Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

παιδική πορνογραφία - είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι

Μόνο άνθρωπος δεν μπορεί να λέγετε κάποιος που <<την βρίσκει>> με μικρά ανήλικα παιδιά. Κακούργημα που το καταδικάζουν και οι ίδιοι οι κατάδικοι στης φυλακές, κάνοντας στους παιδόφιλους ότι έκαναν εκείνοι στα παιδιά, αυτός είναι και ο λόγος που οδηγούνται σε ειδικές φυλακές και πτέρυγες για να εκτίσουν την ποινή τους.
Πως φθάνει κάποιος όμως να ασελγή σε βάρος ανηλίκων. Συνήθως μικρός ήταν και ο ίδιος θύμα από
άτομο του οικογενειακού ή συγγενικού του κύκλου, σύμφωνα με μελέτες. Οι μελέτες αυτές αναφέρουν ότι περισσότεροι είναι αυτοί που ασελγούν στα ίδια τους τα παιδιά πάρα σε ξένα.
Παιδόφιλος λέγετε και αυτός που με λίγα ευρώ ή δωράκια ασελγή σε βάρος ανηλίκων αλλοδαπών, κοριτσιών και αγοριών που οι ίδιες οι οικογένειες τους τα εκδίδουν έναντι αμοιβής. Φαινόμενο έντονο στην Ιστιαία και ιδιαίτερα με <<πελάτες>> ηλικιωμένους. Παιδόφιλοι είναι και πολλοί <<κύριοι>> της περιοχής μας που κάνουν ταξιδάκια, ιδίως στην γειτονική Βουλγαρία, για τον ίδιο σκοπό.
Σε καμιά περίπτωση δεν θέλω να υπερασπιστώ το συγκεκριμένο κύκλωμα στην Ιστιαία, το καταδικάζω και οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά, άλλα όλοι μας πρέπει να κοιτάξουμε πρώτα βαθιά μέσα μας (τα βίτσια και τα γούστα μας) και μετά τριγύρω πριν γίνουμε κριτές.
Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει στους ανθρώπους που βρήκαν την δύναμη να τα καταγγείλουν επώνυμα όλα αυτά και να κινήσουν της αρμόδιες υπηρεσίες, έστω και αργά. Πολλή όμως είναι και αυτοί που γνωρίζουν ανάλογα περιστατικά και δεν τα καταγγέλλουν...
Το κακό δεν θεραπεύεται εύκολα, για αυτό πρέπει να υπάρχει η πρόληψη. Οι γονείς να είναι συνέχεια κοντά στα παιδιά και όχι αδιάφοροι, να ελέγχουν της παρέες και δραστηριότητες τους, να τα επιτηρούν όταν είναι στο ίντερνετ. Τα παιδιά δεν κινδυνεύουν μόνο από παιδόφιλους, έξαρση τελευταία έχει πάρει και η σχολική βία (ένα στα δυο παιδιά είτε είναι θύμα είτε θύτης είτε μάρτυρας σε φαινόμενα σχολικής βίας) καθώς και οι συμμορίες ανηλίκων. Έντονο είναι και το φαινόμενο εξευτελισμού και απειλών, ανάμεσα σε ανηλίκους, μέσω ίντερνετ σε σελίδες σαν το facebook, όπως και η εξάρτηση των παιδιών από το ίντερνετ. Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η χρήση ναρκωτικών ουσιών και αλκοόλ από ανηλίκους.
Η σωστή ενημέρωση είναι το παν, ας γίνουν μαθήματα και σεμινάρια στα σχολεία και αντίστοιχα για γονείς για όλα αυτά. Ας ασχοληθούμε όλοι λίγο και με τα παιδιά μας, να τους εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Ας αντισταθούμε και να καταγγείλουμε όλους αυτούς που έχουν στόχο τα παιδιά μας.
anagnostissxoliastis

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,