23 Δεκεμβρίου 2011

Υπερχείλιση ποταμού Κηρέα

προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στην Επ. Χαλκίδας – Αιδηψού,
μεταξύ Προκοπίου - Μαντουδίου

Προβλήματα δημιούργησαν  τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το Δήμο και ιδιαίτερα την Δ.Ε. Κηρέως.

Την εξέλιξη των φαινόμενων και των προβλημάτων παρακολουθούσε από εχθές η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Ανέστης Ψαρρός ο οποίος ήταν σε διαρκή επικοινωνία με  τα εμπλεκόμενα μέλη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (διοικητές Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και Πολιτική Προστασία).
Οι σφοδρές βροχοπτώσεις που έπληξαν επί 2 συνεχόμενα 24ωρα την περιοχή, και το απότομο λιώσιμο των πρώτων χιονιών  στο Κανδήλι, είχαν ως αποτέλεσμα σήμερα μετά τις 10:00 π.μ, να αυξηθεί επικίνδυνα η στάθμη του Κηρέα και σε ορισμένα σημεία της διαδρομής Προκοπίου - Μαντουδίου, το νερό του ποταμού να πλημμυρίσει το οδόστρωμα.

Επίσης προβλήματα δημιουργήθηκαν 3 χλμ πριν το Προκόπι, όπου τεχνικό απορροής ομβρίων της Επ. Χαλκίδας – Αιδηψού, δεν ήταν ικανό να αποχετεύσει τον όγκο των  όμβριων υδάτων που κατέβαιναν από το βουνό,  με αποτέλεσμα να πλημμυρήσει το οδόστρωμα του δρόμου με νερά και φερτά υλικά..


Έτσι κατόπιν συνεννόησης με την Πολιτική Προστασία και τους Διοικητές της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους η διακοπή της κυκλοφορίας, από τις 10:00 έως τις 13:30 όπου υποχώρησε η στάθμη των υδάτων και αφού μηχανήματα του Δήμου & της Πολιτικής Προστασίας  καθάρισαν το οδόστρωμα από τις πέτρες και φερτά υλικά.

Σημειώνεται ότι για όσο διάστημα ο δρόμος ήταν κλειστός, παρέμεινε σε επιφυλακή όχημα της πυροσβεστικής και του Δήμου για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών  (π.χ. μετακίνηση ασθενών, κλπ) που ευτυχώς δεν χρειάστηκε να παρέμβει.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ
1 σχόλιο :

  1. ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ.ΘΥΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΡΗΝΥΣΑΜΕ ΔΙΟΤΙ ΑΠΛΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Η ΕΝΤΟΝΗ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ.ΕΓΩ ΠΕΡΑΣΑ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ ΕΝΤΕΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΜΠΟΔΙΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ,ΟΥΤΕ ΕΙΔΑ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑΚΟ Η'ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕΙΚΟ ΟΧΗΜΑ...ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΗΤΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΤΖΙΠ ΤΖΙΜΝΙ,ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ...ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΨΩΝΙΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.