Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

απαγορεύθηκε η ερασιτεχνική αλιεία στους όρμους Αλμυροποτάμου του Δήμου Στυρέων και Γιάλτρων

Η Δήμαρχος Στυρέων διαμαρτύρεται και ζητά άμεση ενημέρωση από τον Νομάρχη Εύβοιας κ. Θανάση Μπουραντά σχετικά με την απόφασή του υπ' αριθμ. 50/12-5-2010 η οποία απαγορεύει την ερασιτεχνική αλιεία στους όρμους Αλμυροποτάμου και Γιάλτρων και η οποία έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στην περιοχή.
Συγκεκριμένα η Δήμαρχος Στυρέων αναφέρει :

"Με την υπ' αριθμ. 50/12-5-2010 απόφαση του Νομάρχη Εύβοιας απαγορεύθηκε για ένα έτος (1-7-2010 μέχρι 1-6-2011) η ερασιτεχνική αλιεία στους όρμους Αλμυροποτάμου του Δήμου Στυρέων και Γιάλτρων. Η απόφαση αυτή ελήφθη χωρίς καμμιά προηγούμενη ενημέρωση ούτε του Δήμου, ούτε των ενδιαφερομένων και φυσικά χωρίς κανένας αρμόδιος επιστήμονας να εξηγήσει την σκοπιμότητα αυτής της απόφασης. Μετά από έντονη διαμαμαρτυρία των δημοτών μας έστειλα επιστολή στον κ. Νομάρχη ζητώντας να ανακαλέσει την απόφαση αυτή, πλην όμως μέχρι σήμερα ούτε καν απάντηση δεν έλαβα.
Πρόσφατα ενημερώθηκα ότι αλιείς των Γιάλτρων κατέθεσαν αίτηση ακύρωσης της εν λόγω απόφασης του Νομάρχη στο Συμβούλιο Επικρατείας στις 28/7/2010. Η απόφαση προσβάλλεται ως παράνομη αφού ο Νομάρχης είναι αναρμόδιος προς έκδοση τέτοιας απόφασης καθόσον δεν έχει αρμοδιότητα επί θαλασσίου χώρου αλλά μόνο επί ρεμάτων, ποταμών και λιμνών και δεν μπορεί να εντέλλεται προς το Λιμενικό Σώμα την εφαρμογή τέτοιων αποφάσεων.
Ο αρμόδιος Αντινομάρχης κ. Αγδινιώτης προς τον οποίο έγινε αίτημα ανάκλησης της απόφασης υποσχέθηκε ότι θα το εξετάσει αλλά δεν προχωρεί στην ανάκληση και δεν δίνει καμμιά εξήγηση για τις ενέργειές του.
Στην επιστολή μου ως Δημάρχου Στυρέων απαξίωσαν να απαντήσουν. Στο αίτημα των αλιέων σιωπούν.
Η διοίκηση οφείλει να απαντά εντός συγκεκριμένων χρονικών ορίων και δεν μπορεί να κωφεύει !!
Ζητώ να σταματήσει άμεσα ο εμπαιγμός όλων μας από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας. Το ζήτημα είναοι σοβαρό και αφορά εκατοντάδες ερασιτέχνες αλιείς.
Οι υπεύθυνοι να προχωρήσουν άμεσα στην ανάκληση της απόφασης που ελήφθη παρανόμως, παρατύπως και αναιτιολογήτως και να σταματήσουν την παρελκυστική τακτική αποσιώπησης των ευθυνών τους."

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,