24 Σεπτεμβρίου 2011

Η ευθύνη των Πολιτών

Με πολύ θράσος από ορισμένους κόπρους προβάλλεται η ακραία και αντιδημοκρατική άποψη πως η ενασχόληση με τα κοινά ζητήματα δεν είναι δικαίωμα των Πολιτών, αλλά υπόθεση κάποιων ειδικών.
Είναι αξιοπερίεργο ότι στις μέρες μας εξακολουθούν να υπάρχουν άνθρωποι που υποστηρίζουν μια τέτοια αντίληψη, χαμηλής ποιότητας. Η ενασχόληση με τα προβλήματα της Κοινωνίας είναι δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση του κάθε Πολίτη και αυτό το γνωρίζουμε όλοι μας.
Σοφοί πρόγονοί μας εδώ και 2.500 χρόνια έχουν τοποθετηθεί καταλυτικά υπέρ των Πολιτών και σε βάρος των απόψεων και συμπεριφορών των ιδιωτών, που μένουν απαθείς και συμβουλεύουν την απραξία για τα κοινά ζητήματα.
Ενδεικτικά, τονίζεται ότι ο Σόλωνας χαρακτήρισε αχρείους όσους υποστηρίζουν ότι η σωστή δήθεν συμπεριφορά είναι αυτή του ιδιώτη και όχι του Πολίτη. Ο ένας εκ των επτά σοφών του αρχαίου κόσμου, έπεισε δίκαια τους συμπατριώτες του, αλλά και ολόκληρο τον πολιτισμένο Κόσμο.
Σήμερα, που γιορτάζουν οι κόπροι, θεωρούμε χρήσιμο να υπενθυμίσουμε τι σημαίνει ο ψυχιατρικός όρος ιδιωτεία : Σημαίνει ακραία ηλιθιότητα.
Είναι επιλογή μας να είμαστε Πολίτες και όχι ιδιώτες(idiot) !

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.