Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΡΟΣ Το Λιμενικό Ταμείο Λίμνης

Κύριε Πρόεδρε.

Πολύ καλές οι πρωτοβουλίες που παίρνετε για την παραλία της Λίμνης, από όσα βλέπουμε, μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας, και μπράβο σας. Όμως σας παρακαλώ να δεχθείτε κάποιες επισημάνσεις μου, που πιθανόν να είναι και δικές σας και που μπορείτε να τις εντάξετε στις προς άμεση εκτέλεση. Το κρηπίδωμα από το κατάστημα Μπλέτσου έως την οικία Επισκόπου σε αρκετά σημεία θέλει συντήρηση του τοίχου, γιατί από τα κύματα έχουν αποσπαστεί πέτρες και μπορεί στο μέλλον να καταρεύσει.Επίσης η εικόνα που παρουσιάζει δεν είναι καθόλου καλή. Η άμμος και οι πέτρες που είναι σωρευμένες στο λιμενοβραχίονα θα πρέπει να απομακρυνθούν για λόγους λειτουργικούς και αισθητικούς.

Πίσω από το άγαλμα του Αφανή Ναύτη υπάρχουν λακκούβες που πρέπει να κλειστούν. Επίσης θα πρέπει να γίνει επάλειψη με τσιμέντο στα σημεία όπου αυτό έχει φθαρεί για να μην είναι επικίνδυνο στους πεζούς και για να μη σηκώνονται σύννεφα σκόνης όταν φυσάει αέρας.

Το άλμπουρο που βρίσκεται στο σημείο αυτό παρατημένο είναι κρίμα να καταστραφεί. Καλό θα ήταν να συντηρηθεί και να τοποθετηθεί στο σημείο για το οποίο προορίζεται. Αλλιώς να αποθηκευθεί κάπου, γιατί εκτός των άλλων είναι και ντροπή απέναντι στον δωρητή, όταν βρίσκεται εκεί όπως βρίσκεται.

Ολόκληρο το λιμάνι να καθαριστεί. Όσα δίχτυα και ψαροκασέλες κλπ δεν χρειάζονται να απομακρυνθούν. Επίσης να ασπριστεί και από τις δύο πλευρές, το τοιχίο από το περίπτερο Μπέλλου μέχρι τη γωνία. Αν οι πέτρες προορίζονται για την επένδυσή του, τότε οι εργασίες αυτές θα έπρεπε να είχαν τελειώσει. Για το καλοκαίρι που έρχεται το λιμάνι θα έπρεπε να ήταν έτοιμο.

Σας πληροφορώ ότι μαζί με την κυρία Κατσαρού προχωρήσαμε στην καθαριότητα της ακρογιαλιάς με καύση σωρών άχρηστων υλικών που είχε μεταφέρει προ διμήνου ο έντονος Οστριογάρμπης. Επίσης κάθε καλοκαίρι μόνος μου ή με άλλους μαζεύουμε σκουπίδια από τις ακτές μας. Αναφέρομαι σ'αυτά, όχι γιατί επιζητώ επαίνους, αλλά για να δείξω ότι δεν είμαι μόνο για υποδείξεις, ώστε να μην παρεξηγήσετε την επιστολή μου αυτή.

Το ιστορικό και διατηρητέο κτίριο Μελά είναι παρατημένο στην τύχη του. Οι σκαλωσιές και τα δίχτυα που το περιβάλλουν δεν μας τιμούν. Κάποιος πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία να τα απομακρύνει ή να τα συμμαζέψει, έως ότου ο εργολάβος συνεχίσει τις εργασίες. Ελπίζουμε να μην ξεκινήσουν αυτές μέσα στον Αύγουστο. Μετά από πολύ χρόνο απραξίας δεν θα πρέπει να είναι λόγος να υπομείνουμε τις ταλαιπωρίες. Καλό θα ήταν να ασπριστεί η πεζούλα της περίφραξης που είναι δίπλα στο δρόμο. Γι' αυτό το ζήτημα και για το παρακάτω παρακαλώ το Δήμο Ελυμνίων να επιληφθεί και αυτός.

Το οικόπεδο που βρίσκεται απέναντι από το κτίριο Μελά χρησιμοποιείται ως πάρκινγκ. Με την είσοδο-έξοδο των αυτοκινήτων πέφτουν χώματα στο δρόμο. Αυτά πιθανόν να προξενήσουν ατυχήματα σε διερχόμενα ποδήλατα ή μοτοποδήλατα. Επίσης από την κίνηση των αυτοκινήτων, αλλά και με το παραμικρό φύσημα του αέρα σηκώνονται σύννεφα σκόνης. Ένα από τα ωραιότερα σημεία της παραλίας μας είναι επιεικώς υποβαθμισμένο. Καλό θα είναι ο δρόμος να σκουπίζεται καθημερινά και το οικόπεδο να καταβρέχεται επίσης. Για νερό μπορεί να είναι από τη θάλασσα. Είμαι διατεθειμένος να χορηγώ ηλεκτρικό ρεύμα για την κίνηση του μοτέρ.

Είμαι σίγουρος ότι θα ανταποκριθείτε στις επισημάνσεις μου αυτές και γι' αυτό σας ευχαριστώ. Εύχομαι σε όλους καλό καλοκαίρι.

    Με τιμή

    Τσιροδημήτρης Κων/νος

    Λίμνη 31-5-2008

ΚΟΙΝ Δήμο Ελυμνίων

Σύλλογο Επαγγελματιών Αλιέων

Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,