Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ



Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, αξιότιμα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου,
Βρισκόμαστε σήμερα εδώ ως κάτοικοι του Δήμου Ελυμνίων-Κηρέως-Νηλέως, χωρίς να θέλουμε να διαταράξουμε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου,  γιατί πρόσφατα πληροφορηθήκαμε για τις διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια για δημιουργία Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) στη θέση Φούρνοι Μαντουδίου.
Ενώ αυτές οι διαδικασίες βρίσκονται λίγο πριν την οριστική αδειοδότηση, δεν έχουμε ενημερωθεί για οποιαδήποτε σχετική απόφαση του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου.
Από όσα μάθαμε, η δημιουργία ΒΙ.ΠΕ. θα αλλάξει ριζικά τη ζωή και το περιβάλλον του τόπου. Θα καταστρέψει ανεπανόρθωτα το φυσικό περιβάλλον, με ρύπανση της ατμόσφαιρας, της θάλασσας
και του υδροφόρου ορίζοντα. Θα πλήξει καίρια τον τουρισμό, την αλιεία, την αγροτική παραγωγή, την αγορά ακινήτων και την οικοδομική δραστηριότητα. Θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων. Κι όλα αυτά ενώ ο επιχειρηματικός φορέας που προωθεί αυτά τα σχέδια υπόσχεται μόλις 85 θέσεις εργασίας.
Μπροστά σε μια τέτοια προοπτική, η Δημοτική Αρχή, οι δημοτικές παρατάξεις και ο κάθε τοπικός άρχοντας προσωπικά οφείλουν να τοποθετηθούν, έστω και για να διαψεύσουν αυτά τα στοιχεία.

Ως εκ τούτου, ζητάμε σήμερα να ορίσετε στις αμέσως επόμενες μέρες έκτακτη ανοικτή σύσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα τα σχέδια δημιουργίας ΒΙ.ΠΕ., με κάλεσμα στους κατοίκους για συμμετοχή, στην οποία:
1.       Να ενημερώσετε τους Δημότες για τα μέτρα που έχετε πάρει ή που σχεδιάζετε να πάρετε προκειμένου ως δημοτική αρχή να διασφαλίσετε την υγεία των κατοίκων, την ποιότητα ζωής τους, την ευημερία και το φυσικό περιβάλλον του τόπου στον οποίο εκλεχτήκατε.
2.       Να ενημερώσετε τους Δημότες για τις ενέργειες στις οποίες έχετε προβεί και στις οποίες σχεδιάζετε να προβείτε για διευκόλυνση της δημιουργίας ΒΙ.ΠΕ. στους Φούρνους Μαντουδίου.
3.       Να ξεκαθαρίσετε δημόσια και ευθαρσώς, χωρίς περιστροφές, μισόλογα και αναβολές, ως δημοτικό συμβούλιο συλλογικά αλλά και ο κάθε ένας από εσάς προσωπικά, τι θέση παίρνετε απέναντι στα σχέδια των επιχειρηματικών κύκλων για δημιουργία ΒΙ.ΠΕ. και απέναντι στο δικό μας αγώνα επιβίωσης.

Αξότιμε κ. Δήμαρχε, αξιότιμα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου,
Οι στιγμές που ζούμε είναι ιστορικές. Αυτό που ο κάθε ένας σας πρέπει στην ουσία να αποφασίσει είναι πώς θέλει να περάσει το όνομα του στην ιστορία του τόπου αυτού. Θέλουμε να ξέρουμε αν στον αγώνα αυτό που ξεκινάμε σήμερα θα είσαστε μπροστά, στο πλάι μας, έστω πίσω μας, ή αν θα σας βρούμε απέναντι μας.
Ακολουθούν στο πίσω μέρος τα ονόματα και οι υπογραφές όσων προσυπογράφουν το αίτημα για έκτακτη σύσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου.
Μαντούδι, 8 Αυγούστου 2011

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,