Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΣΤΙΑΙΑΣ ΑΙΔΗΨΟΥ Αρχή με προσλήψεις εποχικού προσωπικού


από τη Βόρεια Εύβοια-132
Η συνεδρίαση της 24 Ιανουαρίου, ήταν ουσιαστικά η πρώτη του νέου δήμου, αφού εκτός του ορισμού των επιτροπών για την λειτουργία του δήμου, υπήρχαν και θέματα για συζήτηση, καθώς και «προ Ημερησίας Διατάξεως».
Ορισμοί μελών επιτροπών.
Υπήρξαν ορισμοί μελών σε 14 επιτρο­πές όπως : Σφράγισης Καταστημάτων Υγει­ονομικού Ενδιαφέροντος, Εισήγησης Αντι­κειμενικών Αξιών Ακινήτων, Εκποίησης Πραγμάτων, Φορολογικών Διαφορών και Αμφισβητήσεων, Παραλαβής και Εκτέλε­σης έργων, Προμηθειών, κλπ. Τις επιτρο­πές αυτές πλαισιώνουν σύμφωνα με το νόμο, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Δικηγόροι, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου και σε κάποιες και εκπρόσωποι πολιτών.
Προσλήψεις Εποχικού Προσωπικού
Πετσής πρότεινε την ανάπλαση των ήδη δημοτικών χώρων, όπως πχ το Νηπιαγω­γείο και Δημοτικό Σχολείο στα Καμάρια, η
στο Νεοχώρι, με το σκεπτικό ότι είναι κατάλληλα με χώρους πάρκινγκ, χωρίς να αναγκάζεται ο Δήμος κάθε μήνα να κατα-βάλει ποσά για ενοικίαση σε ιδιώτες. Επικαιροποίηση Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Γυμναστηρίου Ιστιαίας Μετά τις καταγγελίες για τον τρόπο λει­τουργίας του Γυμναστηρίου στην εφημερί­δα μας, το Δημοτικό Συμβούλιο αναγκά­στηκε να το φέρει ως θέμα ημερήσιας διά­ταξης. Παρά την απουσία του δήμου στην λειτουργία του και την έλλειψη της Κανονι­στικής του λειτουργίας όπως προβλέπει ο νόμος για τα Γυμναστήρια, το Συμβούλιο αποφάσισε να δώσει παράταση στην υπάρ­χουσα κατάσταση (απουσία του δήμου, μη λειτουργία δηλαδή), με την δέσμευση να λυθεί σε δύο μήνες με τον αθλητικό οργανισμό που θα δημιουργήσει.    Παρόντες στην συζήτηση ήταν και οι γυμναστές, που δραστηριο­ποιούνται στο γυμναστήριο.
Με απόφασή του το Δημοτικό Συμβού­λιο προγραμμάτισε τις προσλήψεις προ­σωπικού, οκτάμηνης διάρκειας προκειμέ­νου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες του Δήμου κυρίως το καλοκαίρι. Ο αριθμός, οι ειδικότητες και ο αριθμός αυτών στηρίχθη­κε στο οργανόγραμμα των πρώην Δήμων. Έτσι αποφασίστηκε η πρόσληψη, 98 ατό­μων κατανεμημένα ως εξής :
Λουτρά Αιδηψού : 60, Αρτεμίσιο : 16, Ιστιαία : 10, Ωρεοί : 8, Λιχάδα : 4
Στις ειδικότητες προβλέπεται θέση Κηπουρού (4) και υπηρεσία Πρασίνου.
Μίσθωση Ακινήτου για στέγαση υπη­ρεσιών
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Σπύρος Ζάχαρης έθεσε θέμα συστέγασης των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και της Πολεοδομίας, με το σκεπτικό ότι δεν υπάρ­χει η κατάλληλη υποδομή στο υπάρχων δημοτικό κτίριο. Πρόταση που τελικά ψηφί­στηκε. Ο Δημοτικός Σύμβουλος Ηλίας
Προ Ημερησίας Διατάξε­ως Θέματα
Παραχώρηση αίθουσας στην
Πολιτιστική Κίνηση Μονοκαρυάς.
Το θέμα τέθηκε από τον δημοτικό σύμβουλο Παντε­λή Αγγέλου, παρόντος του συλλόγου. Τελι­κά αποφασίστηκε να παραμείνουν τα κλει­διά στο σύλλογο, με τον όρο να υπάρξει απόφαση δημοτικού συμβουλίου για παρα­χώρηση.
Ενημέρωση για την απογραφή
Ενημέρωση για την απογραφή ζήτησε ο Δημοτικός Σύμβουλος Ηλίας Πετσής, τονί­ζοντας ότι δεν ακολουθείται η διαδικασία που προβλέπει ο νόμος. Η πλειοψηφία απο­φάσισε το θέμα να μην συζητηθεί.
Ψήφισμα για την παροχή υπηρεσιών υγείας
Ψήφισμα για την παροχή υπηρεσιών υγείας και την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας έφερε ο δημοτικός σύμ­βουλος Δημήτρης Περπατάρης. Το ψήφι­σμα δεν έγινε αποδεκτό από το δημοτικό συμβούλιο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,