26 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΝΑ ΧΑΛΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΙΣΤΙΑΙΑΣ


Μένει να τοποθετηθεί ο Σταυρός και το Καντήλι (αφιλοκερδώς προσφορά και αυτά) και έτοιμο το εικονοστάσιο στο πάρκινγκ του Λυκείου, και αυτό γιατί μόνο με εικονοστάσιο για τάματα μοιάζει και όχι με στέγαστρο μια τόσο μικρή κατασκευή για τόσους πολλούς μαθητές. Με τον τρόπο που στοιβάζονται οι λαθρομετανάστες στα ψυγεία των φορτηγών και στα αμπάρια των πλοίων ίσως να χωρέσουν αρκετοί μαθητές κάτω από αυτό.
Ποιος ο σκοπός που θα εξυπηρετεί; Αυτό φάνηκε στα πρόσφατα πρωτοβρόχια όπου το στέγαστρο φιλοξένησε τα παπάκια των ζωηρών μαθητών και μόνο.
Από την συγκεκριμένη είσοδο του Λυκείου που βρίσκετε το στέγαστρο εξυπηρετούνται και οι
εκατοντάδες μαθητές του Γυμνασίου. Με αυτούς τι γίνετε; Με τα μικρότερα και ποιο ευαίσθητα παιδιά του γειτονικού Δημοτικού τι γίνετε; Είναι παιδιά άλλου θεού;
Στο ισόγειο του Λυκείου υπάρχει τεράστιος ανεκμετάλλευτος κλειστός χώρος αναμονής που διαθέτη και θέρμανση, γιατί να μην χρησιμοποιείτε για αυτούς τους σκοπούς; Βιάζονται κάποιοι να φύγουν και να κλειδώσουν ή θέλουν την ησυχία τους από τους μαθητές;
Όπως μπροστά έτσι και πίσω το κτίριο του Λυκείου διαθέτη δεύτερη κυρία μεγάλη είσοδο - έξοδο που οδηγεί άμεσα στον φαρδύ και ευθύ δρόμο της επέκτασης σχεδίου πόλεως Ιστιαίας. Γιατί να μην χρησιμοποιείτε αυτή ούτως ώστε και οι μαθητές να μετακινούνται άμεσα προς τα λεωφορεία και οχήματα γονιών με πολλή μεγαλύτερη ασφάλεια και χωρίς να βρέχονται της βροχερές ημέρες; Από την μπροστινή είσοδο -  έξοδο έως το στέγαστρο είναι πολλή μεγάλη απόσταση και όταν βρέχει είναι δώρο άδωρο. Ο συγκεκριμένος πίσω δρόμος δεν έχει καθόλου κυκλοφορία και είναι ακίνδυνος, έναντι του επικίνδυνου στενού και διπλής μεγάλης κυκλοφορίας κεντρικού δρόμου που χρησιμοποιείτε τώρα και γίνετε κομφούζιο - μποτιλιάρισμα στο σχόλασμα.
Το μόνο μειονέκτημα του πίσω δρόμου είναι ότι δεν έχει ασφαλτοστρωθεί ακόμα, αλλά θα μπορούσε να πέσει εκεί η "δωρεάν" άσφαλτος που έπεσε στο πάρκινγκ για να μην πατάνε χώμα τα οχήματα των καθηγητών και να εξυπηρετούνται οι πελάτες της αίθουσας πολιτισμού σε βάρος του σχολείου και των μαθητών. Άσφαλτος που προτιμήθηκε να πέσει στο πάρκινγκ παρά στο προαύλιο των μαθητών που είναι σε κακά χάλια. Ο πίσω δρόμος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σαν πάρκινγκ αφήνοντας ελεύθερο χώρο προαυλισμού ή για την δημιουργία εγκαταστάσεων αθλοπαιδιών στους μαθητές. Σήμερα το εσωτερικό πάρκινγκ μαζί με το "άλσος" μπροστά από την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων καταλαμβάνουν το μισό προαύλιο χώρο του Λυκείου και περιβάλλονται με τοιχίο.
Μήπως τελικά το στέγαστρο έγινε για να εξυπηρετήσει ανάγκες της αίθουσας πολιτισμού - πολλαπλών χρήσεων άλλες ώρες με πρόσχημα τους μαθητές; Τέλος, είναι τυχαίο που και αυτό το έργο ανέλαβε ο κ. Αναγνώστου με ελάχιστο κόστος! και ας ήταν προσφορά! η εργασία και τα υλικά;
(Πολίτες Δήμου Ιστιαίας)


1 σχόλιο :

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.