15 Αυγούστου 2008

Ούτε συζήτηση για Αρχαιολογικό Μουσείο στην Βόρεια Εύβοια!!!

Την μεταφορά των αρχαιοτήτων που έχουν βρεθεί στην Βόρεια Εύβοια στο υπό ανακαίνιση κτίριο της Αρέθουσας στη Χαλκίδα για Αρχαιολογικό Μουσείο, προσανατολίζεται το Υπουργείο Πολιτισμού.

Σε απάντηση που έδωσε ο αρμόδιος Υπουργός σε ερώτηση του Βουλευτή Γιώργου Παπαγεωργίου, αναφέρει μάλιστα εκτός των άλλων ότι «θα γίνει και τμήμα στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Χαλκίδας, με τις αρχαιότητες που έχουν βρεθεί στην Βόρεια Εύβοια».

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες σχεδιάζεται να γίνει η μεταφορά όλων των σημαντικών αγαλμάτων συμπεριλαμβανομένου και του Ταύρου των Ωρεών!

Ο σχεδιασμός αυτός δεν αφορά άλλες περιοχές που ήδη έχουν Μουσεία μικρά η μεγάλα πχ. Σκύρος, Κάρυστος, Ερέτρια, Κύμη.Το πρόβλημα με την Βόρεια Εύβοια είναι ότι παρά τις προσπάθειες που έγιναν από τον συμπατριώτη μας αρχαιολόγο Άγγελο Ριτσώνη δεν κατέστη δυνατόν να βρεθεί χώρος έστω προσωρινός για την έκθεση των αρχαιοτήτων μέχρι να ανεγερθεί Μουσείο.

Σε συναντήσεις που είχε με τον Δήμαρχο Ωρεών Γιάννη Σταματίου πέρυσι δεν βρέθηκε λύση με αποτέλεσμα στο των αρχαιολογικών ευρημάτων που μπορούν να εκτεθούν. Ή καταγραφή περιέχει 400 αντικείμενα αξίας μαζί με τα γνωστά αγάλματα που έχουν βρεθεί και κοσμούν Μουσεία της Εύβοιας (Χαλκίδα και Ερέτρια) και των Αθηνών.

Η αρχαιολογική συλλογή Ωρεών παραμένει κλειστή με την σκουριασμένη πόρτα που βλέπετε. Ο νυν πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής προεκλογικά το 2004 την επισκέφθηκε και δήλωσε ότι πρέπει να υπάρξει Αρχαιολογικό Μουσείο, από τότε έχουν περάσει 4 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.