Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Kireas.org:Η απάντηση μας στο Christo

Η αλήθεια είναι ότι η νεκρα-αναστημένη απο πτώχευση ΒΙΟΜΑΓΝ ΑΕ δεν εξορύσσει τίποτα, δεν διαθέτει εξορυκτικό ή σχετικό μηχανολογικό εξοπλισμό και δεν λειτουργεί μεταλλεία πουθενά. Δεν εχουμε βρει δημοσιευμένους ισολογισμούς αυτης της εταιρειας για 10 χρόνια τώρα (Όλες οι ΑΕ απο το νόμο οφείλουν να δημοσιεύουν τους ισολογισμούς τους κάθε χρόνο). Ο όμιλος στον οποίο ανήκει δεν δραστηριοποιείται στο μεταλλευτικό χώρο.

H επίσημη έδρα της ΒΙΟΜΑΓΝ ΑΕ είναι Ομήρου 58 (γωνία με Σκουφά) Τ.Κ. 10672 στο Κολωνάκι (δες έγγραφα της ίδιας της "εταιρείας" στο τέλος). Στην ίδια διεύθυνση βρίσκεται τo MEET BAR , γραφεία συμβολαιογράφων, δικηγόρων και οφθαλμίατρων. Στην εισοδο της πολυκατοικίας στην οδό Ομηρου 58 δεν υπαρχει πουθενά κουδούνι ή πινακίδα με το όνομα ΒΙΟΜΑΓΝ. Τα δε τηλεφωνα που δινει σαν τηλεφωνα της έδρας της η ΒΙΟΜΑΓΝ ΑΕ (2103606843, 2103606853 και 2103606855) στον τηλεφωνικό κατάλογο Αθηνών ειναι καταχωρημένα στην εταιρεία δικηγόρων ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ που εχει την ιδια διεύθυνση (Ομήρου 58).

Ο σύλλογος έχει από καιρό ζητήσει περισσότερες πληροφορίες για αυτή την εταιρεία από τον δήμο αλλά δεν έχει λάβει τίποτα ακόμη. Πιθανόν και ο δήμος να εχει άγνοια.

Δεν θεωρούμε καθόλου τυχαία την συμπερίληψη του κάμπου του Κυμασίου μέχρι την θάλασσα (στο χώρο του ναυπηγείου) στην αίτηση της ΒΙΟΜΑΓΝ. Ίσως η όλη αίτηση να γίνεται για την απόκτηση δικαιωμάτων μεταλειοκτησίας σε αυτό το χώρο και πρόσβαση στο λιμάνι.

Δυστυχώς τα δικαιώματα που αποκτά ο μεταλλειοκτήτης συμπεριλαμβάνουν και αναγκαστικές απαλλοτριώσεις. Παραθέτουμε μερικά αποσπάσματα από τον Μεταλλευτικό Κώδικα (ΦΕΚ 277/Α/5-10-73) και το ΚΥΑ για την βιομηχανία για να δείτε το μέγεθος και την σοβαρότητα των επιπτώσεων της μεταλλειοκτησίας. (http://www.ypan.gr/fysikoi_poroi/pdf/mk.doc)

"Άρθρον 15. Το δικαίωμα κυριότητος επί μεταλλείου (μεταλλειοκτησία) παραχωρείται μετά προηγουμένην μεταλλευτικήν έρευναν

΄Αρθρον 128.- 1. Επιτρέπεται η αναγκαστική απαλλοτρίωσις αστικών ή αγροτικών ακινήτων, κειμένων εντός ή εκτός του χώρου του μεταλλείου, ή η εις βάρος αυτών σύστασις εμπραγμάτων δικαιωμάτων προς τον σκοπόν εκτελέσεως έργων προοριζομένων διά την εκμετάλλευσιν των μεταλλείων, οίον στοών, φρεάτων, ορυγμάτων, εκσκαφών, πλατειών προς εναπόθεσιν μεταλλευμάτων ή απορριμάτων (στείρων), οικοδομών προς εγκατάστασιν μηχανημάτων, εργοστασίων διαλογής, εμπλουτισμού, καμινείας, και μεταλλουργικής επεξεργασίας, γραφείων, αποθηκών, κατοικιών υπαλλήλων και εργατών, οδών, σιδηροδρόμων, εναερίων συστημάτων μεταφοράς, εγκαταστάσεων αποβαθρών φορτώσεως, υδραγωγείων κλπ. του σκοπού τούτου λογιζομένου ως δημοσίας ωφελείας. 2. Ωσαύτως είναι επιτρεπτή η αναγκαστική απαλλοτρίωσις ιδιοκτησιών, περί ων η προηγουμένη παράγραφος οσάκις εκ των υπογείων ή επιφανειακών εργασιών εκμεταλλεύσεως, τίθενται εν κινδύνω τα επί των ιδιοκτησιών τούτων κτίσματα ή η ζωή ή η υγεία των εν αυταίς οικούντων.

