Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

καταγγελίες σχετικά με την λειτουργία του Πρακτορείου Λίμνης της ΔΕΗ

Σοβαρές καταγγελίες σχετικά με την λειτουργία του Πρακτορείου Λίμνης της ΔΕΗ κάνει η Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ (Ε.Τ.Ε.- ΔΕΗ)

Σε επιστολή με αρ. Πρω. Φ11/8452, που υπογράφεται από τον Πρόεδρο Κατσίνη Βαγγέλη και τον Γεν. Γραμματέα Καρρά Αντώνη και έχει παραλήπτη  τον Περιφερειακό Διευθυντή Κεντρικής Ελλάδος με ημερομηνία 8 Δεκεμβρίου 2008, γίνετε λόγος για παράνομες ηλεκτροδοτήσεις και την άμεση εμπλοκή του Προϊσταμένου της Λίμνης και την κάλυψη του εκ μέρους του Διευθυντή της Χαλκίδος.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι έπειτα από μηνυτήριο αναφορά το Δεκέμβρη του 2005 και την παρέμβαση της Εισαγγελίας Χαλκίδος, κατέληξε στην ποινική δίωξη του Προϊσταμένου της ΔΕΗ Λίμνης.

Στη συνέχεια αναφέρει ότι όσοι εργαζόμενοι τόλμησαν να καταθέσουν ως μάρτυρες διώκονται πειθαρχικά από το Διευθυντή της Χαλκίδας.

Πιο αναλυτικά ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής: 

Κύριε Διευθυντά: Δια της παρούσης επιστολής επιθυμούμε να σας γνωστοποιήσουμε τις κοινές μας σκέψεις και προβληματισμούς, σχετικά με το ιδιαιτέρως σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε στο Π/Κ Λίμνης, του οποίου η δικαστική διερεύνηση εκκρεμεί και αφορά καταγγελίες για παράτυπες ηλεκτροδοτήσεις.

Συγκεκριμένα, μετά από μηνυτήρια αναφορά που έλαβε χώρα τον 12/2005 στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για παράνομες ηλεκτροδοτήσεις, καθώς και την έρευνα των αναφερόμενων γεγονότων που ακολούθησε, ο αρμόδιος Εισαγγελικός λειτουργός Χαλκίδας κατέληξε στην άσκηση ποινικής δίωξης εναντίων του Προϊστάμενου του Π/Κ Λίμνης και εμπλεκομένων ιδιωτών.

Για τα ανωτέρω, αλλά και για την παράλληλη έρευνα που τρέχει από την Εισαγγελία Χαλκίδας, μετά από τη δεύτερη μηνυτήρια αναφορά, έχουν δεσμευτεί φάκελοι από το αρχείο πελατών του Π/Κ στο αστυνομικό τμήμα Λίμνης.

Η άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του Προϊσταμένου του Π/Κ Λίμνης αφορά τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος.

Εργαζόμενοι που κλήθηκαν ως μάρτυρες της υπόθεσης, διώκονται πειθαρχικά από τον Διευθυντή της Περιοχής Χαλκίδος, μετά από προσχηματικές αναφορές του καταγγελθέντος.

Άλλοι εργαζόμενοι με πρόσχημα τον διαχωρισμό Δικτύου – Εμπορίας απομακρύνθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες από το δίκτυο προκειμένου να χάσουν κλιμάκια με χαμηλές βαθμολογίες από τον καταγγελθέντα.

Με πλήρη επίγνωση, περίσκεψη και απόλυτο σεβασμό στο έργο της Ελληνικής δικαιοσύνης, σας καταθέτουμε την απόλυτη αγανάκτησή μας σε ότι αφορά το εύρος των καταγγελιών, γεγονός που αμαυρώνει βάναυσα την εικόνα της Επιχείρησης όχι μόνο στη συνείδηση της τοπικής κοινωνίας, αλλά και στο σύνολο της Επικράτειας.

Επιπρόσθετα σας παραθέτουμε σειρά από αναπάντητα ερωτήματα, τα οποία πρέπει αν αποκρυσταλλωθούν, προκειμένου να λάμψει η αλήθεια, αν αποδοθούν οι τυχών ευθύνες, να αποκατασταθεί το κύρος, η αξιοπιστία των εργαζομένων και της Επιχείρησης, στη συνείδηση της κοινής γνώμης.

  • Αλήθεια τα προϊστάμενα υπηρεσιακά κλιμάκια Διοίκηση ΔΕΗ – Γενική Διεύθυνση Διανομής – Περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδος, δεν έχουν γνώση των προαναφερομένων;
  • Αλήθεια τι έδειξε ο έκτακτος έλεγχος της Περιφέρειας που διενεργήθει τον 10/2005;
  • Αλήθεια τι έδειξε το πόρισμα της Επιτροπής που διενεργήθει τον 1/2008, κατόπιν εντολής της Εισαγγελίας Χαλκίδος;
  • Αλήθεια τι προβλέπει ο ΚΚΠ/ΔΕΗ για τον μισθοτό που του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη;
  • Αλήθεια έχει γνώση η Νομική Υπηρεσία της ΔΕΗ, σχετικά με την ποινική δίωξη του καταγγελθέντος Προϊσταμένου;
  • Τελικώς ποίοι κλείνουν τα μάτια σε όλα αυτά που συμβαίνουν στο Π/Κ Λίμνης;
  • Ποιοι ανέχονται και γιατί τον Προϊστάμενο του Π/Κ Λίμνης

Κύριε Διευθυντά: Για όλα τα παραπάνω, καθώς και για την αποκατάσταση της τάξης, επιβάλετε όπως ενεργήσετε άμεσα. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΤΣΙΝΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ                 ΚΑΡΡΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ  

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,