Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γιάννης Καρατζούδης-Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΛΥΜΝΙΩΝ


 

Είχα διαβάσει στα μαργαριτάρια μαθητών:Ερώτηση…ποιος  έκτισε τον Παρθενώνα. Απάντηση ..το κτήνος ο Καλλικράτης 

( Ο Ικτίνος  και ο Καλλικράτης από τους  σημαντικούς Αρχιτέκτονες στο  μισό του 5ου π.Χ. αιώνα με πολλά σημαντικά έργα και οι δυο συνεργάστηκαν για την ανέγερση του Παρθενώνα ) 

Συμπολίτες πολύ φοβάμαι ότι στην διοικητική μεταρρύθμιση ( ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ ΔΗΜΩΝ ) και ειδικά για  τον δικό μας Δήμο ότι το κατά πως το παν τα παλικάρια με τα ατσαλάκωτα κουστούμια , αυτός το κτήνος ο Καλλικράτης θα μας αρπάξει από τον σβέρκο . 

Η πρόθεση μου  δεν είναι να αναλύσω αν η διοικητική μεταρρύθμιση είναι σωστή η όχι . Η πρόθεση μου είναι να κτυπήσω  την ΚΑΜΠΑΝΑ  για το που μας  πάνε, ποιοι μας πάνε γιατί μας  πάνε . ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΡΩΤΑΝΕ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ

Η κάθε πόλη αποτελείται ,κατοικείται, υπάρχει , δημιουργείται, είναι και ονομάζεται πόλη ,γιατί  υπάρχουν ΠΟΛΙΤΕΣ και όχι γιατί  υπάρχουν παράγοντες κάθε μορφής και  κάθε χώρου, αν ήταν έτσι θα την ονομάζανε  ΠΑΡΑΓΟΝΤΟΥΠΟΛΗ. Μήπως είναι είδη έτσι και απλά χαμογελάμε ευτυχισμένοι;         

Θέτω μερικά ερωτηματικά. Ανοίγω τον διάλογο. Προκαλώ  τους παράγοντες αντί να τρέχουν από  σπίτι σε σπίτι από χωρίον εις  χωρίον να καλέσουν                                                    ΛΑΪΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ.  

Γιατί να κάνουμε  συνένωση με το Μαντουδι την Αγια Άννα.

Γιατί το Μαντουδι να κάνει συνένωση με το Ελυμνιον

Γιατί η Αγια Άννα να κάνει συνένωση με το Ελυμνιον και το Μαντουδι

Γιατί προωθείται ένας μικρός Δήμος της τάξης των 12000- 14000 κατοίκων ανάμεσα σε δυο μεγάλους Ιστιαίας και Ψαχνών που θα έχουν από 35000 – 45000 κατοίκους .

Γιατί προωθείται η συνένωση τριών μικρών και φτωχών Δήμων, που το αποτέλεσμα θα είναι  να γίνει ένας λίγο ποιο μεγάλος  αλλά φτωχός ΔΗΜΟΣ ,όλοι ξέρουμε αν παντρέψουμε φτωχούς το αποτέλεσμα δεν είναι πλούσιοι είναι φτωχοί.

Γιατί δεν μας  συνενώνουν σε ένα ΔΗΜΟ όλους  στην Β. ΕΥΒΟΙΑ

Γιατί και ποιοι  μας γράφουν κανονικά σαν πολίτες ,ποιοι έχουν συμφέροντα και ποιους εξυπηρετούνε οι υπόγειες συμφωνίες  του τύπου( Θα μας δώσεις την έδρα θα σου δώσουμε τον Δήμαρχο και ταναπαλη).

Γιατί να κάνουμε  συνένωση και ποια κοινά στοιχεία έχουμε εκτός από το ότι είμαστε  όμοροι  Δήμοι . 

Νομίζω ότι  πρέπει και οι τρεις Δήμοι  ΕΛΥΜΝΙΩΝ – ΚΗΡΕΩΣ – ΝΗΛΕΩΣ να συγκαλέσουν  συνελεύσεις και να αποφασίσουν οι δημότες με ποιους θα πάνε και ποιους θα αφήσουν.

Γιατί αν είναι  υποχρεωτικό ο Δήμος μας να συνενωθεί με κάποιους ,να μην συνενωθεί  με την Αιδηψό που και όμοροι είμαστε  και κοινά συμφέροντα έχουμε. 

Αυτά τα ερωτήματα  θέτω σε διάλογο, που όλοι λίγο πολύ τα έχουμε μέσα μας και τα κουβεντιάζουμε καθημερινά  στις παρέες στα καφενεία στα σπίτια μας . 

Αυτόν τον ΔΙΑΛΟΓΟ  ζήτω να ανοίξω γιατί αυτές οι αλλαγές  θα καθορίσουν την ανάπτυξη του τόπου  μας ,τόσο στα οικονομικά, όσο και  στα πολιτισμικά θέματα. Ανάλογα με τις αποφάσεις μας θα είναι  θετική ή αρνητική η πορεία μας η αν θέλετε η πορεία των παιδιών μας .Και δεν νομίζω ότι πρέπει να αφήσουμε  την τύχη των παιδιών μας στα χέρια μερικών παραγόντων ανεξαρτήτου ταυτότητας, άλλωστε αυτοί οι 20 – 30 παράγοντες είναι που άγονται και φέρονται εδώ και 25 χρόνια τα αποτελέσματα είναι γνωστά και για τους τρεις Δήμους . 

Καλώ τον Δήμαρχο  του Δήμου μας να πάρει πρωτοβουλία  και να καλέσει      

  ΛΑΪΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ  ΔΗΜΟΥ  

Αν δεν το κάνει, που δεν το πιστεύω γιατί δεν βλέπω τον λογο να θέλει ένας Δήμαρχος ΕΛΥΜΝΙΩΝ  να συνδέσει το όνομα του με την καταστροφή της πόλης του, αν λέω τότε οι πολίτες με τα κινητά και με e mail πρέπει να καλέσουμε ο ένας τον άλλον στον Δημοτικό κινηματογράφο πριν το τέλος τού  Φεβρουαρίου

Προσωπικά και  δημόσια καλώ τον Δήμαρχο κ. Κ. ΜΑΡΚΟΥ .τον πρώτο πολίτη του Δήμου  μας να είναι εκεί . 
 

                                                            ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ  ΣΑΣ

                                                               Ο ΕΝΑΓΩΝΙΩΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ

                                                                      Γιάννης Καρατζουδης

                                                                               Δημότης

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν