Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ :Η κατάσταση παραμένει τραγική.

       Συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση και το δυναμικό συλλαλητήριο που έγινε στην Κεντρική Πλατεία της Ιστιαίας, στις 12 Μαϊου 2008 . Εκεί διατράνωσαν οι πολίτες της Βόρειας Εύβοιας την ανάγκη για ίδρυση Νοσοκομείου στη Βόρεια Εύβοια.

       Τι έχει γίνει από τότε μέχρι σήμερα; Απολύτως τίποτα. Η κατάσταση παραμένει τραγική.

       Πολίτη της Βόρειας Εύβοιας  

       Θυμήσου τι σου έλεγαν από την εξέδρα του συλλαλητηρίου οι Βουλευτές του Νομού μας, εκπρόσωποι κομμάτων-εκπρόσωποι της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης-Δήμαρχοι και λοιποί παράγοντες. Όλα αποδείχτηκαν κούφια  λόγια, που εξυπηρετούσαν το συμφέρον της στιγμής. Χόρτασες από υποσχέσεις-δεσμεύσεις και λόγια συμπαράστασης. Δεν ξανασχολήθηκαν σοβαρά με το τόσο σημαντικό θέμα της υγείας.

       Θυμήσου επίσης την έγγραφη εξαγγελία από τον Μάϊο του 2008 για λειτουργία ΕΚΑΒ στην Βόρεια Εύβοια, που μεταφέρθηκε για τις αρχές του 2009 και ακόμη εκκρεμεί.

       Θυμήσου επίσης την εξαγγελία για δημοπράτηση του έργου «επέκταση και αναδιαρρύθμιση του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας», που ακόμα δεν έχει ξεκινήσει.

       Παραμένουν κενές εξαγγελίες.

       Πολίτη της Βόρειας Εύβοιας

       Δόσε τέλος στην ανάλγητη συμπεριφορά των εκπροσώπων σου στο Κοινοβούλιο.

       Απαίτησε απ' όλους τους Βουλευτές του Νομού, κυρίως από τους Κυβερνητικούς, να αποδείξουν έμπρακτα, ότι το ενδιαφέρον τους είναι πραγματικό.

       Οι ιθύνοντες νομίζουν, ότι όλα μετρούνται με την τεχνοκρατική λογική των 5 ετών, 10ετών ή πολυετών προγραμμάτων όπου όλα είναι αριθμοί και χρονικές ενότητες και μάλλον δεν προϋποθέτουν  την ύπαρξη ανθρώπων, αφού αδιαφορούν παντελώς γι' αυτούς.  Εδώ στη Βόρεια Εύβοια στο χρόνο που έχει ήδη περάσει, έχουν φύγει πολλοί δικοί μας άνθρωποι, αβοήθητοι ή έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές πολλοί περισσότεροι.

       Πολίτη της Βόρειας Εύβοιας

       Σε καλούμε σε εγρήγορση, για νέους αγώνες πιο δυναμικούς. ---Δεν ζητάμε χάρη, Διεκδικούμε το δικαίωμα στην υγεία και τη ζωή. Χρόνια πριν θεωρούσαμε, ότι το Νοσοκομείο ήδη είχε καθυστερήσει. Τα συνθήματά τους από το 2007 έγραφαν «Νοσοκομείο ΤΩΡΑ». Οσο η ανοχή τους διαρκεί, θα διαρκούν οι ανέξοδες υποσχέσεις τους.

       Απαίτησε δυναμικά:

         ---Την ίδρυση νοσοκομείου στη Βόρεια Εύβοια, με πλήρη στελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και όχι ενός αναβαθμισμένου Κέντρου Υγείας.

       ----Την άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων ειδικευμένων γιατρών του υπάρχοντος Κέντρου Υγείας.

       ----Την άμεση λειτουργία μονάδας ΕΚΑΒ στην Βόρεια Εύβοια.

    Ο αγώνας συνεχίζεται

    Ιστιαία 15-4-2009

            ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,