Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΛΥΜΝΙΩΝ

από τον Δήμο Ελυμνίων πήραμε το παρακάτω κείμενο-απολογισμό δράσης
1. Βιολογικός καθαρισμός Λίμνης:

Είχαμε δεσμευθεί ότι ο Βιολογικός καθαρισμός θα επαναλειτουργήσει με οποιοδήποτε κόστος.

Ένα από τα πιο σημαντικά έργα που απαξιώθηκε και καταστράφηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, τελείωσε και στις επόμενες

ημέρες θα τεθεί σε λειτουργία.

Η υγεία των συμπολιτών μας είναι το μεγαλύτερο αγαθό για μας.

2. Γήπεδο Μπάσκετ - Παιδική χαρά:

Προσφέραμε για τη νεολαία μας ένα πολύ όμορφο χώρο άθλησης, μαζί με την παιδική χαρά. Ένας χώρος εγκαταλελειμμένος επί σειράν ετών έγινε χώρος <<συγκέντρωσης>> νεολαίας.

3. Πλακοστρώσεις δρόμων Λίμνης:

Υπεγράφη το συμφωνητικό με τον ανάδοχο του έργου. Τις επόμενες ημέρες θα αρχίσουν οι εργασίες.

4. Δημοτικό Κινηματοθέατρο:

Τελείωσε η μελέτη για την ανακαίνιση και επισκευή του Δημοτικού μας Κινηματογράφου. Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, αφού τελειώσουν οι διαδικασίες του <<ΘΗΣΕΑ>> θα δημοπρατηθεί.

5. Ύδρευση Κουρκουλών:

Οι <<υδροφόρες>> που μετέφεραν νερό στους Κουρκουλούς αποτελούν παρελθόν. Το Δημοτικό διαμέρισμα Κουρκουλών στους δύσκολους καλοκαιρινούς μήνες θα υδροδοτείται από τη Δάφνη με δίκτυο που κατασκευάσθηκε εξ ολοκλήρου με δαπάνες της Δημοτικής επιχείρησης Ύδρευσης - Αποχέτευσης και του Δήμου μας.

6. Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης του Δ.Δ. Κουρκουλών και του Δ.Δ. Κεχριών:

Με ευαισθησία στην υγεία των συμπολιτών μας αντικαθίσταται ολόκληρο το εσωτερικό δίκτυο των δύο δημοτικών διαμερισμάτων. Ένα έργο τεράστιας σημασίας αφού το δίκτυο ήταν κατασκευασμένο με σωλήνες αμιάντου από το 1963. Έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος.

7. α) Απαλλοτρίωση ακινήτου (Κολοφούτου) στη Σκεπαστή:

Υπεγράφη το οριστικό Συμβόλαιο με τους ιδιοκτήτες και ένα αίτημα πολλών ετών των κατοίκων της Σκεπαστής γίνεται πραγματικότητα.

β) Τοιχίο αντιστήριξης - Ηλεκτροφωτισμός γηπέδου:

Δύο έργα τα οποία ανακουφίζουν τους συμπολίτες μας της

Σκεπαστής.-

Δεσμεύσεις μας που έγιναν πράξεις.

8. Αγροτική οδοποιία:

Παρά τη δεινή οικονομική θέση του Δήμου μας προσπαθήσαμε και αποκαταστήσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους Κεντρικούς αγροτικούς δρόμους.

9. Δρόμος Κατούνια - Μονή Γαλατάκη:

Με πρωτοβουλίες και έντονες πιέσεις προς την περιφέρεια εξασφαλίσθηκε το ποσό των 100.000 EURO μέσα από τα κονδύλια του Διαδημοτικού Θησέα, με συναίνεση του Δήμου Νηλέως, όπως από την αρχή είχαμε προτείνει. Το έργο σχεδόν τελειώνει.

10. Κτίριο Μελά

Με παρεμβάσεις και εγγυήσεις στην Διεύθυνση Τεχνικών

Υπηρεσιών ότι το επιπλέον κόστος που προέκυψε από τις

συμπληρωματικές μελέτες θα καλυφθεί από τον Δήμο μας το

έργο προχώρησε και σύντομα θα τελειώσει.

11. Οικονομικά - Οφειλές (χρέη):

Είχαμε τονίσει από τις πρώτες ημέρες που αναλάβαμε την τραγική οικονομική κατάσταση του Δήμου μας.

Είχαμε πει ότι ο Δήμος μας έχει υποθηκευτεί τουλάχιστον για μια δεκαετία για τις τεράστιες οφειλές προς τρίτους. Έχουμε δικαιωθεί γιατί είπαμε την αλήθεια.

Άλλες δύο αποφάσεις αμετάκλητες για οφειλές του Δήμου μας, κοινοποιήθηκαν. Η μία του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά (Αριθμός 695/2005) και η δεύτερη του Ειρηνοδικείου Θεσ/νίκης (Αριθμός 2913/2006). Η είσπραξη των οφειλών μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε τρόπο (κατάσχεση ακινήτων κ.λ.π.). Σε λίγους μήνες θα έχουμε δεκάδες τέτοιες αποφάσεις.

Ο Δήμαρχος Ελυμνίων

ΜΑΡΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΟΣ ΕΛΥΜΝΙΩΝ Παρασκευή, 12/06/2009

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,