Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

πρόταση του Σίμου Κεδίκογλου για την υλοποίηση οδικών έργων στην Εύβοια.

Ρηξικέλευθη  καινοτόμα πρόταση κατέθεσε ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου , η οποία ,εάν εφαρμοστεί, θα δώσει τη δυνατότητα να ανοίξει ο δρόμος για την υλοποίηση των βασικών οδικών έργων στο Νομό.

Μιλώντας για το κυβερνητικό πρόγραμμα και την οικονομική πρόταση της ΝΔ, δήλωσε σε δημοσιογράφους, ότι είναι απαραίτητο να εξειδικεύσουν με συγκεκριμένες δράσεις το πώς θα επιτευχθούν οι στόχοι της ανάπτυξης.


Στην Εύβοια, μια περιοχή που στερείται δυνατότητες ανάπτυξης λόγω των άθλιων υποδομών και του κάκιστου οδικού δικτύου υπάρχουν καινοτόμες προτάσεις για νέα ΣΔΙΤ.

Συγκεκριμένα, ανέφερε, ότι στο βόρειο οδικό άξονα του Νομού ολοκληρώνεται μετά από 20 χρόνια η μελέτη κατασκευής τους δρόμου. Ωστόσο, για την κατασκευή του απαιτούνται 100 εκατ. Ευρώ που είναι πρακτικά αδύνατον να εξευρεθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Η πρότασή του είναι να δοθεί ένα μέρος δημόσιας γης στη βόρεια Εύβοια για ανέγερση πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος, που λείπει από την περιοχή, ώστε αυτό το συγκρότημα να αποτελέσει τη  ναυαρχίδα του τουρισμού της και σε αντάλλαγμα ο όμιλος που θα πάρει τη γη και την άδεια για την ανέγερση και τη λειτουργία του ξενοδοχείου, να κατασκευάσει το δρόμο.

Έτσι στη διάρκεια της κατασκευής θα απορροφηθεί ένα σημαντικό κομμάτι του άνεργου πληθυσμού της περιοχής και μετά την ολοκλήρωση θα υπάρξουν αυξημένα έσοδα από την τουριστική ανάπτυξη. Όλα αυτά θα γίνουν χωρίς δημόσιο χρήμα.

«Το ζητούμενο- τόνισε ο Σίμος Κεδίκογλου- είναι σε αυτή την καμπή να αναζητήσουμε και να εφαρμόσουμε προτάσεις που θα ενεργοποιούν νέα κεφάλαια. Στην Ελλάδα δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια , η Οικονομία και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα ήταν κρατικοδίαιτη».

Απαντώντας σε σειρά ερωτήσεων για τη γενικότερη πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας δήλωσε, πως το μεγαλύτερο έλλειμμα στην Ελλάδα σήμερα δεν είναι το οικονομικό αλλά το έλλειμμα ελπίδας και εμπιστοσύνης. Πρόσθεσε πώς σαν ΝΔ, πρέπει να παρουσιάσουν ένα πειστικό, εναλλακτικό πρόγραμμα καλύτερης διακυβέρνησης με συγκεκριμένες προτάσεις, πρέπει να είναι ξεκάθαροι και διαυγείς.


Προέβλεψε, επίσης, ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις το φθινόπωρο και τόνισε, ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης στο επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος θα πρέπει να αξιοποιήσει όλο το δυναμικό της ΝΔ.

Αναφερόμενος στον Κ. Καραμανλή υποστήριξε, ότι έγιναν λάθη, ωστόσο, ο πρώην Πρωθυπουργός τόλμησε να θέσει βέτο στους Αμερικανούς μέσα στο ΝΑΤΟ και να κάνει ιστορικές συμφωνίες με τη Ρωσία και  ως ένα βαθμό αντιμετώπισε προβλήματα που οφείλονταν σε αυτές τις επιλογές.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις και τις προτάσεις της Ντόρας Μπακογιάννη για έξοδο από την κρίση ο Σίμος Κεδίκογλου απάντησε, πως κάθε προβληματισμός για την πορεία του πολιτικού συστήματος είναι χρήσιμος και ευπρόσδεκτος. Επεσήμανε ότι υποχρέωσή τους είναι να διεκδικήσουν την ενότητα και τη διεύρυνση της κεντροδεξιάς, μία ευρύτατη συνεργασία, συμπεριλαμβανομένου και του ΛΑΟΣ, αρχής γενομένης από τις επικείμενες εκλογές της αυτοδιοίκησης. Σε ό, τι αφορά τον ίδιο, θα ήθελε, σύμφωνα με τις δηλώσεις του, να δει την Ντόρα Μπακογιάννη ξανά στη Νέα Δημοκρατία.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,