Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

πόσο πολύ μοιάζουμε καλέ...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Στις 7 του Νοέμβρη ο λαός του νεοσύστατου δήμου
Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας θα κληθεί να αποφασίσει σε ποιους θα
αναθέσει την διοίκηση του δήμου μας.
ΔΗΛΩΝΩ ΠΑΡΩΝ  και σε τούτες τις εκλογές.

Μπροστά στην καινούρια κατάσταση, που μπορεί μέσα από το καινούριο
θεσμικό πλαίσιο να φαίνεται ότι θα δοθούν λύσεις στα προβλήματα του
τόπου, πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι για τα μεγάλα προβλήματα που θα
αντιμετωπίσουμε τα επόμενα χρόνια.

Μακριά από μένα οι υποσχέσεις τα παχιά λόγια, τα γνωστά «θα».  Δεν μπορώ και προπαντός δεν θέλω να δημιουργήσω υπέρμετρες προσδοκίες.

Πρόσφατα η Ελληνική Βουλή ψήφισε το Ν.3852/2010 «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ».  Το νέο αυτό θεσμικό πλαίσιο έρχεται ριζικά να αλλάξει τα όσα μέχρι σήμερα ισχύουν και να καταστήσει το ΝΕΟ ΔΗΜΟ, υπεύθυνο, για τη μελλοντική του πορεία.  Επιχειρεί μία νέα Διοικητική λειτουργία του κράτους.
Το σχέδιο Καλλικράτης μας φέρνει αντιμέτωπους με καινούρια
πράγματα, μας φέρνει αντιμέτωπους με καινούριες διοικητικές δομές και
συσσωρευμένα προβλήματα του τόπου μας.
Ο λαός μας και ο τόπος αξίζει μία καλύτερη τύχη...όμως με
διαπιστώσεις και ευχολόγια δεν λύνονται τα προβλήματα.
Το τελευταίο διάστημα και υπό το φως πρωτοφανών ιστορικών εξελίξεων για όλο τον κόσμο, η χώρα μας βρίσκεται μπροστά σε κρίσιμα για το μέλλον σταυροδρόμια.
Το ίδιο συμβαίνει και με τους θεσμούς ένας από τους οποίους είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση.  Η κρισιμότητα αυτού του θεσμού συνίσταται, στο κατά πόσο θα μπορέσει να παγιώσει μορφές λειτουργίας

Ο λαός βιώνει δύσκολες μέρες, προβλήματα οικονομικά, εργασιακά,
απαξίωση θεσμών και πολιτικής ζωής.
Σε αυτή τη ζοφερή κατάσταση οφείλουμε να αντισταθούμε, να
ανατάξουμε τις δυνάμεις μας, να δημιουργήσουμε κίνημα αντίστασης.
Σε αυτήν την εικόνα η τοπική αυτοδιοίκηση έχει πρωτεύοντα ρόλο να
ενημερώσει και καθοδηγήσει τον λαό.
·         Να εξασφαλίσει την τοπική ανάπτυξη με απόλυτο σεβασμό στη φύση και τον άνθρωπο.

·         Να εκφράζει το σύγχρονο τρόπο σκέψης των πολιτών – δημοτών που έχουν απορρίψει τις ιδεαλιστικές μεγαλοστομίες.
Ο λαός μας και ο τόπος αξίζει μία καλύτερη τύχη...όμως με
διαπιστώσεις και ευχολόγια δεν λύνονται τα προβλήματα.

Φίλες – Φίλοι.
Το προσωπικό όραμα είναι ατομική υπόθεση.
Στα Δημοτικά πράγματα όμως σημασία και αξία έχει η ύπαρξη συλλογικού οράματος που συνιστά και τη δύναμη της κοινωνίας.
Μετά από πολλή σκέψη και προτροπές των συνδημοτών μου αποφάσισα να
ηγηθώ συνδυασμού.
Καλώ κάθε πατριώτη, κάθε ανήσυχο άνθρωπο που δεν συμβιβάζεται με
την μιζέρια, την καθυστέρηση, σε μια καινούρια αγωνιστική συστράτευση.
Απέναντί μας είναι τα προβλήματα.
Η ανάπτυξη, η αντιμετώπιση της ανεργίας, η παιδεία, η υγεία, ο πολιτισμός και κυρίως η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ είναι πεδία στα οποία  θα κριθεί η νέα Δημοτική Αρχή.
Στο προσκλητήριο αυτό δεν έχουν θέση προκαταλήψεις, κομματισμοί,
ιδιοτέλειες, κατεστημένα, διχαστικές και απαράδεκτες συμπεριφορές.

Μπροστά σ' αυτή την πρόκληση μετά από σοβαρή σκέψη, αισθανόμενος το βάρος της ευθύνης, τολμώ σήμερα με εφόδια τη γνώση, την εμπειρία την ωριμότητα στα κοινά, τη σοβαρότητα στις αποφάσεις, την επιμονή μου στη συλλογική λειτουργία να σας ανακοινώσω την αμετάκλητη απόφαση μου να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος στο Νέο Δήμο ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ.
Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω εκ των προτέρων όλες και όλους
που με προέτρεψαν και με εμπιστεύονται να ηγηθώ μιας νέας προσπάθειας,
για το καλό του λαού και του τόπου.
Με εκτίμηση
Με
αγωνιστικούς χαιρετισμούς
 Ανέστης Περήφανος
 Ιωάννης Ψαρρός

Το κείμενο αυτό φτιάχτηκε βάζοντας μια παράγραφο από την ανακοίνωση του Ψαρρού και μια από την ανακοίνωση του Περήφανου.

Δεν έχω κάνει καμία επέμβαση στις ανακοινώσεις.



Για την αντιγραφή

Αντώνης Σκούρας 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν