8 Σεπτεμβρίου 2011

ΒΙΟΜΑΓΝ Α.Ε.:ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΤΟ ΜΑΝΤΟΥΔΙ


Το έργο αφορά στην ανάπτυξη μιας σύγχρονης επιχειρηματικής υποδομής στο  Μαντούδι του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας, θα αποτελέσει τον «υποδοχέα» για την επαναδραστηριοποίηση της τοπικής μεταλλευτικής βιομηχανίας (ΒΙΟΜΑΓΝ Α.Ε.) και αναμένεται να προσελκύσει και άλλες βιομηχανίες - βιοτεχνίες, καθώς θα προσφέρει μια σειρά από υποδομές και υπηρεσίες αναγκαίες για τις πρώτες φάσεις της ανάπτυξης  μιας επιχείρησης. Περιλαμβάνει δυο αλληλοϋποστηριζόμενες Ζώνες : (α)  χώρους βιομηχανικής και βιοτεχνικής
παραγωγής, αλλά και δραστηριοτήτων του τριτογενούς τομέα και συναφών υπηρεσιών στη θέση Φούρνοι (ΒΙΠΕ)  και (β) την υφιστάμενη Λιμενική Ζώνη στη θέση Σκάλα Δαφνοποτάμου.
 Το  Επιχειρηματικό Πάρκο  (ΒΙΠΕ) θα αναπτυχθεί  σε  έκταση 760στρ.


Προβλέπεται να δημιουργηθούν 7 οικοδομικά τετράγωνα συνολικής έκτασης 483 στρεμμάτων, 160 στρέμματα θα είναι πράσινο και η υπόλοιπη έκταση θα είναι  κοινόχρηστοι χώροι, οδικό δίκτυο και πεζόδρομοι.  Η Λιμενική Ζώνη βρίσκεται  σε έκταση περίπου 21 στρ.
Η εξυγίανση της περιοχής ενδιαφέροντος, η αποκατάσταση του φυσικού ανάγλυφου, η αναβάθμιση του φυσικού τοπίου, η δημιουργία ζώνης προστασίας και η διαμόρφωση της παραρεμάτιας περιοχής του χειμάρρου Κυμασιώτη και ο  καθαρισμός και προστασία του δάσους περιμετρικά της ΒΙΠΕ, θα δημιουργήσουν άμεσα ένα περιβαλλοντικά  εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Οι βασικοί στόχοι είναι δύο:  προστασία του περιβάλλοντος και προσέλκυση σοβαρών επενδύσεων, παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες.
Ο πρώτος στόχος περιλαμβάνει την θέληση να διασφαλίζεται το φυσικό περιβάλλον, μέσα από εκ των προτέρων γνωστούς όρους και κανόνες ανάπτυξης και ταυτόχρονα να αναδιαμορφωθεί το περιβάλλον στους Φούρνους, από την  εικόνα που έχει σήμερα, μετά την πολύχρονη λειτουργία των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λευκόλιθου κατά το παρελθόν.
Ο δεύτερος στόχος είναι η προσέλκυση συγκροτημένων και βιώσιμων δραστηριοτήτων, από δυναμικές και υγιείς, μεγάλες ή μικρές επιχειρήσεις, που όχι μόνον θα διασφαλίσουν θέσεις εργασίας, αλλά και θα προσδώσουν οικονομική δύναμη κι έναν υπερτοπικό ρόλο στο Μαντούδι.  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.