16 Ιανουαρίου 2012

Παγωμένη η αγορά ελπίζει στις εκπτώσεις


Του κ. Παναγιώτη Γεωργίου Κούβαρη

Η παρατεταμένη ύφεση της αγοράς αυξάνει συνεχώς την πτώση του τζίρου των περισσότερων καταστημάτων σ' ολόκληρη τη βόρεια Εύβοια.
Στις πόλεις και τα χωριά πλήθυναν τα υπό διάλυση καταστήματα αλλά και οι επιχειρήσεις που με δυσκολία στέκονται στα πόδια τους.
Ούτε οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς κατάφεραν να κάνουν τους
εμπόρους της περιοχής μας να χαμογελάσουν, καθώς η πτώση του τζίρου ανάλογα με τον κλάδο μεσοσταθμικά έφτασε το 35% με 40%.
Οι μικροί και οι οικογενειακές επιχειρήσεις καταστρέφονται. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και από τους παράνομους μικροπωλητές που κάνουν θραύση και αλωνίζουν ανενόχλητοι την βόρεια Εύβοια, όπως άλλωστε και πολλές περιοχές της χώρας.
Πλέον, οι όποιες ελπίδες των καταστηματαρχών της περιοχής μας για κάποια ανάκαμψη στρέφονται στις εκπτώσεις που ξεκινούν στις 16 Ιανουαρίου και θα κρατήσουν μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου.
Οι εκτιμήσεις των εμπόρων είναι πως φέτος οι εκπτώσεις θα είναι μεγαλύτερες από κάθε άλλη χρονιά με ποσοστά που θα φτάνουν το 40% και σε κάποιες περιπτώσεις θα ξεπερνούν το 50% φθάνοντας μέχρι το 70%.
Βέβαια, οι καλές προσφορές των καταστημάτων επί των προϊόντων τους για να δελεάσουν τους καταναλωτές είναι αμφίβολο αν θα μπορέσουν να ξεπαγώσουν την αγορά καθώς ο κόσμος βιώνει την πρωτοφανή οικονομική κρίση.
Μακάρι, οι εκπτώσεις να μπορέσουν να δώσουν μια καλή οικονομική ανάσα στο τοπικό εμπόριο, που στη μεγάλη του πλειοψηφία αποτελείται από μικρές και οικογενειακές επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.