Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συμεών Κεδίκογλου:Σχετικά με την ανάκληση της έγκρισης για την αναστύλωση του «Κύματος»

Με επιστολή του στην Γραμματέα Αποκεντρωμένης Περιφέρειας κ. Γερακούδη (στις 25 Οκτωβρίου 2011), ο Συμεών Κεδίκογλου εκφράζει την έκπληξή του για την ανάκληση της απόφασης αναστύλωσης του «Κύματος» και ζητάει μια από κοινού συνάντηση όλων των φορέων για να δρομολογηθεί η οριστική λύση.
Aκολουθεί το κείμενο της επιστολής:
Θέμα: Σχετικά με την ανάκληση της έγκρισης για την αναστύλωση του «Κύματος»
Κυρία Γενική Γραμματέα,
Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι με την υπ' αριθ. Οικ.54236/10891 με  ημερομηνία 28/9/2011,
ανακαλέσατε την απόφαση που είχατε λάβει στις 20/5/2011 περί έγκρισης της αριθ. 1/2011 Πράξης της Λιμενικής Επιτροπής Λ. Αιδηψού χωρίς να έχει αλλάξει κάτι ή να έχουν προκύψει νέα δεδομένα.
Το «Κύμα» δεν είναι απλά ένα κτίσμα, αλλά έχει ιδιαίτερη αξία για τους πολίτες του δήμου μας. Πρόκειται για ένα έργο πολιτισμού με ιδιαίτερο συμβολικό χαρακτήρα που αναδεικνύει την ταυτότητα της Λουτρόπολης.
Οι προσπάθειες για την αναστύλωση του «Κύματος» αριθμούν περί τα είκοσι έτη. Υπάρχουν σχετικά εγκρίσεις από το ΓΕΝ, το ΥΕΝ, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού που το έχει χαρακτηρίσει διατηρητέο και δύο αποφάσεις της Λιμενικής Επιτροπής, οι οποίες τάσσονται υπέρ.
Υπάρχουν στον προϋπολογισμό τα χρήματα δεσμευμένα γι' αυτόν τον σκοπό από το Λιμενικό Ταμείο Αιδηψού, το οποίο είναι νομικό πρόσωπο με αυτοτέλεια. Η μελέτη έχει γίνει από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με βάση τις τιμές του Υπουργείου Υποδομών, για την οποία δεν έχει σημειωθεί κάποια ένσταση και, ως είθισται στην πράξη, αναμένεται έκπτωση κατά τη δημοπράτηση. 
Όπως σας είχα πει και στην προ ημερών τηλεφωνική μας επικοινωνία για το θέμα, το αίτημα των κατοίκων είναι καθολικό, ενώ υπάρχει ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Επικοινώνησα με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Μενδώνη που μου ανέφερε ότι ενδεχόμενο αυτεπιστασίας αντί εργολαβίας του έργου που θα μείωνε το κόστος, όπως προτείνατε, δεν υπάρχει, καθώς όλα τα συνεργεία του Υπουργείου ασχολούνται ήδη με 348 χρηματοδοτούμενα έργα ανά την Ελλάδα. Ενδεχόμενο ένταξης στο ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας θα έφερνε νέα καθυστέρηση κατά τουλάχιστον έξι μήνες και θα πρέπει να εξεταστεί αν υπάρχει δυνατότητα χρηματοδότησής του από την αιρετή Περιφέρεια. Δυνατότητα που δεν μου βεβαίωσε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μπουραντάς, σε επικοινωνία που είχα μαζί του.
Προσωπικά, δεν με ενδιαφέρει ποιος θα επιτελέσει το έργο, αρκεί αυτό να γίνει. Για το «Κύμα», από την πρώτη στιγμή της κοινοβουλευτικής μου θητείας, έχω επιδείξει δραστηριότητα και έχω κάνει ενέργειες που-θα χρησιμοποιήσω έναν αδόκιμο όρο-έφεραν την «μπουκιά στο στόμα». Ελπίζω να μην γίνει η κατάρρευση του «Κύματος» η απόδειξη των αδυναμιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της έλλειψης συνεργασίας των φορέων της. 
Η τοπική Αυτοδιοίκηση- Αιρετή και Αποκεντρωμένη Περιφέρεια, Λιμενικό Ταμείο- οφείλουν να συνεργαστούν και να λάβουν μια απόφαση για τον βέλτιστο τρόπο από άποψη κόστους και χρόνου, ανάμεσα στα νόμιμα εργαλεία που της παρέχονται, έχοντας σαν αυτονόητη προϋπόθεση το δημόσιο συμφέρον. Προτείνω και είμαι πρόθυμος να συμμετέχω σε μια συνάντηση στην Αιδηψό όλων των εμπλεκόμενων φορέων, δηλαδή Αποκεντρωμένης και Αιρετής Περιφέρειας, Δήμου και Λιμενικού Ταμείου, ώστε να δρομολογήσουμε από κοινού την οριστική λύση για το «Κύμα».
Ευχαριστώ και αναμένω,


Συμεών Κεδίκογλου,
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Εύβοιας

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν