Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ευβοείς στην Ρωσία: 2ο κοινωνικό ελληνορωσικό φόρουμ

Στις 14-18 Ιουνίου 2009 ομάδα εκπροσώπων από την Εύβοια συμμετείχε στο 2ο κοινωνικό ελληνορωσικό φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη με στόχο την διαφήμιση και την προβολή της Εύβοιας και των τοπικών και τουριστικών προϊόντων της στην Ρώσικη αγορά με βάση τα κοινά σημεία των 2 λαών αλλά και τις διακρατικές σχέσεις και τους δεσμούς φιλίας που μας συνδέουν.

Η αρχική πρόσκληση για συμμετοχή έγινε στους εκπροσώπους του τουριστικού γραφείου Elimnion Tours από τον κ. Σεργκέη Γκόλοβιν και την εταιρεία Pommel Holdings με τον οποίο ξεκίνησε η συνεργασία του γραφείου με την φιλοξενία στην Λίμνη Εύβοιας, μέρος των συνέδρων του 1ου φόρουμ που έγινε στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2008 .

Με στόχο μας την προβολή του νησιού μας στην Ρωσική κοινότητα, σε συνεργασία πάντα με την Pommel Holdings έγιναν οι προσκλήσεις προς τους φορείς της Εύβοιας και έτσι δημιουργήθηκε η αποστολή με εκπροσώπους από την Νομαρχία, τους Δήμους, την Εκκλησία, το Επιμελητήριο και φυσικά το Τουριστικό γραφείο Elimnion Tours, που πρόβαλε την Εύβοια ως βασικό τόπο διαμονής με πακέτα 15 ημερών με εκδρομές, εξορμήσεις στην Εύβοια και κρουαζιέρες στα γύρω νησιά και μέρη τουριστικού και προσκυνηματικού ενδιαφέροντος, όπως Μετέωρα, Δελφούς, Αθήνα, Σκιάθο , Σκόπελο, Σκύρο κ.α.

Κατά την διάρκεια της παραμονής μας στην Αγία Πετρούπολη όλοι οι Ευβοείς σύνεδροι πρόβαλαν το νησί ως γνήσιο, πραγματικό στολίδι πολιτισμού και φυσικής ομορφιάς.

Παρουσίασαν με φωτογραφικό υλικό και μίλησαν σχετικά με τα Τοπικά προϊόντα, για τις Τουριστικές παροχές της Εύβοιας τα χιλιόμετρα από παραλίες με άμμο και βότσαλο, για όλα τα είδη των καταλυμάτων, από απλά διαμερίσματα έως μεγάλες τουριστικές μονάδες 5 αστέρων με όλες τις παροχές και τις ανέσεις, τα Παραδοσιακά γραφικά χωριά, για τα Μοναστήρια και προσκυνήματα, για την Εύκολη πρόσβαση οδικώς από την γέφυρα της Χαλκίδας αλλά και με καράβι από πορθμεία κατά μήκος του νησιού , για τα μοναδικά δρακόσπιτα στο νότιο τμήμα του νησιού, για την ιστορία και την παράδοση, αλλά και για την διαφορετικότητα και μοναδικότητα των διακοπών που προσφέρει η Εύβοια στον επισκέπτη.

Το Φόρουμ στέθφηκε με επιτυχία, οι επαφές έγιναν, οι σύνεδροι περάσαμε καλά και ξεναγηθήκαμε στην πόλη της Αγίας Πετρούπολης, με τα 1600 παλάτια και τις 342 γέφυρες, ο Έλληνας πιανίστας Γιώργος Κωνσταντίνου έδωσε ρεσιτάλ πιάνου, και οι χορευτές του Συλλογου Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης, Χαλκίδας «Τ'Αλωνάκι » πρόβαλαν την πολιτιστική μας κληρονομιά στο Παλάτι της Ταυρίδας όπου έγιναν και οι συνεδριάσεις του Φόρουμ και έκαναν εμάς τους Λιμνιώτες και Ευβοιώτες για ακόμη μια φορά περήφανους.

