30 Ιανουαρίου 2012

παλινωδίες του προέδρου του Επιμελητηρίου Εύβοιας

  Ιωάννης Λιονάκης 
Ύστερα από τις πρόσφατες παλινωδίες του προέδρου του Επιμελητηρίου Εύβοιας όπου άλλα ζητούσε στο διοικητικό συμβούλιο από το σώμα και άλλα προέκυψαν ως ενέργειες και αποφάσεις της Διοικητικής Επιτροπής (Βλ. Πρόσληψη Εδικού συνεργάτη) ζητήσαμε αντίγραφο των πρακτικών της συνεδρίασης της 28-12-2011 πριν την επικύρωσή τους από το Διοικητικό Συμβούλιο…
Η άρνηση του κ Προέδρου να επικυρώσει τα πρακτικά της συνεδρίασης στην αμέσως επόμενη, καθώς και:
α)ο ισχυρισμός του ότι η απουσία ολόκληρης της τοποθέτησης του κυρίου Γεροντίτη
αλλά και άλλοι διάλογοι γύρω από το θέμα πρόσληψης του ειδικού συνεργάτη οφειλόταν στο ‘ότι ήταν κλειστό το μικρόφωνό του,
β)η απαίτησή του  οι σύμβουλοι του Επιμελητηρίου να προσέρχονται  στο Επιμελητήριο όπου μόνο εκεί μπορούν να αναγνώσουν τα πρακτικά για να λάβουν γνώση, (κάποιοι πρέπει να διανύσουν πάνω από 200 χιλιόμετρα για να το κάνουν αυτό ερχόμενοι από την Ιστιαία) αφού αρνούνται να τους δώσουν αντίγραφα μιας δημόσιας συνεδρίασης ενός οργάνου όπου έχουν εκλεγεί!!!! και
γ)η κατά παράβαση του νόμου άρνηση διάθεσης δημοσίων εγγράφων…
Δεν είναι πλέον συμπεριφορές που μας εκπλήσσουν στον τρόπο που πολιτεύεται ο κ. Πρόεδρος.
Τα αναφέρουμε για την ενημέρωση των μελών του Ε.Β.Ε. Εύβοιας γνωστοποιώντας ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για διαφάνεια και σωστή διαχείριση των εισφορών του.
Αυτό όμως που διευκρινίζουμε πως πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα ανεχθούμε είναι η συνέχιση λειτουργίας του Επιμελητηρίου με έλλειμμα δημοκρατίας  και σεβασμού της παρουσίας των ανθρώπων που οι έμποροι και επαγγελματίες της Εύβοιας ψήφισαν για να τους εκπροσωπούν.
Θεωρούμε αδιανόητο –ακόμη και για τον κύριο Σίμωση- να αγνοεί δώδεκα υπογραφές εκλεγμένων επιμελητηριακών συμβούλων για να συζητηθούν θέματα που αφορούν τον επιχειρηματικό κόσμο του νομού (όπως η ανάγκη μείωσης των οικονομικών εισφορών των μελών ) και να αρνείται να εισαχθούν προς συζήτηση στο Διοικητικό συμβούλιο….
Δεν αντιλαμβανόμαστε πως ερμηνεύει τον κανονισμό λειτουργίας του  Επιμελητηρίου που ο ίδιος μοίρασε στην πρώτη συνεδρίαση και αναφέρει ρητά: «Θέματα εκτός ημερησίας διάταξης, μπορούν κατ’ εξαίρεση να συζητηθούν μετά από πρόταση μέλους του Διοικητικού συμβουλίου, αν είναι παρόντα όλα τα αιρετά μέλη και συμφωνούν για τη συζήτησή τους, σύμφωνα με τον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας…» αυτά για τα εκτός ημερησίας διατάξεως και συνεχίζει « όσα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης δεν συζητηθούν, παραπέμπονται για συζήτηση στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση, ως θέματα της ημερήσιας διάταξης»….
Αυτό σύμφωνα με την ερμηνεία της αυτού μεγαλειότητας του Προέδρου μεταφράζεται ως γεγονός που σημαίνει ότι μόνο η εξοχότητά του έχει δικαίωμα να εισάγει θέματα προς συζήτηση και κανένας άλλος εκλεγμένος επιμελητηριακός σύμβουλος….
Είναι φανερό ότι σύμφωνα με τον κύριο πρόεδρο από κάποια παρανόηση του νομοθέτη δεν ορίστηκε ως μονομελής η σύνθεση του Διοικητικού συμβουλίου.
Δηλώνουμε για ακόμη μια φορά ότι σεβόμενοι την ψήφο των εμπόρων και επαγγελματιών που μας εμπιστεύθηκαν αλλά και τη δημοκρατική λειτουργία των θεσμών ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να μετατρέψει το Επιμελητήριο σε προσωπική του υπόθεση…
Αναφορικά με τη δημόσια τοποθέτησή του ότι ως επικεφαλής του συνδυασμού «Νέο Επιμελητήριο» «δεν κατάφερα να γίνω ούτε φίλος του ούτε καν αντίπαλος του αλλά εξελίχθηκα στο μεγαλύτερό του Εχθρό», επιθυμούμε να γνωστοποιήσουμε στον κ. Πρόεδρο ότι ο μεγαλύτερός του εχθρός είναι ο εαυτός του!!!!
                                                           Με τιμή
                                                   Ιωάννης Λιονάκης 

--
Για την Βόρεια Εύβοια
http://voriaevia.blogspot.com/
Πάνος Βασιλόπουλος
Λίμνη Ευβοίας 34005

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.