Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ηλίας Πετσής:«Απάντηση στα ψεύδη και την παραπλάνηση»


Κ. Ζάχο  εκδώσατε ένα δελτίο τύπου, στο οποίο διαπράττετε μέγιστο ατόπημα. Χρησιμοποιείτε την ιδιότητά σας ως δήμαρχος για να έλθετε σε πολιτική αντιπαράθεση με εμένα, σαν δημοτικό σύμβουλο, αλλά πρωτίστως σαν ευαισθητοποιημένο πολίτη αυτού του δήμου. Εκτίθεστε πολιτικά και προσωπικά, προσπαθώντας να αποφύγετε κάθε ελεγκτικό μηχανισμό της πολιτείας. Τι θεωρείτε, δηλαδή, εσείς σωστό, το να «τα βρίσκουμε μεταξύ μας» και να συναινούμε σε οτιδήποτε παραβατικό (Τεχνικό Πρόγραμμα και Προϋπολογισμός), ή να αναλαμβάνουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της
πολιτείας, όπως και έκαναν ακυρώνοντάς τα, για να προλάβουν τις έκνομες πράξεις σας, οι οποίες φαίνεται να αποτελούν την πρώτη επιλογή στον τρόπο σκέψης σας.
Σας ρωτώ ευθέως, από αυτό το δημόσιο βήμα, από ποια πρακτικά και άλλες έγγραφες μαρτυρίες προκύπτει να έχω δηλώσει ότι δεν λειτουργεί το αποχετευτικό. Αν είχατε τέτοια στοιχεία σαφώς και θα τα είχατε παρουσιάσει. Η συγκεκριμένη δήλωσή σας υστερεί σε επιχειρήματα και απέχει παρασάγγας από την αλήθεια.
Τώρα για το πότε ο ίδιος δηλώσατε ότι δεν είναι έτοιμο, σας παραπέμπω, όχι στα συνοπτικά πρακτικά, αλλά στην απομαγνητοφώνηση της συνεδρίασης της 21ης Μαρτίου του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου δηλώσατε ότι αν δεν πληρώσουμε τον πρόσθετο λογαριασμό των 177.603,88 ευρώ το έργο δεν θα λειτουργούσε.
Θέλετε να μας πείσετε ότι η παράταξή σας δεν μας έφερε σε ψευτοδίλημμα όταν ο αντιδήμαρχος Αιδηψού κ. Γούδας μιλώντας «στο όνομα» του εργολάβου δήλωσε ότι θα μπλέξουμε με δικαστήρια αν δεν πληρώσουμε, ενώ ο ίδιος ο εργολάβος λίγο μετά δήλωσε ότι δεν θα προσφύγει στην δικαιοσύνη.
Προσέχετε κ. Ζάχο τι λέτε, διότι στην συνεδρίαση αυτή σας άκουσαν και πολίτες της Αιδηψού να λέτε στους συμβούλους σας να επιδείξουν θάρρος και να ψηφίσουν τον επιπλέον λογαριασμό.
Τι ξέρετε παραπάνω κ. Ζάχο σήμερα και δηλώνετε ότι ο λογαριασμός είναι ο μηδενικός, ενώ στις 21 Μαρτίου ο εργολάβος δήλωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι θα επανέλθει με άλλο λογαριασμό και γι' αυτό ζήτησε παράταση. Κ. Ζάχο αν ο λογαριασμός θα είναι μηδενικός γιατί τότε δώσατε την παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου 2011.
Σας δηλώνω ευθέως ότι ποτέ προεκλογικά δεν συναίνεσα σε κανέναν επιπλέον λογαριασμό, όπως ψευδώς αναφέρει ο πολιτικός σας σύμμαχος και πρώην δήμαρχος Αιδηψού, διότι προεκλογικά ο ίδιος ήθελε να καλυφθεί, επειδή ο ίδιος είχε εγκρίνει τις πρόσθετες εργασίες παράνομα.
Κ. Ζάχο, σήμερα τουλάχιστον, έστω και για εννέα ψήφους, εσείς έχετε την πλειοψηφία, εσείς μπορείτε να πάρετε τις αποφάσεις και εσείς οφείλετε να θέστε σε λειτουργία το αποχετευτικό και να αναγκάστε τον εργολάβο να προβεί στην ασφαλτόστρωση της τομής. Μην αναζητάτε ανύπαρκτους εχθρούς στο πρόσωπό μου για να δικαιολογήσετε την ανικανότητά σας να εκτελέσετε αυτό το απλούστατο πράγμα. Πάψτε να είστε λιγότερο αποτελεσματικός απ' το λίγο.
Στο εξής κ. Ζάχο όταν απευθύνεστε στην δημοτική παράταξη της ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ, να επιδεικνύετε μεγαλύτερο σεβασμό στο υπόλοιπο 50% των δημοτών που επιφόρτισαν εμένα και τους υπόλοιπους συμβούλους της ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ με ένα έργο ευθύνης και δύσκολο με εσάς στην δημοτική αρχή. Η άσκηση του δημοκρατικού ελέγχου είναι υποχρέωση και καθήκον μας έναντι των πολιτών του δήμου μας.
Ηλίας Πετσής
Αρχιτέκτονας μηχανικός
Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν