Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

γράμμα στον Ραγκούση (ναι και γώ!)

Κύριε υπουργέ,
εδώ καράβια χάνονται βαρκούλες αρμενίζουν.
Οι ιστορικοί κομματάρχες της περιοχής ξεσηκώθηκαν , όχι γιατί νομίζουν ότι η περιοχή πιθανά να πληγεί από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησής σας , αλλά επειδή με τις πρωτοφανείς, κΕνοτόμες,πρωτοποριακές και μελετημένες παρεμβάσεις τους, θέλουν
να διεκδικήσουν σαν έδρα του Δήμου το δικό τους χωριό.Κάποιοι μάλιστα παραιτήθηκαν , έτσι  με την πολιτική σημασία της κίνησής τους, να σας κάνουν να χάσετε κι αυτόν τον λιγοστό αγχωτικό σας ύπνο.
Η ισχύς της γνώμης τους τόσα χρόνια, έπαιζε ρόλο πιθανά σε κανα γλύψιμο διορισμού ή μετάθεσης.Το λύνω-δένω στις τοπικές οργανώσεις είχε λίγο χαλαρώσει από τότε που και οι βουλευτές σας πάψαν να αισθάνοναι σιγά σιγά σαν βολευτές.Μετά μέσα από τις δημαρχίες (ΠΑΣΟΚ δόξα το λαώ, όλες ) άντε και κάποιο στειτζίτη θα υποχρεώναμε με δίμηνα μεροκάματα ή καμιά εργολαβία κατ' ανάθεση να λαδώσει και κανείς το άντερό του.

Ήδη τα χωριά γίναν από τρία χωριά χωριάτες , όπως η Ελλάδα για τους Γερμανούς, οι εκπαιδευτικοί για τους εφοριακούς, οι Επαγγελματίες για τους Δημόσιους υπάλληλους.Μάλιστα μερικοί κατηγορούν τους Κεφαλοχωρίτες για χιτλερική νοοτροπία.Αυτό το διαίρει και βασίλευε πάντα ήταν η ταφόπλακα συζητήσεων που δεν με βόλευαν.Δοκιμάστε το και σεις.

Βγάλατε τώρα και σεις το φιρμάνι για δημοσίευση των παρεδώσε των δήμων στο ίντερνετ και πέρα του ότι λίγοι εδώ γνωρίζουν τη διαφορά ποντικού- ποντικιού χαλάει άλλη μια παραδοσιακή σερμαγιά.
Το όραμα, η ανάπτυξη, το σχέδιο και οι προτάσεις αφορούν καταμερισμό εργασίας  σε νεόδμητες δημαρχίες ή ακόμα και στην καταπάτηση-απαλλοτρίωση του μοναδικού Πνευματικού κέντρου-Κινηματοθεάτρου της Βόρειας Ρηνανίας σαν Δημαρχείο, από τους νικητές της τεχνοκρατικής διαδικασίας σας Κεφαλοχωρίτες.
Η ιστορία της περιοχής είναι μια πικρή και πονεμένη ταινία, μετάβασης από τα σοσιαλιστικά αυτοδιοικούμενα εργοστάσια, στις Αύρες με τα ΜΑΤ και από κει και μετά στις παραθαλάσσιες αύρες με το μάτι.Περάσαμε και από κάτι ναυπηγεία, ντίσνευλαντ, λιθάνθρακες,λιμάνια , νοσοκομεία και τέτοια αλλά αρκούμαστε στην ασφάλεια αγροτικών γιατρών, όσο τους έχουμε και αυτούς, για ασπιρίνες στις εγκυμοσύνες μας.
7 Δήμαρχοι του Καποδίστρια-7 μισθοί -7 συντάξεις θα γίνουν σε λίγο 2 Δήμαρχοι-2 μισθοί και 2 συντάξεις και θα ελαττωθούν και τα τζιπ από 7 σε 2. Και οι δυό μαζί 40000 Βορειορηνανιώτες, σε φαρδύ τόπο, θα κάθονται πλάι στους Δημάρχους Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πατρών και Βερολίνου και θα λέγονται Δήμαρχοι κι αυτοί όταν σηκώνουν το χέρι τους να διεκδικήσουν κονδύλια από την ΚΕΔΕ (το κ  κόπηκε..)Δεν είναι λίγο αλλά άλλο για πρασινοφρουρός, να κουμαντάρεις από το καφενείο και το ουζερί  και άλλο το πήγενέλα σε χωριά που δεν σε έχουν ακουστά.
Με αυτές τις πολιτικές των πολιτικών αρχιερέων και των Νεστόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης της ΒορειοΝότιας Ρηνανίας θέλω και γω να συνεισφέρω με τη γνώμη μου για το όνομα της περιοχής:
ΤΖΟΥΛΙΑ!
Η διεκδίκηση μπορεί να γίνει και με ροζ μπαλόνια, γιατί υπάρχουν ήδη οι υποδομές.

Επειδή συνεχίζοντας κινδυνεύω να χάσω τη σοβαρότητά μου , τον ειρμό μου και το στόχο μου καταλήγω στο εξής:

Όλη αυτή η αλληλογραφία πιστεύω να λειτουργήσει σαν το πιο πειστικό επιχείρημα για να γίνει μόνο ένας Δήμος στη Βόρεια Ρηνανία.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας
Π.Β.
(τα στοιχεία στη διάθεση μου)

ΥΓ.:Λέω Ρηνανία και το εννοώ! Μη μου πιάσετε τώρα κουβέντα ότι άλλα γράφω, άλλα λέω, άλλα κάνω.Το γράμμα εξ άλλου αφορά μόνο τον υπουργό και οι υπόλοιποι είσαστε λαθραναγνώστες. 
ΥΓ2:Το καλό με τις επιστολές μέσω ίντερνετ είναι ότι δεν χρησιμεύουν για χαρτί υγείας, σε καιρό κρίσης.





Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν