5 Ιανουαρίου 2012

Σίμος Κεδίκογλου: «Η εποχή των επιδοτήσεων τελείωσε. Πρέπει να ξαναγίνουμε παραγωγικοί».

Την ενεργοποίηση του τριγώνου: «πολιτικοί-επιχειρηματίες-παραγωγοί» προωθεί ο Σίμος Κεδίκογλου με πρώτο βήμα τη συνάντηση που έγινε στην Ιστιαία μεταξύ αγροτών και  επιχειρηματιών, έχοντας ως απώτερο στόχο την ίδρυση μονάδας συσκευασίας και μεταποίησης αγροτικών προϊόντων στη Βόρεια Εύβοια.
Στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για την ανάδειξη και αξιοποίηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων, ο βουλευτής έφερε σε επαφή τους παραγωγούς της Βόρειας Εύβοιας με επιχειρηματίες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον κλάδο των εξαγωγών και έδειξαν ενδιαφέρον να συνεργαστούν για την αγορά και την προώθηση- σε πρώτη φάση- της βιομηχανικής ντομάτας, που μπορεί να καλλιεργηθεί στον εύφορο κάμπο της Ιστιαίας.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε έγινε ενημέρωση και δόθηκαν διευκρινήσεις από την πλευρά των επιχειρηματιών σχετικά με τις δυνατότητες και τις προοπτικές που ανοίγονται για τη διάθεση του συγκεκριμένου  προϊόντος  εκτός από την εγχώρια και στη διεθνή αγορά, εκφράζοντας παράλληλα την ευχή να φανούν χρήσιμοι και να πετύχει η συνεργασία διαθέτοντας το τελικό προϊόν σε όλες τις παγκόσμιες αγορές προς όφελος της περιοχής.
Η συλλογική δράση, όπως- άλλωστε- επισημάνθηκε, αποτελεί βασική προϋπόθεση, ώστε να  αξιοποιηθεί η ευκαιρία που τους δίνεται να ενισχυθεί η τοπική οικονομία και να υπάρξει ανάπτυξη σε μία πραγματικά δύσκολη οικονομικά συγκυρία.
Οι αγρότες που συμμετείχαν στη συνάντηση μετά και τις απαντήσεις που έλαβαν εξέφρασαν την ικανοποίησή τους όσον αφορά στο εγχείρημα και αποφασίστηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφού επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Καρδίτσα να πραγματοποιήσουν νέα συνάντηση  στην Ιστιαία.
Ο Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ζητούμενο είναι να αρχίσει να παράγει πάλι ο κάμπος. Άλλο δρόμο για το μέλλον δεν έχουμε. Η εποχή των επιδοτήσεων τελείωσε. Πρέπει να ξαναγίνουμε παραγωγικοί. Η ελληνική οικονομία δεν θα ανακάμψει, εάν δεν προσελκύσουμε επενδύσεις και δεν προωθήσουμε τις εξαγωγές».
Τέλος, με πρωτοβουλία του Σίμου Κεδίκογλου και σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Εύβοιας θα διοργανωθεί ημερίδα για την εξωστρέφεια των εξαγωγών των ευβοϊκών προϊόντων και την παρουσία τους στις διεθνείς αγορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.