Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Μπαίνει τάξη με το νομοσχέδιο για το Άσυλο των μεταναστών, τόνισε η κυρία Περλεπέ στη Βουλή».



Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, κατά την ομιλία της στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για την ίδρυση υπηρεσίας Ασύλου και υπηρεσία πρώτης υποδοχής, καθώς και την προσαρμογή της Ελληνικής νομοθεσίας στην Κοινοτική Οδηγία σχετικά με τις διαδικασίες επιστροφής των παράνομα διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών, μεταξύ άλλων ανέφερε και τα εξής:

Με το νομοσχέδιο, δημιουργείται ένα σύστημα που διασφαλίζει τη δίκαιη μεταχείριση για άτομα άλλων χωρών που ζητούν προστασία στη χώρα μας, ταυτόχρονα δε γινόμαστε συνεπείς στις διεθνείς μας υποχρεώσεις και ευνοούμε το θετικό κλίμα υπέρ της πατρίδας, μας από τη διεθνή κοινότητα .
Αντιμετωπίζεται επίσης η ανεξέλεγκτη συγκέντρωση μεταναστών στα αστικά κέντρα, που είχε ως αποτέλεσμα τη «γκετοποίηση».
Με την Οδηγία που ενσωματώνει το νομοσχέδιο στο εθνικό μας δίκαιο, καλύπτονται κενά που σχετίζονται με την επιστροφή ή επαναπροώθηση μη νομίμων μεταναστών και τίθενται και στη χώρα μας οι κοινές αρχές, που ισχύουν για τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θέλω, παρ' όλα αυτά, να υπογραμμίσω ότι πρέπει να αναθεωρηθεί ό,τι επιβαρύνει μονομερώς τη χώρα μας από άλλες συμβάσεις που ισχύουν και εννοώ κυρίως την «Δουβλίνο II».
Στην Εύβοια, το ζήτημα των παράνομων μεταναστών είναι ιδιαίτερα έντονο, γιατί φτάνουν στο νομό διά των θαλασσίων οδών και βεβαίως μέσα από δουλεμπορικά κυκλώματα. Η Ελληνική Αστυνομία στο νησί, που είναι και  ελλιπής σε προσωπικό, διοχετεύει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της στο να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση και δεν μπορεί  να ανταποκριθεί επαρκώς σ' αυτό που είναι το κύριο μέλημά της, δηλαδή στην ασφάλεια των πολιτών.
Ελπίζω ότι, μ' αυτό το σχέδιο νόμου  και με την αντιμετώπιση των μεταναστών που παρανόμως έρχονται στη χώρα μας, θα απελευθερωθούν και οι δυνάμεις της Αστυνομίας, ώστε να επιδοθούν απερίσπαστα στο κύριο έργο τους.
Η ψήφιση του νομοσχεδίου αυτού, είναι ένα σημαντικό βήμα για λύσεις σε καίρια ζητήματα του μεταναστευτικού προβλήματος. Για να είναι στέρεο αυτό το βήμα χρειάζεται τη συνδρομή όλων μας και βεβαίως τη συνέργεια της Κοινωνίας των Πολιτών.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν