Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ - ΛΙΜΝΗΣ - ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

Το Σάββατο 26/03/2011 και ώρα 11:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού καταστήματος Κηρέως στο  Μαντούδι συνεδρίασε η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, σύμφωνα με το άρθρο 76 παρ. 3 του Ν. 3852/2010 υπό την προεδρία του δημάρχου κ. Ανέστη Ψαρρού με τα εξής θέματα:
1. Γνωμοδότηση επί του τεχνικού προγράμματος του δήμου έτους 2011.
2. Γνωμοδότηση επί σχεδίου οικονομικού προϋπολογισμού έτους 2011.
3. Προτάσεις των μελών επί γενικών θεμάτων.
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν τριάντα τέσσερα μέλη –επί συνόλου σαράντα πέντε- εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων , πολιτών καθώς και εκπρόσωποι της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ και της Τ.Ε. Ν.Δ. της δημοτικής ενότητας Κηρέως. Επίσης παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιάννης Καντζούρας, Γιάννης Στεργίου και Νίκος Μουστάκας, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης κ. Λεοντής, οι
δημοτικοί σύμβουλοι Κική Στέφου, Άννα Μπρατζίκου-Χριστοδούλου και Θανάσης Τσούμαρης καθώς και πρόεδροι και σύμβουλοι των τοπικών κοινοτήτων.
Στην αρχή της εισήγησης του ο κ. Δήμαρχος έκανε αναφορά στο νέο θεσμό της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης που έχει επιφέρει ο Καλλικράτης στην Α’ βάθμια τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι ένα εργαλείο τόνισε που θα πρέπει ο δήμος να αξιοποιήσει ώστε ο δημότης να είναι συνδιαμορφωτής των αποφάσεων της δημοτικής αρχής και κάλεσε τους φορείς και του πολίτες να αγκαλιάσουν αυτόν τον θεσμό, ώστε με τις προτάσεις τους και την σύνθεση των απόψεων να συμβάλλουν στην διαμόρφωση της πολιτικής του δήμου τόσο σε θέματα καθημερινότητας αλλά και σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη του τόπου. Στη συνέχεια ο κ. Ψαρρός παρουσίασε το σχέδιο του τεχνικού προγράμματος του δήμου για το έτος 2011, ένα πρόγραμμα το οποίο έχει διαμορφωθεί κατά δημοτική ενότητα και αναφέρεται:
Α) Στα συνεχιζόμενα έργα και στην πηγή χρηματοδότησης αυτών,
Β) Στα προτεινόμενα έργα ανά δημοτική ενότητα, και
Γ) Στα έργα που αφορούν τον ενιαίο δήμο.
Μετά την παρουσίαση του τεχνικού προγράμματος ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα, αλλά και στην περικοπή των χρηματοδοτήσεων προς του δήμους. Το τεχνικό πρόγραμμα τόνισε είμαστε υποχρεωμένοι να το προσαρμόσουμε με βάση τη Σ.Α.Τ.Α. που είχε αποδοθεί στους συνενούμενους δήμους κατά το έτος 2010, μια χρηματοδότηση που αφορά την εκτέλεση έργων και η οποία κατά την περσινή χρονιά αποδόθηκε μειωμένη κατά 35%. Τελειώνοντας την εισήγησή του ο κ. Ψαρρός έκανε αναφορά στην έλλειψη αναπτυξιακών έργων στον τόπο, όπως ο κεντρικός οδικός άξονας Ψαχνά – Μαντούδι – Αγία Άννα, η ολοκλήρωση του λιμανιού στο Μαντούδι, η ακτοπλοϊκή σύνδεση Λίμνης – Μαλεσίνας, η μαρίνα των Ροβιών και της Αγίας Άννας κ.α. και κάλεσε όλους να δημιουργήσουμε ένα πλατύ και ισχυρό μέτωπο διεκδίκησης αυτών.
Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις των αντιδημάρχων.
Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι εκπρόσωποι των φορέων και συλλόγων καθώς και οι πολίτες, οι οποίοι κατάθεσαν τις απόψεις και προτάσεις τους επί του τεχνικού προγράμματος, των οικονομικών στοιχείων αλλά και επί γενικότερων θεμάτων που αφορούν το νεοσύστατο δήμο.
Η συνεδρίαση της επιτροπής έκλεισε με απαντήσεις και ενημέρωση από τον κ. Δήμαρχο επί των θεμάτων και των προτάσεων που ακούστηκαν. Ευχαρίστησε τα μέλη της επιτροπής για τον ουσιαστικό και ποιοτικό διάλογο που αναπτύχθηκε και δεσμεύτηκε ότι η επιτροπή θα καλείται να γνωμοδοτεί όχι μόνο για τα θέματα που προβλέπει ο νόμος αλλά και για γενικότερα θέματα που αφορούν τους δημότες και την τοπική μας κοινωνία. 


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν