Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ - ΛΙΜΝΗΣ - ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ:Δυναμικές κινητοποιήσεις

                                                                                                                     

Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011 και ώρα 20:00 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα Μαντουδίου, στην οποία παραβρέθηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι και Σύμβουλοι Τοπικών Κοινοτήτων, Σύλλογοι, οργανώσεις και άλλοι εκπρόσωποι Φορέων του τόπου μας καθώς και πλήθος Δημοτών, συζητήθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή μας αρκετά χρόνια τώρα. Στην εγκατάλειψη, την ανεργία και τον οικονομικό μαρασμό, στον οποίο έχει οδηγηθεί η περιοχή μας από την πολιτεία, αφού της έχει
στερήσει σημαντικά έργα υποδομής που θα την έβαζαν σε τροχιά ανάπτυξης, έρχεται να προστεθεί και η υποβάθμιση, συρρίκνωση και κατάργηση
  • Υπηρεσιών Υγείας και ασφάλισης (κλείσιμο ΙΚΑ Αγίας Άννας και μελετάται η συγχώνευση καταστημάτων Λίμνης και Μαντουδίου, Εντελώς αποδυναμωμένο Κέντρο Υγείας, κενά αγροτικά ιατρεία , αφού υπάρχουν μόνο 4 αγροτικοί γιατροί για όλο το Δήμο)
  • Δημόσιων Υπηρεσιών (κλείσιμο Εφορείας)
  • Σχολείων (καταργήσεις σχολείων, συγχωνεύσεις και κατάργηση τομέων εκπαίδευσης)
  • Αστυνομικών τμημάτων ( Ήδη κλειστό της Αγίας Άννας, Προκοπίου και δραματικά υποστελεχωμένα αυτά του Μαντουδίου και Λίμνης)
  • Πυροσβεστικών κλιμακίων (Αν και διαθέτουμε ένα από τα μεγαλύτερα και ομορφότερα δάση τα κλιμάκια υπολειτουργούν από έλλειψη προσωπικού)
  • Λιμενικών σταθμών (Ελλιπέστατα μέσα και προσωπικό)
  • Υπηρεσίες Κοινής ωφέλειας (κλείσιμο εμπορικού τμήματος ΟΤΕ Μαντουδίου και Λίμνης).
Για τους λόγους αυτούς  είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε  κάθε τέτοιο ενδεχόμενο που θα οδηγήσει σε οριστική ερήμωση την περιοχή μας. Κατόπιν διαλογικής συζήτησης σε πρώτη φάση :

Ομόφωνα  Αποφασίστηκε

Α) την Πέμπτη 01 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 09:00 π.μ., να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου, όπου και θα γίνει ενημέρωση για τα προβλήματα υπολειτουργίας του.
Β) την Πέμπτη 01 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 10:00 π.μ., συμβολική κατάληψη στο Ι.Κ.Α. Μαντουδίου και ώρα 12:00 π.μ., συμβολική κατάληψη στο Ι.Κ.Α. Λίμνης με ενημέρωση των κατοίκων για την επικείμενη συρρίκνωση τους σε προσωπικό και τη μεθόδευση κλεισίματος τους.
Γ) την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011 κλείσιμο των Δημοτικών καταστημάτων και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες και ώρα 08:00 π.μ. συγκέντρωση στο Προκόπι (λίγο πριν τη διασταύρωση Πηλίου), με κλείσιμο της εθνικής οδού Χαλκίδας – Ιστιαίας.

Ζητάμε:
Α) την στήριξη και τη συμμετοχή όλων των κατοίκων του Δήμου μας, σε όλες τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.
Β) από την Πολιτεία απτές ενδείξεις αντιμετώπισης των εν λόγω προβλημάτων που οδηγούν τον τόπο μας σε μαρασμό, διαφορετικά θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας.
Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Δεν πάει άλλο

Ο Δήμαρχος
Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου
Οι Πρόεδροι και τα μέλη των τοπικών Κοινοτήτων
Φορείς και Δημότες του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν