Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δυο Δήμοι,Δυο Δήμαρχοι και 40.000 δημότες-(ΠΒ)

Μετά την οριστικοποίηση του αγωνιστικού πλάνου-Καλλικράτης για τις νέες Δημαρχιακές εκλογές,άρχισαν τα όργανα των συνδυασμών για τη Βόρεια Εύβοια.
Ενωμένοι Δήμοι,ενωμένα χρέη,ενωμένοι υπάλληλοι περιμένουν τις νέες αυτοδιοικητικές αρχές στο ατυχέστερο σκηνικό δημοτικών εκλογών που είχαμε ποτέ μετά το 1975.

Χωρίς λεφτά και με την κεντρική πολιτική να υπαγορεύεται από ξένα οικονομικά κέντρα,οι φτωχοί συγγενείς των αιρετών της Ελλάδας και φτωχότεροι αυτοί  οι Δήμαρχοι της Βόρειας Εύβοιας, θα μπουν στον άχαρο ρόλο της διαχείρισης της κρίσης σε τοπικό επίπεδο.
Θα πρέπει να παραλάβουν τα χρεώγραφα των προηγουμένων ομολόγων τους,θα πρέπει να κατανείμουν τους υπαλλήλους που παραμένουν μετά τους συμβασιούχους στις υπηρεσίες τους,θα πρέπει να χαράξουν την ενιαία εισπρακτική πολιτική του νέου χώρου,θα πρέπει να βρουν και μέρος να στεγαστούν ,όσοι τουλάχιστο δεν έχουν ακόμα...
Επειδή δε χωρίς λεφτά δεν βάφονται ούτε τα αυγά ,πρέπει να υποθηκεύσουν το πολιτικό τους μέλλον στην πιθανότητα της αποτυχίας μέσα σε αυτές της πολιτικές συγκυρίες.
Για να τα πετύχουν όλα αυτά τα παραπάνω πρέπει να εκλεγούν,δηλαδή να φτιάξουν συνδυασμούς,να βρουν συνεργάτες να εμπιστευθούν πέρα από τα ουζερί της πλατείας του χωριού τους,να σχεδιάσουν πρόγραμμα και να πείσουν τους δημότες τους,να τους ψηφίσουν.
Και τελικά έρχομαι στον λόγο που άρχισα να μελλοντολογώ.
Οι δημότες της Βόρειας Εύβοιας πρέπει να διαλέξουν αυτή τη φορά εκπροσώπους ,απαλλαγμένους από τη σαπίλα της κεντρικής εξουσίας που έφερε την Ελλάδα μέχρι εδώ,φερέγγυους ότι δεν θα επαναλάβουν την κακοδιαχείριση των προκατόχων τους,ειλικρινείς για τις προθέσεις τους,ανοιχτούς στα ζητήματα διαφάνειας σε όλους τους τομείς,γνώστες του ΙΝΤΕΡΝΕΤ.
Για να συμβούν όλα αυτά , νομίζω ότι πρώτα από όλα πρέπει να αλλάξουν τρόπο σκέψης οι δημότες. Κάτι τέτοιο μου φαίνεται πολύ δύσκολο, γιατί η μηδενική βάση για μια νέα αρχή, πρέπει να εξαλείψει όλες τις υφιστάμενες πελατειακές σχέσεις με τα μεγάλα κόμματα,να αποκτήσουμε αντιπολίτευση που από την ανυπαρξία να μπει σε δράση,να έχουμε αδιάσπαστη αριστερά για ριζοσπαστικές ιδέες, να έχουμε ανθρώπους με κίνητρο τις ιδέες και την ανιδιοτέλεια, σαν φωτεινούς ηγέτες στο σκοτάδι της εποχής.
Επειδή όλα αυτά μου φαίνονται πολύ ουτοπικά , νομίζω ότι χάριν οικονομίας να αφήσουμε το ΠΑΣΟΚ να διορίσει τους πρώτους Δημάρχους της Βόρειας Εύβοιας, αυτοί να προλειάνουν το έδαφος για τους επόμενους της Νέας Νέας Δημοκρατίας και το 2020, οι κατά 10 χρόνια γηραιότεροι Βορειοευβοιώτες ,70άρηδες γκαρσόνια στα γερμανικά καφενεία της Αιδηψού, να συζητάμε γιατί τότε που έπρεπε, ούτε και μεις αλλάξαμε.

Πάνος Βασιλόπουλος

(ΥΓ.:Για το 40.000 δημότες δεν είμαι πάλι καθόλου σίγουρος, αλλά εύχομαι να έχουμε όλοι την υγειά μας,κι ας είμαστε φτωχοί)


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν