14 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟΣΥΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΗΡΕΑ:ΔΕΝ διαπραγματευόμαστε τις αρχές μας

Μαντούδι 12/9/2011

Καθημερινά βιώνουμε την μάστιγα της ανεργίας στην περιοχή μας.
Η καλπάζουσα ανεργία θίγει περισσότερο τη νέα γενιά μας με αποτέλεσμα τα ποσοστά να είναι σε πολύ μεγάλα ύψη.
Έχουμε πτυχιούχους που έβαλαν το πτυχίο στο ράφι και αναζήτησαν μια θέση εργασίας μακριά από τον τόπο τους, έχουμε νέους που αναγκάζονται να μένουν εδώ ζώντας με την πενιχρή σύνταξη των γονιών τους μη έχοντας άλλη διέξοδο. Όλα αυτά που ακούμε και διαβάζουμε καθημερινά στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για ανεργία σε κάθε ελληνικό χωριό, για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που κλείνουν
η μια μετά την άλλη, για απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, για σχολεία που κλείνουν, για χωριά που ερημώνουν, για εμάς τους Νέους ανθρώπους που ζουν στη περιοχή του Κηρέα είναι μια πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε εδώ και χρόνια.
Δεν έχουμε άλλα περιθώρια για εμπαιγμό και εγκατάλειψη.
Όλοι ελπίζουμε σε μια αλλαγή που θα γυρίσει πίσω τους Νέους στο τόπο μας, μια αλλαγή που θα ζωντανέψει τα χωριά μας, για να γεμίσουν με κόσμο τα σχολεία και τα μαγαζιά μας.
Χρειαζόμαστε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης με έργα που θα αντιμετωπίζουν οριστικά τα προβλήματα της περιοχής μας, τον οικονομικό μαρασμό και την οδική απομόνωση.
Η λύση βρίσκεται στην Ανάπτυξη-Επένδυση και Νέες Θέσεις εργασίας.
Παράλληλα όμως ΔΕΝ διαπραγματευόμαστε τις αρχές μας, την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής μας.
Έτσι λέμε ΝΑΙ στο επενδυτικό εγχείρημα της ΤΕΡΝΑ όχι όμως με λευκή επιταγή!
Λέμε ΝΑΙ με προϋποθέσεις και διασφαλισμένες δεσμεύσεις ως προς την επενδυτική δραστηριότητα της εταιρείας, για το φυσικό αέριο και την μεταλλευτική εξόρυξη.
Λέμε ΟΧΙ  σε σενάρια καύσης σκουπιδιών, διυλιστήρια, πυρηνικούς σταθμούς, χώρος ταφής τοξικών κλπ.
Κλείνοντας, Τονίζουμε ότι όπως και το 2008 αγωνιστήκαμε ενάντια στην κατασκευή μονάδας λιθάνθρακα έτσι και σήμερα θα μας βρουν μπροστά τους όσοι θελήσουν να αθετήσουν τους όρους που δημόσια έχουν εγγυηθεί…
Είμαστε ΝΕΟΙ και έχουμε αναφαίρετο δικαίωμα να οραματιζόμαστε και να αγωνιζόμαστε για το μέλλον μας και το μέλλον του τόπου μας!

                                                                                     «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΚΗΡΕΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ»


ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΣΥΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΗΡΕΑ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΗ (Πρόεδρος Συμβουλίου Νέων )
ΡΟΥΜΠΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (Γραμματέας)
ΚΑΤΣΟΥΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ (Ταμίας)

*Το έγγραφο συνυπογράφουν «ενδεικτικά» και 113 Νεολαίοι του Κηρέα ονομαστικά, το οποίο στάλθηκε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος & Ανάπτυξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

4 σχόλια :

 1. Η νεολαία της Αγίας Άννας είναι το μέλλον εσείς αντιπροσωπεύετε μόνο τον Καντζούρα και τίποτε παραπάνω. Ο Γραμματέας σας είναι ανιψιός του Καντζούρα.

  Αν είσαστε εσείς το μέλλον καλύτερα να επιστρέψουμε στο παρελθόν. Ελπίζω την άλλη φορά να κάνετε κανονικές εκλογές να βγει και κανένας πραγματικός νέος και όχι τα ανίψια και οι κόρες του γνωστού κυκλώματος. Χαιρετίσματα στο μπαμπά σου Δέσποινα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κύριε-α Ανώνυμε...

  Βλέπεις κάτι το μεμπτό στην ανακοίνωση του ΤΟΣΥΝ?? Σε βρίσκει κάτι αντίθετο από την όλη προσπάθεια??? Η νεολαία της Αγίας Άννας είναι το μέλλον εσείς αντιπροσωπεύετε μόνο τον Καντζούρα ????? Είναι άποψη αυτή για να μας αντιπροσωπεύσεις εσύ σε κάτι???? Κρίμα που σπατάλησα και αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα για να σου απαντήσω...

  Ντροπή σας!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμε 15/9/11(12:35π.μ.),σε ενημερώνω εσένα και τους ομοίους σου ότι, την 29-3-08 έγιναν εκλογές έπειτα από 112 εγγραφές νεολαίων με περιθώριο εγγραφών 1 μηνός, εξελέγησαν από την διαδικασία 5 τακτικά μέλη(Κόη Δέσποινα, Ρούμπος Δημήτρης, Κατσούρας Αθανάσιος, Μπέικα Παναγιώτα και Κεντρής Ευστάθιος) και 1 αναπληρωματικό(Τσώτου Δάφνη).
  Τα 5 τακτικά μέλη συνεδρίασαν στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου του Δ.Κηρέως, στο Μαντούδι, την 12-5-08 και αποφάσισαν ομόφωνα για Πρόεδρο του ΤΟΣΥΝ την κα.Κόη Δέσποινα, Γραμματέα ΕΜΕΝΑ και Ταμία τον κ.Κατσούρα Αθανάσιο.
  Την 7-2-11 ενημερωθήκαμε εγγράφως ότι βάσει υπουργικής αποφάσεως το ΤΟΣΥΝ συνεχίζει ως έχει μέχρι νεωτέρας.
  Αυτά για την επεξήγηση ότι δεν είμαστε ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ και ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ όπως μερικοί της περιοχής μας που δεν έχουν ούτε καταστατικό σύστασης.
  Όσον αφορά το σχόλιό σου για τον θείο μου(κ.Καντζούρας Γιάννης) να σε πληροφορήσω ότι, η οικογένειά μου, μέσα στην οποία ανήκει και ο θείος μου, μου έμαθε ότι ο κάθε άνθρωπος έχει την προσωπικότητά του και μπορεί να έχει την άποψή του όσο και αν εμείς είμαστε αντίθετοι από αυτήν. Έχουμε το δικαίωμα να μην την αποδεχόμαστε αλλά σίγουρα να την ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ(ξέρετε τι σημαίνει?).
  Σε προκαλώ όμως στις επόμενες εκλογές που θα εξαγγείλει το υπουργείο να θέσεις υποψηφιότητα και γιατί όχι να εκλεγείς κι εσύ(αν τα καταφέρεις) για να δούμε και τις δικές σου τις απόψεις και θέσεις πόσο Δημοκρατικές θα είναι(αν είσαι στο όριο της ηλικίας), και κατά πόσο θα σέβεσαι τις απόψεις της ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ!

  Με τιμή
  Ρούμπος Β.Δημήτριος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Κυριε Ρουμπο,

  Ξέρεις κανένα ΑΝΩΝΥΜΟ να βάζει πουθενά υποψηφιότητα???? Προκειται για ανθρωπους που το μονο που ξερουν, ειναι να "σκανε πυροτεχνηματα" μονο και μονο για να κανουν εντυπωση. Ο ανθρωπος που εκφραζει αποψη πισω απο κουρτινες ανωνυμιας, ειναι αναξιος λογου!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.