Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Συμεών για τους αγρότες βρώσιμης ελιάς της Εύβοιας

Ο Συμεών Κεδίκογλου κατέθεσε σήμερα 7 Δεκεμβρίου αναφορά στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στο Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για το θέμα της βρώσιμης ελιάς και το εμπόριό της.

Το ζήτημα του ήταν εξάλλου ήδη γνωστό και το είχε θέσει στον Υπουργό κ. Σκανδαλίδη από την προηγούμενη εβδομάδα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής την 1η Δεκεμβρίου επισημαίνοντας ότι
αυτή η ιστορία με την τιμή της βρώσιμης ελιάς και την κερδοσκοπία σε βάρος των αγροτών δεν μπορεί να συνεχιστεί. Συγκεκριμένα, είχε δηλώσει στην Επιτροπή και στον κ. Σκανδαλίδη:
«Επειδή στην περιοχή μου έχουμε πολλούς ελαιοπαραγωγούς μου έλεγαν ότι οι τιμές ήταν παλιά στο 1,80, φέτος είναι στα 80 λεπτά, του χρόνου μπορεί να είναι στα 60 λεπτά. Ήμουν παιδάκι, όταν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. το 1981 κατήγγειλε τον κακό μεσάζοντα.
Σήμερα 30 χρόνια μετά, πάλι ερχόμαστε να μιλάμε για τους μεσάζοντες και αν μεν είχαμε αυτήν την πτώση της τιμής στα ράφια των καταναλωτών, θα μπορούσα να πω ότι εν πάση περιπτώσει έχουμε φτηνά προϊόντα, έχουμε μια εσωτερική υποτίμηση όπως λέμε, το καταλαβαίνω. Όμως να φτάνει από τον παραγωγό στο ράφι 5 φορές απάνω, γιατί είναι απροστάτευτοι έναντι των εμπόρων και ξέρετε το πείραμα με τους συνεταιρισμούς που και εμείς το βοηθήσαμε δε λειτούργησε κυρίως για λόγους διαφθοράς. Το θέμα είναι μπορούμε να κάνουμε κάτι πραγματικά είτε σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης είτε με τα παρατηρητήρια τιμών; Ή αυτοί οι άνθρωποι είναι στο έλεος του θεού και κάθε χρόνο θα είναι μικρότερη η τιμή;»

Ακολούθως την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου κατά τα εγκαίνια της έκθεσης «στους Δρόμους του κρασιού της Στερεάς Ελλάδας» στη Χαλκίδα συζήτησε εκ νέου το θέμα με τον κ. Σκανδαλίδη, το οποίο ο Υπουργός κατανοεί. Σύμφωνα με τον ίδιο, το Υπουργείο είναι έτοιμο να αναλάβει δράση, να πάει κοντά στον παραγωγό μέσω των αντιπροσώπων του και να τους βοηθήσει να οργανωθούν. Παράλληλα, το Υπουργείο προωθεί τη συμβολαιακή γεωργία, με στόχο οι παραγωγοί να συναλλάσσονται απευθείας οι ίδιοι με τα σούπερ μάρκετ και τα σημεία λιανικής πώλησης.

Ο κ. Κεδίκογλου θα συνεχίσει στο πλευρό των αγροτών της Εύβοιας, ώστε να εξαλειφθεί η κερδοσκοπία, να σταματήσει η εκμετάλλευση από τους μεσάζοντες σε βάρος των παραγωγών, να προστατευθεί η καλλιέργεια της ελιάς στο νομό και πανελλαδικά και να διασφαλιστεί το δικαίωμα των αγροτών σε μια αξιοπρεπή και ποιοτικά αναβαθμισμένη ζωή.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν