Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επαφές Κεδίκογλου με ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης


Κεντρικό ρόλο στις προγραμματικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας καταλαμβάνει η ενίσχυση όλων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας γενικότερα, παρά το γεγονός ότι αυτά σήμερα περνούν μία πρωτοφανή σε ένταση κρίση, με τους εργαζομένους να βρίσκονται σε πολυήμερες κινητοποιήσεις. Ο αρμόδιος τομέας του κόμματος θα είναι σε συνεχή επαφή με την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης αλλά και με τις διοικήσεις των Μέσων προκειμένου να μελετηθούν και να ενταχθούν στο κυβερνητικό πρόγραμμα της Ν.Δ. όλα εκείνα τα μέτρα και οι προτάσεις με τα οποία θα είναι δυνατή η ενίσχυση της λειτουργία των περιφερειακών ΜΜΕ.

Αυτό τόνισε ο Υπεύθυνος του Τομέα ΜΜΕ της ΝΔ, βουλευτής Ευβοίας Σίμος Κεδίκογλου, στις συναντήσεις που είχε στη Θεσσαλονίκη με εκπροσώπους του δημοσιογραφικού κόσμου. Συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΝΔ Θεσσαλονίκης Δημήτρη Τσάμη και τον Υπεύθυνο Τύπου της ίδιας Οργάνωσης Χρήστο Νικολαΐδη είχε χωριστές και διαδοχικές συναντήσεις με το ΔΣ της ΕΣΗΕΜΘ, με εκπρόσωπο της διοίκησης του ΑΠΕ-ΜΠΕ (αντιπρόεδρο ΔΣ κ. Στ. Τζίμα), τις δύο εργασιακές εκπροσώπους του Πρακτορείου, τους εργασιακούς εκπροσώπους των εργαζομένων στην ΕΡΤ-3, την ΔΕΠΘΕ (TV-100- FM-100), τη «Μακεδονία» και τον «Αγγελιοφόρο» αλλά και τους διευθυντές των δύο εφημερίδων κα Φανή Χαρίση και Τραϊανό Χατζηδημητρίου.
Οι δημοσιογράφοι περιέγραψαν με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στον Τύπο της Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας όλοι τους τον κίνδυνο η πόλη να γιορτάσει τα 100 χρόνια από την Απελευθέρωσή της χωρίς ημερήσια εφημερίδα!
Για τα δημόσια ΜΜΕ, ο κ. Κεδίκογλου επανέλαβε την αντίθεση της Νέας Δημοκρατίας στην μετατροπή των Δημοσιογράφων σε «κρατικούς υπαλλήλους», σημειώνοντας ότι η πρωτοβουλία του για την προώθηση τροπολογίας φέρει πλέον τις υπογραφές περί των 120 βουλευτών όλων των κομμάτων.
Προδιαγράφοντας τις κατευθυντήριες γραμμές του προγράμματος της ΝΔ, ο κ. Κεδίκογλου μίλησε για μία ΕΡΤ-3 και ένα ΑΠΕ-ΜΠΕ ως Μέσα έκφρασης και προβολής της ελληνικής περιφέρειας και όχι μόνο της Βόρειας Ελλάδας, πού με τη δράση τους θα συμβάλουν στην ανάδειξη του συνόλου της εκτός Αττικής ελληνικής δραστηριότητας, κάτι που θα τονώσει τις προσπάθειες για ανάπτυξη.
«Η λειτουργία βιώσιμων και ανταγωνιστικών ΜΜΕ σε μία περιοχή όπως είναι η Θεσσαλονίκη, που αντιμετωπίζει τόσες προκλήσεις, είναι ζήτημα Δημοκρατίας και αφορά θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα του κάθε πολίτη. Οι πάντες πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας ώστε να μην έχουμε άλλες απώλειες. Η Ν.Δ. επεξεργάζεται ήδη ένα νέο πλαίσιο και σύντομα θα παρουσιάσει τις αναλυτικές προτάσεις της», σημείωσε ο κ. Κεδίκογλου.
   
Παράλληλα, ο Σίμος Κεδίκογλου είχε σύσκεψη με τους προέδρους των ΝΟΔΕ της Θεσσαλονίκης κ.κ Τάσο Εμμανουηλίδη, Θόδωρο Ματράκα, Μίλτο Τασούλη και Κυριάκο Λαζό, καθώς και με στελέχη του κόμματος που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ΜΜΕ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν