Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι μεγάλοι είναι μεγάλοι μόνο γιατί εμείς είμαστε γονατιστοί..

Νίκος Δ. Γεραλής
«ΣΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟΜΙΑΣ
ΘΑ’ ΡΘΕΙ ΑΝΑΠΟΔΑ Ο ΝΤΟΥΝΙΑΣ»
  
Μας επισκέφθηκαν αυτή τη βδομάδα οι εκπρόσωποι των «δυνάμεων κατοχής της Ελλάδας», ο Ντομινίκ Στρος-Καν του ΔΝΤ την Τρίτη και ο Όλι Ρεν της ΕΕ την Πέμπτη.
Η απόλυτη επισημοποίηση της παράδοσης της χώρας μας στους κατακτητές.

Όπως στην περίοδο της ναζιστικής Κατοχής (1941-1944), έτσι και τώρα οι κατακτητές έχουν δοσίλογους συνεργάτες και αυτοί είναι πολιτικά το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, το ΛΑΟΣ και τα παρακλάδια τους Κουβέλης και Ντόρα. Είχαν το θράσος να τους βάλουν και στο Κοινοβούλιο, τρομάρα τους.
Ταξικά το ρόλο του μαυραγορίτη έχει σήμερα ο ΣΕΒ, με βασικό στόχο να πολλαπλασιάσει τα κέρδη των βιομηχάνων καταλύοντας κάθε εργατικό δικαίωμα και κατάκτηση.
Με το μνημόνιό τους, για αρχή στο ξεκάρφωμα επέλεξαν τους «σίγουρους» εργαζόμενους του Δημόσιου και τους συνταξιούχους. Ύστερα με την αύξηση του ΦΠΑ και τις «περαιώσεις» περιποιήθηκαν τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, ενώ τώρα με τη νέα «επικαιροποίηση» περίλαβαν τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, με μείωση των μισθών κατά 12%.
Εκμεταλλευόμενοι λοιπόν τις ήπιες και αδύναμες, είναι η αλήθεια, αντιδράσεις των εργαζομένων, προσπαθούν να αλλάξουν ριζικά τους κανόνες κατανομής του κοινωνικού πλούτου υπέρ τους.
Γνωρίζουν άλλωστε ότι η αδράνεια των εργαζομένων δεν θα διαρκέσει για πολύ και βιάζονται για να προλάβουν να αρπάξουν όσο το δυνατόν περισσότερα.
Ο ΣΕΒ πρόσφατα, έθεσε ωμά τους όρους των «αφεντικών»:
-Κατάργηση του 8ώρου και μετατροπή του σε 10ωρο, χωρίς υπερωριακή αμοιβή!
-Κατάργηση της σαββατιάτικης αργίας σε όποιους κλάδους ισχύει και ρεπό κάποια άλλη μέρα της εβδομάδας.
Πλήρης ασυδοσία! Πλήρης και η συμπαιγνία με την κυβέρνηση και τους άλλους πολιτικούς εταίρους της.
Η αποκάλυψη της μυστικής συμφωνίας του ΣΕΒ με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ για μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα κατά 12%, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι ο στόχος τους είναι να ρίξουν τους εργαζόμενους στον κοινωνικό Καιάδα.

Μείωσαν τους μισθούς, τις συντάξεις και κατάργησαν 13ο & 14ο μισθό και σύνταξη.

Καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

και θεσπίζουν τις Επιχειρησιακές.

Απελευθέρωσαν τις απολύσεις και τους εργοδότες από τις αποζημιώσεις προς εκείνους που απολύουν.

Πήγαν στα 40 τα χρόνια δουλειάς και

τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης λίγο πριν το μνήμα.

Εκτίναξαν την ανεργία στο 20%.

Αύξησαν το ΦΠΑ στο 23% και ετοιμάζουν νέα αύξηση.

Σχεδόν διπλασίασαν την τιμή της βενζίνης και

αύξησαν 30% την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.

Αύξησαν 40% τα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Οδηγούν τα νέα παιδιά μαζικά στη μετανάστευση.

Είπαν στους διαβητικούς να ακρωτηριάζουν τα πόδια τους γιατί ακρωτηριασμένοι τους κοστίζουν λιγότερο.

Είπαν ότι μαζί τα φάγαμε και πως το μνημόνιο είναι ΕΥΤΥΧΙΑ!!!

Γι’ αυτό λοιπόν οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι,
οι αγρότες, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι,
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
δεν πρέπει να επαναπαυθούμε νομίζοντας ότι έχουμε να κάνουμε με μια παροδική κρίση.
Έχουμε να αντιμετωπίσουμε τη λαίλαπα που εξαπέλυσαν, με σκοπό να αλλάξουν τους κοινωνικούς συσχετισμούς, να καταργήσουν κατακτήσεις του εργατικού κινήματος και να επαναφέρουν τις εργασιακές σχέσεις στο... 19ο αιώνα (δηλ. στο μηδέν)!
Αν δεν αντιδράσουμε με κάθε μέσο, αποφασισμένοι να συγκρουστούμε «μέχρις εσχάτων», η κυβέρνηση με τους πολιτικούς της αβανταδόρους  και το ΣΕΒ, θα μας λιώσουν σαν τα σκουλήκια!
Αυτή είναι η ωμή αλήθεια.
Ο δρόμος του ταξικού αγώνα για την απόκρουση της «μνημονιακής λαίλαπας», είναι ο μόνος δρόμος για να νικήσει το εργατικό κίνημα στις επερχόμενες συγκρούσεις.

ΕΠΙΜΥΘΙΟ:
«…..Τώρα υπάρχουν βασιλιάδες χωρίς στέμματα: είναι τα μονοπώλια, αληθινοί αφέντες ολόκληρων χωρών, ακόμα και ηπείρων. Κατά καιρούς προσπάθησαν να κυριαρχήσουν στον κόσμο. Η σημασία των μεγάλων μονοπωλίων είναι τεραστία. Σε σημείο που να εξουδετερώνει την πολιτική ισχύ σε πολλές από τις δημοκρατίες μας…..»
(Πολιτική & Οικονομική Ανεξαρτησία - Ραδιοφωνική ομιλία 20/3/1960)
ΤΣΕ (ΕΡΝΕΣΤΟ ΓΚΕΒΑΡΑ ΝΤΕ ΛΑ ΣΕΡΝΑ)
“Οι μεγάλοι είναι μεγάλοι μόνο γιατί εμείς είμαστε γονατιστοί..”                      Πιέρ Ζοζέφ Προυντόν, Γάλλος φιλόσοφος και σοσιαλιστής του 19ου αι.


Ροβιές 11 Δεκέμβρη 2010
         Νίκος Δ. Γεραλής
    Δημοτικός Υπάλληλος

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,