3 Ιανουαρίου 2012

Οι επιχειρηματικές επιδιώξεις αποτελούν «δεδομένο» του Χωροταξικού Σχεδιασμού


Νέα έγγραφα της Διεύθυνσης Χωροταξίας και διαμαρτυρία της Πρωτοβουλίας Κατοίκων για τη ΒΙΠΕ.

Νέο έγγραφο της Διεύθυνσης Χωροταξίας του ΥΠΕΚΑ για το θέμα της ΒΙΠΕ όπου απαντά στις αιτιάσεις της Ειδικής Γραμματείας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και νεότερη διαμαρτυρία της Πρωτοβουλίας Κατοίκων είναι τα νεότερα από το «μέτωπο» της ίδρυσης της ΒΙΠΕ. 
Ειδικότερα η Διεύθυνση Χωροταξίας, με την υπογραφή της κας Ζεϊκου, αναφέρει ότι η ΒΙΠΕ είναι αναγκαία γιατί είναι ο μόνος τύπος Επιχειρηματικού Πάρκου όπου μπορεί να φιλοξενηθεί μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με αέρια καύσιμα. Μάλιστα αυτή την υπό ίδρυση δραστηριότητα τη θεωρεί δεδομένη. (Αντί δηλαδή να χωροθετήσει το κράτος, το κράτος δέχεται την χωροθέτηση που προτείνει μια εταιρία! )
Επιπρόσθετα αναφέρει ότι το Ειδικό Πλαίσιο για τη Βιομηχανία αναγνωρίζει τη δυνατότητα δημιουργίας βιομηχανικού υποδοχέα από μεγάλες μονάδες όπως το συγκρότημα Σκαλιστήρη. (που παρεμπίπτοντος δεν χρειάζεται ΒΙΠΕ, αλλά ΒΙΠΑ)  
Επίσης ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να γίνουν δύο διαδικασίες εκτίμησης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την ίδια ΒΙΠΕ (και ΜΠΕ και ΣΜΠΕ) αφού και στις δύο περιπτώσεις πληρούνται οι απαιτήσεις του νομοθέτη, δηλαδή α) η εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, β) η δημοσιοποίηση – ενημέρωση του κοινού και η διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης (Σ.Σ. που την είδαν;).
Στη συνέχεια παραδέχεται ότι οι ελλείψεις την Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων είναι γιατί δεν μπορούν να εκτιμηθούν από σήμερα ο τύπος και το μέγεθος των μονάδων που θα εγκατασταθούν στο μέλλον.
Η Διεύθυνση χωροταξίας επίσης δέχεται ότι η δραστηριότητα των εγκαταστάσεων του συγκροτήματος Σκαλιστήρη από φωτογραφία, λες και η δραστηριότητες μιας επιχείρησης αποδεικνύονται από φωτογραφίες και όχι από τους μηδενικούς ισολογισμούς της εταιρίας τα τελευταία 12 χρόνια.
Για περισσότερη και πιο ενδελεχή ενημέρωση διαβάστε το έγγραφο της Δ/νσης χωροταξίας και την διαμαρτυρία της Πρωτοβουλίας κατοίκων.   Νεο εγγραφο της Δ/νσης Χωροταξίας

ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΑ ΖΕΪΚΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.