4 Ιανουαρίου 2012

Η εξαγγελία του νοσοκομείου Χαλκίδας έχει δημαγωγικό χαρακτήρα
Η Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς τονίζει ότι το νέο νοσοκομείο Χαλκίδας είναι ένα αναγκαίο έργο αλλά η εξαγγελία του είναι δημαγωγικού χαρακτήρα καθώς χρειάζεται πολιτική βούληση για να το εντάξει στον κρατικό προϋπολογισμό και να εξασφαλίσει την ομαλή ροή χρηματοδότησης του.
Ολόκληρο το Δελτίου Τύπου έχει ως εξής:

Το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο, που είναι απόλυτα αναγκαίο για την εξυπηρέτηση των νοσηλευτικών αναγκών της περιοχής, αφού το ήδη υπάρχον κτίριο είναι ανεπαρκές, παλαιό και - χρόνια τώρα – λειτουργικά, αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες ενός σύγχρονου νοσοκομείου, που θα παρέχει ολοκληρωμένη δευτεροβάθμια περίθαλψη.

Ο κ. Περιφερειάρχης περιχαρής, πριν λίγες ημέρες, εξήγγειλε την έναρξη κατασκευής του, στηριζόμενος στην εξασφάλιση διάθεσης 22 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ, όταν το συνολικό κόστος του έργου είναι πολύ μεγαλύτερο και πλησιάζει τα 70 εκατομμύρια. Όταν καμιά πρόβλεψη δεν φαίνεται στον κρατικό προϋπολογισμό και τις δημόσιες επενδύσεις αυτής της χρονιάς.

Πληροφορούμαστε, βέβαια, πως στις σκέψεις του κ .Περιφερειάρχη είναι η εξασφάλιση   6 – 8 εκατομμυρίων ευρώ από το ΥΠΕΚΑ και η αξιοποίηση των ΣΑΕ τεσσάρων ετών, από όπου σχεδιάζεται να διαθέτουμε 10 εκατομμύρια κάθε χρόνο για την κατασκευή του νοσοκομείου.
Αυτά, όμως, είναι αβέβαια και ανάγονται στην λογική του θα.

Με τις δοσμένες πολιτικές, όταν φορτώνουν την κρίση που δημιούργησαν οι κεφαλαιοκράτες στις πλάτες του λαού. Όταν ξεζουμίζουν τον  λαό, αφήνοντας του μόνο λίγα ψίχουλα για να ζήσει, κανείς δεν μπορεί να περιμένει έργα και υπηρεσίες σε όφελος των εργαζομένων.
Με την κυβέρνηση του ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ, που έχει ξεκάθαρη αποστολή να περάσει κάθε είδους αντιλαϊκό μέτρο, προκειμένου να διευκολύνει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και την κερδοφορία του κεφαλαίου, κανένας δεν μπορεί και δεν πρέπει να καλλιεργεί αυταπάτες. Να δημαγωγεί αξιοποιώντας υπαρκτές ανάγκες του λαού.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ με αίσθημα ευθύνης και προκειμένου να αποκαταστήσει την αλήθεια, σημειώνει :
·         Η εξαγγελία του νοσοκομείου Χαλκίδας έχει δημαγωγικό χαρακτήρα.
·         Το νέο Νοσοκομείο είναι απαραίτητο και πρέπει να γίνει.
·         Χρειάζεται όμως πολιτική βούληση για να το εντάξει στον κρατικό προϋπολογισμό και να εξασφαλίσει την ομαλή ροή χρηματοδότησης του.
·         Ένα τέτοιο έργο γίνεται με την εγγύηση της κεντρικής εξουσίας και όχι με λογιστικά τερτίπια μιας ανεπαρκώς χρηματοδοτούμενης περιφέρειας.

Καλούμε τον λαό της περιοχής να μην εφησυχάσει και επαναπαυθεί. Να διεκδικήσει αγωνιστικά την κατασκευή του νοσοκομείου που του χρειάζεται.
Η κυβέρνηση του ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ, της συνεργασίας ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ και Καρατζαφέρη, δεν θέλει και δεν μπορεί να λύσει τέτοια ζητήματα, γιατί μαζί με την Ε.Ε αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση των μονοπωλίων και της πλουτοκρατίας. Δεν μπορεί να έχει φιλολαϊκή πρακτική.
Γι΄ αυτό πρέπει να ξεμπλέξουμε γρήγορα  από αυτούς. Να διαμορφώσουμε συνθήκες για μια διαφορετική εξουσία, που θα σκέφτεται αντιμονοπωλιακά και φιλολαϊκά. Θα θέλει και θα μπορεί να φτιάχνει νοσοκομεία.


                                                                 ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

                                                                          ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
                                                                          ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)
                                                                          ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.