδύνατον να φτάσουν στην πρωτεύουσα χωρίς απώλειες, με αποτέλεσμα την κατάληξη του ασθενούς στον δρόμο. Εκτός των έκτακτων περιστατικών όμως υπάρχουν και 45 νεφροπαθείς, οι οποίοι δυο φορές την εβδομάδα εξαναγκάζονται κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές ή άλλες συνθήκες να κάνουν αυτή τη δύσκολη διαδρομή .Από τον Οκτώβριο του 2007 μέχρι σήμερα έχουμε καταφέρει να αφυπνίσουμε την τοπική κοινωνία, να ευαισθητοποιήσουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να ενημερώσουμε τους Βουλευτές του Νομού μας . Έτσι φωτογραφίζοντας τις ανάγκες μας μέσα από άδικους θανάτους, απαιτούμε, τουλάχιστον δυο (2) κλινικές, μια παθολογική , μια χειρουργική. Κρίνουμε αναγκαία την δημιουργία μιας μονάδας τεχνητού νεφρού, (οι νεφροπαθείς στην περιοχή μας ανέρχονται στους 45 ) και απολύτως απαραίτητο, ένα Κέντρο Υποδοχής Επειγόντων Περιστατικών, με δυνατότητα μεταφοράς των βαρέων περιστατικών.
Συγκεκριμένα θεωρούμε ότι κάποιες ειδικότητες είναι απολύτως απαραίτητες για την ασφάλεια μας. Όπως Χειρουργού, Καρδιολόγου, Ορθοπεδικού, Νεφρολόγων, Διαβητολόγου, Αναισθησιολόγου, Πνευμονολόγου,  Μαιευτήρα και όποια άλλη ειδικότητα και όποιο αριθμό γιατρών, σύμφωνα με την γνώμη των ειδικών επιβάλλει η στελέχωση Μικρού Νοσοκομείου.

Ζητάμε επέκταση του Ε.Κ.Α.Β και στην περιοχή της Ιστιαίας, αφού τους καλοκαιρινούς μήνες οι αυξημένες ανάγκες μεταφοράς των ασθενών δεν μπορούν να καλυφθούν με δύο (2) οδηγούς και τέσσερα (4) ασθενοφόρα.

      Τέλος άμεσα, ζητάμε την αποδέσμευση της υποχρεωτικής διακομιδής των έκτακτων περιστατικών στο Νοσοκομείο Χαλκίδας και την δυνατότητα μεταφοράς τους, σύμφωνα με την κρίση του θεράποντος ιατρού, σε πλησιέστερα Νοσοκομεία (Λαμία, Λειβαδιά, Βόλος ).

   Ο υπουργός Υγείας τον Μάρτιο του 2007 υποσχέθηκε αναβάθμιση στο ήδη υπάρχον Κέντρο Υγείας η οποία οπωσδήποτε είναι θετική,  αλλά όχι προς την κατεύθυνση του αιτήματος των πολιτών. Οι  πολίτες ζητούν να τροποποιηθεί  η μελέτη αυτή  ώστε  στο υπάρχον οικόπεδο να υπάρξει   υποδομή για τη δημιουργία μικρού  Νοσοκομείου  που είναι και το κυρίαρχο αίτημα τους.

   Για όλα αυτά σας καλούμε στο Παλλαϊκό Συλλαλητήριο που θα γίνει στις 12 Μαϊου στις 12 το μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία της Ιστιαίας γιατί πιστεύουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να το κατορθώσουμε. Θέλουμε να είστε όλοι εκεί.

      Παρακαλούμε θερμά, να δώσετε την δέουσα προσοχή και να κατανοήσετε το αίτημά μας και να βοηθήσετε ο καθένας από τη θέση που κατέχει και την δύναμη που διαθέτει.

      Το δικαίωμα στη ζωή είναι αδιαπραγμάτευτο για καθέναν από εμάς.  

   Με εκτίμηση  

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ 

Τηλέφωνα επικοινωνίας

  • Δήμος Ιστιαίας: 2226052146 / fax :2226053540
  • Ομάδα Τύπου Πολιτών της Βόρειας Εύβοιας

   Κουτσούγερας Δ.:2226054085

    Σπίντζου Ν.: 2226052107

    Χαλαβρεζάκη Χ.: 2226022983


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν