8 Σεπτεμβρίου 2011

ΒΙΟΜΑΓΝ Α.Ε.:η τοπική κοινωνία έχει αποδεχθεί την αναγκαιότητα της συγκεκριμένης επένδυσηςΣτο πλαίσιο της διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη για την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των έργων υποδομής της ΒΙ.ΠΕ.Β.Ε. στο Μαντούδι, θα θέλαμε για μία ακόμη φορά να ξεκαθαρίσουμε ότι:

1.       Η επενδυτική πρόταση της εταιρείας μας, που περιλαμβάνει τη δημιουργία ΒΙ.ΠΕ. στο Μαντούδι, με την πολεοδόμηση έκτασης 730 στρ. στην περιοχή των υφιστάμενων βιομηχανικών εγκαταστάσεων της ΒΙΟΜΑΓΝ , είναι καθ’ όλα γνωστή και ξεκάθαρη. Έχουμε κατ’ επανάληψη ανακοινώσει ότι στην έκταση αυτή, θα χρησιμοποιηθούν: ένα οικοδομικό τετράγωνο 180 στρ. για την μονάδα επεξεργασίας διπύρου μαγνησίας, ένα οικοδομικό τετράγωνο 140 στρ. για την μονάδα φυσικού αερίου, 160 στρ για χώρους πρασίνου, 90 στρ. για κοινόχρηστες
εγκαταστάσεις και υποδομές και 160 στρ. θα διατεθούν σε οικόπεδα για άλλες βιομηχανικές, βιοτεχνικές ή τριτογενούς τομέα χρήσεις.

2.       Ο σχεδιασμός ανάπτυξης της συγκεκριμένης περιοχής, με όρους και κανόνες εκ των προτέρων γνωστούς, χωρίς εκπλήξεις για κανέναν, έχει παρουσιασθεί πολλές φορές στις τοπικές αρχές και την κοινωνία της περιοχής και βρίσκει σύμφωνους την δημοτική αρχή της περιοχής, την πλειονότητα των μονίμων κατοίκων της που βιώνουν καθημερινά τις συνέπειες της εγκατάλειψης και του μαρασμού της περιοχής τους, το Σύλλογο Επαγγελματιών Μαντουδίου και το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας. Είναι ξεκάθαρο, λοιπόν, ότι η τοπική κοινωνία έχει αποδεχθεί την αναγκαιότητα της συγκεκριμένης επένδυσης κι αναγνωρίζει τις θετικές επιπτώσεις που θα έχει η ανάπτυξη της ΒΙ.ΠΕ.Β.Ε. στο Μαντούδι. Είναι φυσιολογικό κάποιοι να διαφωνούν, είτε γιατί μπορεί να έχουν πέσει θύματα παραπληροφόρησης, είτε για λόγους ιδεολογικούς ή απολύτως προσωπικούς. Δεν μπορούν, ωστόσο, με ακραίες αντιδράσεις να παρεμποδίζουν την εξέλιξη της νόμιμης διαδικασίας έγκρισης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της ΒΙ.ΠΕ.Β.Ε.  

3.       Θα επαναλάβουμε ότι στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας συζητείται η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των έργων υποδομής της ΒΙ.ΠΕ.Β.Ε. και μόνον αυτή. Οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα πρόκειται να εγκατασταθεί μελλοντικά στην ΒΙ.ΠΕ.Β.Ε. θα ακολουθήσει την δική της ξεχωριστή διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης σύμφωνα με όσα ορίζονται από την νομοθεσία. 

4.       Τέλος, δεν μπορούμε παρά να επαναλάβουμε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι όσα ψευδή κι ανυπόστατα έχουν ακουστεί τις τελευταίες ημέρες για «διυλιστήρια(!), πυρηνικούς σταθμούς(!), χώρους ταφής τοξικών ή ραδιενεργών αποβλήτων (!), χαβούζες σκουπιδιών(!)…» και άλλα απίθανα, αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας και της πιο «μαύρης» προπαγάνδας.

 ΒΙΟΜΑΓΝ Α.Ε.
Επισυνάπτεται σύντομη παρουσίαση της ΒΙ.ΠΕ.Β.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.