Στη συνέχεια η εταιρεία Pommel Holdings σε συνεργασία με την επιτροπή διοργάνωσης του Φόρουμ θα εκδόσει βιβλίο στα ελληνικά αλλά και στα Ρώσικα στο οποίο θα παρουσιαστούν όλες οι ομιλίες, και το οποίο θα μοιραστεί σε Ελλάδα και Ρωσία.

Στόχος μας το επόμενο Φόρουμ να γίνει στην Εύβοια, έτσι το γραφείο μας έχει αρχίσει ήδη τις διαπραγματεύσεις με τους διοργανωτές, ώστε να μας δωθεί η ευκαιρία να παρουσιάσουμε στους Ρώσους και άλλους συνέδρους την ιστορία την παράδοση και τις ομορφιές, που η Εύβοια έχει να δείξει στους επισκέπτες της, και να πετύχουμε έτσι το άνοιγμα που επιθυμούμε προς την Ρώσικη αγορά.

Χαιρετισμοί και ομιλίες έγιναν από :

Αλεξάνδρα Μελιώτη ταξιδιωτικό γραφείο «Elimnion tours», Εύβοια

«Σχέσεις των 2 λαών - Πολιτιστικός και προσκυνηματικός Τουρισμός»

Ευμορφία Πασχαλίδη, Πρόεδρος του Δημοτικού διαμερίσματος Προκοπίου

Ευάγγελο Αγγελή, Επιμελητήριο Ευβοίας, Διευθυντή Τμήματος Τουρισμού

«Η νήσος Εύβοια ένας εξαίρετος προορισμός διακοπών»

Ευστάθιο Μακρή, Αντιδήμαρχος Δήμου Νηλέως

«Απολιθωμένα θηλαστικά Κερασιάς Δήμου Νηλέως ως μέσω Τουριστικής ανάπτυξης και προβολής της περιοχής Βορείου Ευβοίας»

Ξυγκόγιαννη Δημήτρη, Αντινομάρχη τουρισμού-πολιτισμού Ν.Α. Ευβοίας

«Το αναπτυξιακό όραμα και οι επενδύσεις στο νομό Ευβοίας»

Νικόλαο Πέππα, νομαρχιακός σύμβουλος, Νομαρχία Ευβοίας, τμήμα τουριστικής προβολής και ανάπτυξης «Η Εύβοια - προορισμός τεσσάρων εποχών»

Μαρία Κοτσιμπού, υπάλληλος διεύθυνσης περιβάλλοντος Ν.Α. Ευβοίας

«Νησιώτικος νομός Ευβοίας και περιβάλλον»

Μελέτιο Μανώλη, Διευθυντή Επιμελητηρίου Ευβοίας

«Επιχειρήσεις Ευβοίας. Δυνατότητες συνεργασίας»

Ολυμπία Φορτωτήρα, Δημοτική σύμβουλος Δήμου Ελυμνίων, "Δήμος Ελυμνίων ..Πράσινο και Μπλέ ... Ο παράδεισος του Ευβοϊκού"

Παναγιώτη Μιχαήλ, Δήμαρχο Αμαρύνθου

Σίμο Κεδίκογλου, Βουλευτή Ευβοίας, Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελληνορωσικής Φιλίας

Πολιτιστικό Πρόγραμμα :

Συναυλία κλασσικής μουσικής

Με συμμετοχή διασήμων Ελλήνων και Ρώσων καλλιτεχνών (πιάνο, φλάουτο).

Γιώργος Κωνσταντίνου - πιάνο, καλλιτεχνικός διευθυντής Θεάτρου Concert, Αθήνα,

Denis Lupachev - φλάουτο, σολίστ Mariinsky Theatre (Kirov,) Αγία Πετρούπολη

Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί .

Σύλλογος Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης, Χαλκίδας «Τ Αλωνάκι».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χορούς από τις περιοχές Μακεδονίας, Θράκης, Πόντου, Νοτίου Αιγαίου, Ρούμελης, Μικράς Ασίας

φωτογραφίες από την επίσκεψη

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,