Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ενισχύσεις μέσω ΕΣΠΑ και ΕΤΕΑΝ σε επιχειρήσεις

Τον Οκτώβριο αναμένεται να γίνει η δεύτερη προκήρυξη του νέου επενδυτικού νόμου για την υποβολή επενδυτικών προτάσεων στα καθεστώτα της Περιφερειακής Συνοχής, της Γενικής Επιχειρηματικότητας και της Τεχνολογικής Ανάπτυξης, ενώ τον ίδιο μήνα θα βγουν στην αγορά οκτώ νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, κυρίως μέσω του ΕΣΠΑ και του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) και συγκεκριμένα :
Εναλλακτικός τουρισμός με προϋπολογισμό 28 εκατ. ευρώ. Προβλέπει τη χρηματοδότηση με ποσά ύψους από 6.000 έως 180.000 ευρώ σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ή προτίθενται να δραστηριοποιηθούν στην ανάπτυξη μιας ή περισσότερων εναλλακτικών μορφών τουρισμού.
Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο του ΕΤΕΑΝ, με προϋπολογισμό 450 εκατ. ευρώ για τη δανειοδότηση αγροτικών επιχειρήσεων.
Ταμείο Ενάλιο στο πλαίσιο του ΕΤΕΑΝ, με προϋπολογισμό 105 εκατ. ευρώ. Προβλέπει τη δανειοδότηση επιχειρήσεων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας.
Ταμείο Επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο του ΕΤΕΑΝ. Προβλέπεται η ευνοϊκή δανειοδότηση των ΜμΕ που εντάσσονται στον επενδυτικό νόμο και σε προγράμματα του ΕΣΠΑ ή δραστηριοποιούνται στους κλάδους της μεταποίησης, των εξαγωγών, ενέργειας κ. ά. Ο συνολικός προϋπολογισμός του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ανέρχεται σε 1,2 δισ. ευρώ.
ICT4Growth με προϋπολογισμό 120 εκατ. ευρώ. Προβλέπει τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων που στοχεύουν στην ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών μέσω της χρήσης Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.
Σχέδιο επιμερισμού ρίσκου και συγχρηματοδότησης για ICT. Πρόκειται για πρόγραμμα προϋπολογισμού 180 εκατ. ευρώ. Προβλέπει τη χορήγηση δανείων σε επιχειρήσεις για επενδύσεις σε Τεχνολογίες Πληροφορίες και Επικοινωνιών.
Digi-mobile με προϋπολογισμό 15 εκατ. ευρώ. Προβλέπει τη χρηματοδότηση με ποσά από 1.750 έως 3.500 ευρώ σε μικρές και μεσαίες υφιστάμενες επιχειρήσεις για την ανάπτυξη, απόκτηση και αξιοποίηση εφαρμογών σε smartphones (έξυπνα κινητά) και υπολογιστές-ταμπλέτες (tablet-pc).
Μικροδάνεια στο πλαίσιο της κοινοτικής πρωτοβουλίας Jeremie, με προϋπολογισμό 60 εκατ. ευρώ. Προβλέπει τη δανειοδότηση πολύ μικρών επιχειρήσεων με προσωπικό έως 10 άτομα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,