Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΗΛΙΑ ΠΕΤΣΗ-ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ

                                                                                                                 Ιστιαία, 8.11.2011
Πετσής Ηλίας
Επικεφαλής Μείζονος Μειοψηφίας
Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού
Ψαρών 5, 34200 Ιστιαία                                                                    
Ομήρου 16, 34300 Λ. Αιδηψού
Τηλ. 2226024932
Fax  2226023933
E-mail: info@iliaspetsis.gr


Προς:
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού,
κ. Αναστασίου Ιωάννη


Κύριε Πρόεδρε,
       η επίκληση του κατεπείγοντος σε σχέση με την σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποτελεί για άλλη μία φορά απόδειξη των αργών ρυθμών, της έλλειψης συγχρονισμού, της απουσίας οργάνωσης και εν τέλει της νέκρωσης των υπηρεσιών του Δήμου.
       Για όλα αυτά, γενεσιουργό αιτία αποτελεί η αρρυθμία της πολιτικής ηγεσίας και το γεγονός ότι δεν λειτουργείτε σαν ομάδα στα πλαίσια των καθηκόντων και αρμοδιοτήτων σας.
      Κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2011 μας αποδώσατε διάθεση να εμποδίσουμε
τους μεγαλόπνοους στόχους σας και αναφέρομαι συγκεκριμένα στη μη ύπαρξη χρηματοδότησης από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» σε ενταγμένα στον Προϋπολογισμό έργα.
       Σήμερα, για ακόμη μία φορά επιβεβαιώνεται το επιπόλαιο των χειρισμών σας, όταν την καθυστέρησή σας σε σχέση με τις καταληκτικές ημερομηνίες του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» την καλύπτετε με απευθείας αναθέσεις από την Οικονομική Επιτροπή και κατατμήσεις των προϋπολογισμών των έργων προς χρηματοδότηση με τις γνωστές πρακτικές και μεθοδεύσεις.
        Οι καιροί απαιτούν να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε όλα αυτά, διότι οι πολίτες παρακολουθούν όσο ποτέ άλλοτε τις συμπεριφορές μας σε σχέση με το πως διαθέτουμε το δημόσιο χρήμα, πως θωρακίζουμε το δημόσιο συμφέρον και τελικά πως διοικούμε.
        Η συμμετοχή μας στη σημερινή συνεδρίαση μόνο ως συνενοχή  θα μπορούσε να ερμηνευθεί και όχι ως πράξη συναίνεσης, σε κάτι που στοιχίζει και επιβαρύνει τον Δήμο.
       Εξακολουθείτε να ακούτε μόνο τη δική σας φωνή, πράγμα επικίνδυνο για τον τόπο και τους πολίτες.
       Εμείς, σε κάθε περίπτωση, είμαστε εδώ όταν αποφασίσετε να ακούσετε επιτέλους και τη δική μας άποψη.
       Η αναποτελεσματικότητά σας δεν μας χαροποιεί στη λογική του ώριμου φρούτου, αλλά μας προβληματίζει και μας ανησυχεί.



 Ο Επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας
                                Ηλίας Πετσής

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν