Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σχετικά με τις απαλλοτριώσεις που προγωρά η Ν.Α. Εύβοιας για το δρόμο Προκόπι - Πήλι.


                                                           


Για τη χάραξη του δρόμου Προκόπι -Πήλι στην περιοχή του Προκοπίου απαλλοτριώνεται έκταση που φέρεται ότι ανήκει στην οικογένεια  του  μεγαλοτσιφλικά  Μπαίκερ. 

Όταν ο Νόελ Μπαίκερ, με τις ευλογίες των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. κατάφερε να ιδιοποιηθεί τα 2/3 από την έκταση των 45.000 στρεμμάτων που διεκδικούσε, του «άνοιξε η όρεξή » και αποφάσισε να διεκδικήσει από την κοινότητα Προκοπίου και τα 70 περίπου στρέμματα, όπου βρίσκονται στη συγκεκριμένη περιοχή , που κατασκευάζεται ο δρόμος ,κάνοντας έφεση στην πρωτόδικη απόφαση που δικαίωνε την κοινότητα. Έχει  ευθύνη ο Δήμος αφού στην εκδίκαση της υπόθεσης δεν παραβρέθηκε και το Εφετείο δικαίωσε τον  Μπαίκερ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έληξε το θέμα γιατί   α) υπάρχει ο λαός της περιοχής  που ποτέ δεν δικαίωσε  τον Μπαίκερ   και β) υπάρχει και ο   Άρειος  Πάγος.  

Φέραμε  το  θέμα  στο  Νομαρχιακό  Συμβούλιο  γιατί  αν σήμερα  η Ν.Α. προχωρήσει στην αποζημίωση είναι σαν να αναγνωρίζει και να κατοχυρώνει το ιδιοκτησιακό καθεστώς Μπαίκερ.  
Οι πολιτικές των κυβερνήσεων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, ο χωροταξικός σχεδιασμός που προωθεί η κυβέρνηση σύμφωνα με τις επιταγές της Ε.Ε. επιβεβαιώνουν ότι η γη, οι ορεινοί όγκοι  ο δασικός πλούτος από λαϊκή περιουσία γίνονται εμπόρευμα. Έχουμε αναφέρει στο Ν.Σ. πολλές φορές το θέμα της διεκδίκησης-δήμευσης των τσιφλικιών και των εκτάσεων δάσους που έχουν «παραχωρηθεί» σε ιδιώτες στο νομό μας. Τα πρόσφατα σκάνδαλα, στη Μονή Βατοπεδίου, Τοπλού, Μεγίστης Λαύρας, «δείχνουν» πώς λειτουργεί το σύστημά τους.  
Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν ο κ. Μπαίκερ διεκδικούσε τα 45.000 στρέμματα και στο Πρωτοδικείο και στο Εφετείο και στον Άρειο Πάγο - όπου έφερε  το θέμα ο δασικός συνεταιρισμός- δεν  υπήρχε  καμιά παρέμβαση  από το  δημόσιο για να διεκδικήσει την παραπάνω έκταση.  

Η πλειοψηφία του Ν.Σ. απέφυγε  για άλλη μια φορά να πάρει θέση για ένα τόσο σοβαρό πολιτικό θέμα, αφού ούτε με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές συγκρούεται, ούτε με τα μεγάλα συμφέροντα. Φαίνεται ,  την απασχόλησε  περισσότερο προς  το παρόν ,   ότι την περίοδο  που  ο Μπαίκερ  «έκανε την δουλειά του» , δεν  είχαμε  μόνο  κυβέρνηση  από την ΝΔ  αλλά είχαμε  και  κυβέρνηση  του  ΠΑΣΟΚ .   Άντε να αποδείξει  έτσι ο  κ. Νομάρχης  ότι η πολιτική της  ΝΔ  δεν είναι  ίδια  με του  ΠΑΣΟΚ. 

Εμείς  με τον λαό της περιοχής  θα  επιμείνουμε  και θα συνεχίσουμε  τον αγώνα.   Η  δύναμη  του Μπαίκερ  μπορεί να στηρίζεται  σε δικαστικές  αποφάσεις, αλλά η δύναμη  του λαού στηρίζεται στο δίκιο που λέει,   ότι η γη  ανήκει  στο λαό της περιοχής.
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ                  3/1/2009 
Σοφία Ντούρου 
Νομαρχιακή Σύμβουλος 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν