Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στο ΙΚΑ της Εύβοιας».


Με μια ακόμη ερώτησή της προς την αρμόδια Υπουργό Απασχόλησης, η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, ζητά να ενδιαφερθεί επιτέλους η Κυβέρνηση και να προχωρήσει άμεσα στην επαρκή στελέχωση με προσωπικό στο ΙΚΑ της Εύβοιας, αφού ο αριθμός των υπηρετούντων σήμερα υπαλλήλων στις διοικητικές υπηρεσίες είναι ελάχιστος σε σχέση και με το υπάρχον oργανόγραμμα και με τις ανάγκες των ασφαλισμένων.

Στο ΙΚΑ Χαλκίδας, σύμφωνα με το Οργανόγραμμα της δεκαετίας του 80, έπρεπε να υπηρετούν 101 υπάλληλοι, αλλά υπάρχουν μόνο 80, εκ των οποίων οι 7 είναι αποσπασμένοι στις Ν.Μ.Υ και οι υπόλοιποι 73 καλούνται να εξυπηρετήσουν 100 χιλιάδες άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένους.

Στην Ιστιαία προβλέπονται 10 θέσεις εργασίας και υπηρετούν 7 υπάλληλοι για να εξυπηρετούν 6.000 ασφαλισμένους.

Στην Αιδηψό, που κάθε καλοκαίρι δέχεται τουλάχιστον 80.000 λουομένους οι οποίοι πρέπει να θεωρήσουν το βιβλιάριό τους στο ΙΚΑ, φέτος υπηρετούν μόνο 4 υπάλληλοι. Στη Λίμνη και στην Αγία Άννα, υπηρετεί από ένας υπάλληλος σε κάθε υποκατάστημα. 

Στο Μαντούδι οι ελλείψεις είναι επίσης τεράστιες, ενώ η θέση του διευθυντή παραμένει κενή από  τον προηγούμενο Μάιο. Σοβαρές ελλείψεις υπάρχουν επίσης και σε άλλες διοικητικές υπηρεσίες, όπως στην Κύμη, στο Αλιβέρι κ.λ.π.

Η κυρία Περλεπέ επισημαίνει ότι παρά και τα συνεχή υπομνήματα των υπαλλήλων στα υποκαταστήματα, των φορέων των εργαζομένων, των συνταξιούχων και της Τ.Α. του Νομού μας, το αρμόδιο Υπουργείο και η Διοίκηση του ΙΚΑ συνεχίζουν να αδιαφορούν.

Χαρακτηριστική είναι η απάντηση της κυρίας Πετραλιά σε πρόσφατη αναφορά της βουλευτού για το ΙΚΑ Λίμνης, όπου υπηρετεί μόνο ένας υπάλληλος.

Ως απάντηση η Υπουργός, παραπέμπει αόριστα στις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, με βάση την πανελλαδική προκήρυξη για μόνιμους διοικητικούς υπαλλήλους, χωρίς και να καθορίζει πότε και πόσοι νέοι υπάλληλοι θα διατεθούν στις υπηρεσίες του ΙΚΑ στην Εύβοια.

Στην ερώτησή της η βουλευτής εκτός από το θέμα του προσωπικού, ζητά επίσης να προχωρήσει η μηχανογράφηση στο Ίδρυμα σε όλο το νομό και να εξασφαλίσει η Διοίκηση νομική κάλυψη για τους ελεγκτές υπαλλήλους που ασκούν  επιτόπιους ελέγχους.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,