Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΠ





ΙΣΤΙΑΙΑ 31/01/2011
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Γραφείο ΣΕΠ του Γενικού Λυκείου Ιστιαίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, στα πλαίσια της ενημέρωσης μαθητών και γονέων,  πραγματοποίησε Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού, το Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2010 στην αίθουσα Πολιτισμού του ΓΕΛ Ιστιαίας.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα μας η Υπεύθυνη του Γραφείου ΣΕΠ του ΓΕΛ Ιστιαίας, κ. Α. Μπουλάκη, σκοπός της ημερίδας ήταν η ενημέρωση των μαθητών και των γονέων τους για το εκπαιδευτικό σύστημα και την διαδικασία εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και  η επαφή με συγκεκριμένες εκπαιδευτικές και επαγγελματικές ομάδες, όπως αυτές παρουσιάστηκαν από νέους επαγγελματίες της Ιστιαίας, οι οποίοι ήταν παλιοί μαθητές του σχολείου μας.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, κ. Κώστας Ρουμελιώτης.
Παρευρέθησαν ως ομιλητές οι:
Ζάχαρης Σπύρος, Ιατρός Πνευμονολόγος
Αγγελοπούλου Παρασκευή, Νομικός
Αναγνώστου Αναστασία, Πολ. Μηχανικός
Ηγουμενοπούλου Ρωξάνη, Λογοθεραπεύτρια
Σούρρας Γιάννης, Οικονομολόγος
Παπασταμούλος Κώστας, Πλοίαρχος Εμπορικού Ναυτικού
Βογιατζής Γιάννης, Γυμναστής
Μαστρογιάννης Ιωάννης, Πληροφορικός.
Η υπεύθυνη του Γραφείου ΣΕΠ κ. Α. Μπουλάκη, Msc, ενημέρωσε τους μαθητές για την δυνατότητα διερεύνησης των επαγγελματικών τους επιλογών, μέσω κατάλληλων Ψυχομετρικών Εργαλείων (τεστ), τα οποία παρέχονται από το Υπουργείο Παιδείας ,Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και διενεργούνται δωρεάν στο γραφείο ΣΕΠ του ΓΕΛ Ιστιαίας.
Η ημερίδα πέτυχε τον σκοπό της αφού υπήρξε μεγάλη συμμετοχή μαθητών και γονέων, οι οποίοι με την ενεργό συμμετοχή τους και με ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις δημιούργησαν εποικοδομητικό κλίμα στη συζήτηση που ακολούθησε.
Στη συνέχεια βραβεύτηκε η ομάδα Βόλεϋ των μαθητών του ΓΕΛ Ιστιαίας, η οποία κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο Σχολικό Πρωτάθλημα και έγινε η κοπή της πίτας από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας.
Αρχόντω Μπουλάκη
Msc, Υπεύθυνη Γραφείου ΣΕΠ ΓΕΛ Ιστιαίας

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν