5 Σεπτεμβρίου 2011

να παραμείνει και να λειτουργήσει η Γ’ Λυκείου Αγίας Άννας
Κυρία Υπουργέ,

Στο Δήμο μας και συγκεκριμένα στην πόλη της Αγίας Άννας λειτουργεί Γυμνάσιο και Λυκειακές τάξεις. Προ δύο ημερών μαθητές και γονείς πληροφορήθηκαν πως για τη νέα σχολική χρονιά 2001 – 2012 δεν θα λειτουργήσει η Γ’ Λυκείου λόγω μη συμπλήρωσης των τμημάτων κατεύθυνσης με τον απαιτούμενο αριθμό μαθητών. Η ενημέρωση αυτή προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση τόσο στους μαθητές όσο και στις οικογένειές τους, αφού έγινε μόλις λίγες μέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Εκείνο που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη είναι ότι ο Δήμος μας είναι ορεινός με δύσκολο και απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο, αλλά κυρίως με έλλειψη συγκοινωνιών. Η δε μετάβαση των μαθητών στο πλησιέστερο σχολείο είναι πρακτικά αδύνατη για τους παραπάνω λόγους. Στην
περίπτωση που αυτό επιβληθεί, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι περισσότεροι από τους μαθητές θα πρέπει να διανύουν περισσότερα από ογδόντα (80) χιλιόμετρα σε καθημερινή βάση, με ότι αυτό συνεπάγεται στην προετοιμασία και την επίδοσή ειδικά των μαθητών της Γ’ τάξης του Λυκείου.
Ο Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα μιας και αποτελείται από πάρα πολλούς ορεινούς και απομακρυσμένους οικισμούς , στερούμενος βασικών έργων υποδομής κυρίως οδικών δικτύων, αλλά με σοβαρότερο αυτό το πρόβλημα της ανεργίας (από τα υψηλότερα ποσοστά στην χώρα) που έχει οδηγήσει την περιοχή μας στον οικονομικό μαρασμό και τα νοικοκυριά σε οικονομικά αδιέξοδα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι περισσότερες οικογένειες να προσφέρουν τα στοιχειώδη στα παιδιά τους.
Κυρία Υπουργέ, στην βάση της ίσης μεταχείρισης και των ίσων ευκαιριών είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι θα παρέμβετε άμεσα για να παραμείνει και να λειτουργήσει η Γ’ Λυκείου με τα τμήματα κατεύθυνσης στο σχολείο της Αγίας Άννας, ώστε να επιστρέψει το χαμόγελο στα πρόσωπα των παιδιών και να απομακρυνθεί κάθε τριγμός από τα θεμέλια του οικοδομήματος που έχουν δημιουργήσει για την μόρφωσή και τον επαγγελματικό σχεδιασμό τους.
Αξίζει τέλος να σημειώσουμε ότι η συνέχιση λειτουργίας της παραπάνω τάξης με τα τμήματα κατεύθυνσης που έχουν επιλέξει οι μαθητές δεν θα επιφέρει καμία επιπρόσθετη δαπάνη, αφού οι διδακτικές ώρες θα καλυφθούν από το ήδη εκπαιδευτικό προσωπικό που υπηρετεί στη σχολική μονάδα.


O Δήμαρχος
Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας

Ανέστης Ψαρρός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.