΄Αρθρον 136.- Η αναγκαστική απαλλοτρίωσις ακινήτου συνεπάγεται αυτοδικαίως και την απαλλοτρίωσιν παντός επ' αυτού υπάρχοντος κτίσματος, μονίμου κατασκευής, δένδρου ή φυτείας ως και πάντων των κατά άρθρα 953 και επόμενα του Αστικού Κώδικος συστατικών του πράγματος, έστω και αν ταύτα δεν περιελήφθησαν ρητώς εις την περί κηρύξεως της απαλλοτριώσεως απόφασιν.

'Αρθρον 140.- Εάν ο μεταλλειοκτήτης επιχειρή εργασίας ή εν γένει έργα εκμεταλλεύσεως είτε υπό κατωκημένα ή μη κτίρια ή υπό χώρους εις τους οποίους γίνονται άλλα βιομηχανικά έργα, είτε εν τη αμέσω γειτονία των κτιρίων ή των χώρων τούτων ή και ετέρων μεταλλείων, οφείλει εγγύησιν, ότι εάν εκ των εργασιών και έργων εκείνων προκύψη εις τους ιδιοκτήτας αυτών ζημία, θέλει επανορθώσει αυτήν. 2. Η εγγύησις εν διαφωνία των ενδιαφερομένων μερών καθορίζεται υπό του μονομελούς πρωτοδικείου της Περιφερείας ένθα κείνται τα κτίρια ή οι χώροι, δικάζοντος κατά την διαδικασίαν των ασφαλιστικών μέτρων και κατατίθεται εις το Ταμείον Παρακαταθηκών και Δανείων ή εις μίαν των ανεγνωρισμένων Τραπεζών. 3. Η κατά την προηγουμένην παράγραφον καθοριζομένη εγγύησις δύναται να συνίσταται και εις εγγυητικήν επιστολήν ανεγνωρισμένης Τραπέζης κατατεθειμένης εις τον Προϊστάμενον της Υπηρεσίας Μεταλλείων της Περιφερειακής Διοικήσεως εις την περιφέρειαν της οποίας κείται το μεταλλείον. 4. Εκλιπόντων των λόγων δι' ους παρεσχέθη η εγγύησις, αύτη αποδίδεται εις τον δικαιούχον κατά την ην παρεσχέθη διαδικασίαν. 5. Εν πάση περιπτώσει ουδεμία οφείλεται αποζημίωσις δι' οικοδομάς ή άλλα έργα του ιδιοκτήτου του χώρου άτινα εγένοντο καθ' ον χρόνον ο ιδιοκτήτης του χώρου δι' επιμελείας κοινού ανθρώπου ηδύνατο να προϊδη την εις αυτά εκ της εκμεταλλεύσεως επελευσομένην ζημίαν.

΄Αρθρον 142.-

2. Προκειμένου όμως περί περιοχών αι οποίαι παρουσιάζουν αξιόλογον μεταλλευτικόν ενδιαφέρον ή υφίστανται ή πρόκειται να ιδρυθούν εν αυταίς αξιόλογοι μεταλλευτικαί ή μεταλλουργικαί εγκαταστάσεις, δύναται δια Πρ. Δ/των εκδιδομένων προτάσει του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας, να χαρακτηρίζωνται αύται, ως <<μεταλλευτικαί περιοχαί>> και να απαγορεύηται η εντός αυτών ανάπτυξις ετέρων δραστηριοτήτων, εφ' όσον εκ τούτων παρακωλύεται η άσκησις της μεταλλείας ή αι εργασίαι των μεταλλευτικών ή μεταλλουργικών εγκαταστάσεων, ή, εκ της ασκήσεως της μεταλλείας ή εκ των, κατά τα άνω, εργασιών παρεμποδίζεται η ανάπτυξις των ετέρων δραστηριοτήτων. Προσέτι δια την άσκησιν της μεταλλείας ή δια την λειτουργίαν των μεταλλευτικών ή μεταλλουργικών εγκαταστάσεων εντός των, κατά τα άνω, χαρακτηριζομένων μεταλλευτικών περιοχών, υποχωρούν και έτεροι λόγοι δημοσίου συμφέροντος, εξαιρέσει των αναγομένων εις την ασφάλειαν της χώρας ή εις την ασφάλειαν των κτισμάτων και των εν αυτοίς οικούντων.

Το ΚΥΑ για την Βιομηχανία (αρθ.5 &3β σελ. 27) προβλέπει και την παραχώρηση αιγιαλού και παραλίας σε αυτες τις επιχειρήσεις (http://www.minenv.gr/4/42/00/kya%20viomixania/KYA%20viomixania%20teliko.doc)"

Φωτογραφιες απο την έδρα της

Το κτήριο που είναι η έδρα της ΒΙΟΜΑΓΝ ΑΕ (Ομήρου 58 στο Κολωνάκι)

Η είσοδος της έδρας της ΒΙΟΜΑΓΝ

Η διεύθυνση της έδρας της ΒΙΟΜΑΓΝ ΑΕ. (Ομήρου 58) Δεν υπάρχει καμιά πινακίδα στην είσοδο να επισημαίνει την ύπαρξη της στη πολυκατοικία. Μικρότερα δικηγορικά γραφεία έχουν τις ταμπέλες τους

Περισσότερα στο http://kireas.org/smf/index.php?topic=545.0

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,