27 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΙΣΤΙΑΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΙΣΤΙΑΙΑΣ –ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΝΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ- ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 26/9/2011

                                                                                   του Γιάννη Μαυροζούμη  


           

         Η σωστή -όπως αποδείχτηκε- απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ιστιαίας να κάνει παράσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού, τη Δευτέρα 26/9/2011 , με αίτημα την άμεση επιχορήγηση των Σχολικών Επιτροπών των Σχολείων της Πρωτοβάθμιας (δεν έχει δοθεί ούτε ευρώ από το Γενάρη του 2011), προφανώς σε πολλούς δεν άρεσε.

        Φάνηκε ότι δεν άρεσε ιδιαίτερα στον κ. Δήμαρχο, ο οποίος φανερά ενοχλημένος ζήτησε από την αρμόδια αντιδήμαρχο Παιδείας την επίσπευση των διαδικασιών  ώστε μέχρι τέλος της βδομάδας να δοθούν τα χρήματα στα σχολεία και έκανε παρατήρηση στο πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ότι δεν έπρεπε να μας αφήσει να κάνουμε παρέμβαση.

         Φάνηκε ότι δεν άρεσε στην κυρία αντιδήμαρχο Παιδείας, που παρά τις φιλότιμες
προσπάθειές της δεν έπεισε για την μεγάλη καθυστέρηση στη συγκρότηση της Σχολικής Επιτροπής και τους λόγους που επικαλέστηκε.

          Φάνηκε ότι δεν άρεσε στην  Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής η οποία δεν εξέφρασε καμιά  άποψη, είτε θετική είτε αρνητική, παρόλο, που ήταν η άμεσα υπεύθυνη του θέματος, μαζί με την αντιδήμαρχο Παιδείας.

           Αντιθέτως πρέπει να επισημάνουμε ότι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν άψογος στο χειρισμό του θέματος. Έδωσε το λόγο στους περισσότερους  εκπαιδευτικούς που παρευρίσκονταν, άκουσε και σύνθεσε τις απόψεις  και ανέδειξε το πράγματι υπαρκτό πρόβλημα.

             Ιδιαίτερη μνείας αξίζουν οι τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων   κυρίων Περπατάρη ( πάνω σε όσα συμβαίνουν  στο χώρο της Παιδείας γενικότερα),  Μπάμη,  Παπαντωνίου (άριστος γνώστης του θέματος ) και Πετσή.

                Όλα τα παραπάνω μας κάνουν να ξεπεράσουμε ευκολότερα την άστοχη και επιπόλαια ,κατά τη γνώμη μου , ρήση του Δημάρχου  ότι πρέπει να κάνουμε οικονομία στα σχολεία , να αγοράζουμε μόνο τα απαραίτητα και να μην αγοράζουν οι εκπαιδευτικοί «πράγματα»  για τους εαυτούς τους!!!  Όταν υπάρχει μια τέτοια μεγάλη προσβολή, με παρόντες μάλιστα τους εκπαιδευτικούς, θα έπρεπε να συνοδεύεται και από τις απαραίτητες εξηγήσεις.  Αλλιώς είναι «έπαια πτερόεντα» …

              Το δε ΣΟΚ που δεχτήκαμε όλοι οι εκπαιδευτικοί, παρακολουθώντας προηγούμενο θέμα του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικό με την Κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου και τον προτεινόμενο από την ίδια την  πρόεδρο της επιχείρησης για  μισθό της (1840€ το μήνα)  -  αυτήν την περίοδο των συνεχόμενων κάθε εβδομάδα περικοπών των μισθών των εκπαιδευτικών  που μας έφτασαν κάτω από τα 1000 € - … ακόμα δεν μπορούμε να το ξεπεράσουμε…

             ΕΥΤΥΧΩΣ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ …..………………………………………ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ!!!

                                       

                                                                               ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΟΖΟΥΜΗΣ
                                                                                           ΔΑΣΚΑΛΟΣ
                                       ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΙΣΤΙΑΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.