Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Απάντηση στην ερώτηση της κυρίας Περλεπέ για τις ενισχύσεις στους ρητινοσυλλέκτες».




Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, με ερώτηση που είχε απευθύνει προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ζητούσε να ληφθούν έγκαιρα όλα τα απαραίτητα μέτρα και οι αποφάσεις ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα με την καταβολή των οικονομικών ενισχύσεων προς τους ρητινοσυλλέκτες για φέτος και για το ύψος του ποσού που δικαιούνται, όπως και να δοθούν άμεσα τα υλικά που τους παρέχει το κράτος για τη συλλογή ρητίνης.

Ο Υπουργός κ. Θάνος Μωραΐτης ως απάντηση διαβίβασε στη βουλευτή, σχετικό ενημερωτικό έγγραφο της Ειδικής Γραμματείας Δασών ΥΠΕΚΑ
στο οποίο αναφέρονται τα εξής:
«Στον τακτικό προϋπολογισμό του 2011, στον σχετικό ΚΑΕ 2111, έχει εγγραφεί το ποσό των 2.400.000 Ευρώ, για την ενίσχυση των ρητινοκαλλιεργητών, για την παραγωγή ρητίνης κατά το 2010.
Τον ερχόμενο Απρίλιο θα γνωρίζουμε τη συνολική παραγωγή ρητίνης το 2010, οπότε και θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε οι ρητινοκαλλιεργητές να λάβουν έγκαιρα την ενίσχυση που δικαιούνται (απελευθέρωση στο 100% του ΚΑΕ 2011 και αν χρειαστεί αύξηση της πίστωσης).
Σε ότι αφορά τα υλικά ρητίνευσης που κάθε χρόνο διανέμονται στους ρητινοσυλλέκτες, έχει προβλεφθεί η προμήθειά τους και οι απαραίτητες πιστώσεις έχουν εγγραφεί στους ΚΑΕ 1642: χημικά υλικά και αεραφρός και ΚΑΕ 1699: Λοιπά υλικά.  Όμως η δυνατότητα εκταμίευσης μόνο 7% κάθε μήνα από τους παραπάνω κωδικούς δεν επιτρέπει την προμήθεια άμεσα του συνόλου των απαραίτητων υλικών.  Η σταδιακή προμήθεια και διάθεση των υλικών ουσιαστικά καθιστά αδύνατη τη ρυτινοσυλλογή, λόγω των ιδιαιτεροτήτων της διαδικασίας.
Για το λόγο αυτό έχει σταλεί υπηρεσιακό σημείωμα στην αρμόδια Δ/νση Οικονομικού του ΥΠΕΚΑ με το οποίο αιτείται η απελευθέρωση στο 100%  του συνόλου του ποσού για τον ΚΑΕ 1642 και στο 62% στον ΚΑΕ1699, προκειμένου να είναι δυνατή η έγκαιρη προμήθεια τους μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. 
 Όπως μας ενημέρωσε η Δ/νση Οικονομικού, το αίτημα έχει διαβιβαστεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και αναμένεται απάντηση».
Κατόπιν των ανωτέρω, η κυρία Περλεπέ δήλωσε ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά το θέμα μέχρι  να διευθετηθούν οι όποιες εκκρεμότητες υπάρχουν, ζητώντας  να μην επαναληφθούν τα προβλήματα και οι καθυστερήσεις που συνέβησαν πέρυσι.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν