14 Σεπτεμβρίου 2011

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ : η Επιτροπή δεν μπόρεσε να αντισταθεί στις πιέσεις της Κυβέρνησης

                              

με αφορμή τη σημερινή γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης  της Περιφέρειας  Στερεάς Ελλάδας στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ίδρυσης Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙΠΕ) στο Μαντούδι :

    «Δυστυχώς η Επιτροπή δεν μπόρεσε να αντισταθεί στις πιέσεις της Κυβέρνησης και υιοθέτησε τα συμφέροντα μιας ιδιωτικής εταιρείας , αφού έφτασε μέχρι του σημείου να της δώσει τη δυνατότητα να χωροθετεί  , παραβιάζοντας έτσι  τη σχετική νομοθεσία που ρητά προβλέπει ότι η αρμοδιότητα αυτή
ανήκει αποκλειστικά στη Πολιτεία .
       Επιπλέον με  την απόφασή της αυτή  συμφώνησε στην ίδρυση μιας ΒΙΠΕ σε μια περιοχή  , όπου τόσο η ισχύουσα χωροθέτηση  όσο και ο  προσανατολισμός της , μετά τις πολλαπλές περιπέτειες που έχει υποστεί από ΄΄διάφορους σωτήρες΄΄ , έχει αποδεχθεί ως μοναδικές προοπτικές ανάπτυξης της τον τουρισμό ,την γεωργία και δευτερευόντως τη μεταλλευτική δραστηριότητα .
     Προκαλεί επίσης κατάπληξη γιατί η Επιτροπή  προχώρησε στην σχετική απόφαση παρότι δεν είχε στα χέρια της Γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου της περιοχής αλλά και γιατί παρά τη σπουδαιότητα του θέματος και τις αντιδράσεις που υπάρχουν  δεν το παρέπεμψε στην Ολομέλεια του Περιφερειακού Συμβουλίου . Ούτε βέβαια και ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας ο κ. Περγαντάς ,στον οποίο κάναμε σχετική παράσταση αποδέχτηκε ανάλογη πρότασή μας .
   Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με όλα τα μέσα δικαστικά , κινηματικά …
   Η μαζική συμμετοχή και η μαχητικότητα  το εγγυώνται .

                                               ΧΑΛΚΙΔΑ  15/9/2011

1 σχόλιο :

  1. ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΕΣΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΜΟΙΩΝ ΣΟΥ ΦΤΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ!!! ΕΛΕΟΣ!!! ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΑΜΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΧΥΔΑΙΑ ΚΑΙ ΛΑΪΚΙΣΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΟΥΣ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.