4 Ιανουαρίου 2012

Απάντηση του Περιφερειάρχη στον Μαρκόπουλο και στη Λαϊκή Συσπείρωση για το νέο νοσοκομείο


Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκαν και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ δύο έργα του Δήμου Αγράφων Ευρυτανίας, συνολικού προϋπολογισμού 491.406 €.

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά η απόφαση ένταξης των  έργων «Εγγειοβελτιωτικά – αντιπλημμυρικά έργα Απεραντίων» με προϋπολογισμό 136.406 €, & «Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων και ανάδειξη παλαιών λίθινων αλωνιών Δ.Δ. Κερασοχωρίου, προϋπολογισμού 355.000 €

Τα δύο έργα που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας.


Με τα έργα αυτά, θα υλοποιηθούν σημαντικές παρεμβάσεις στο Δήμο Αγράφων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των κινδύνων από πλημμύρες, καθώς και για την αισθητική αναβάθμιση και τουριστική αξιοποίηση του Κερασοχωρίου.

Με τα εγγειοβελτιωτικά και αντιπλημμυρικά έργα, πρόκειται να γίνουν τεχνικές εργασίες (σωληνωτά, αντιστηρίξεις και κιβωτοειδείς οχετοί)  στη θέση «Βαλεμίκα» Λιθοχωρίου και στις θέσεις Αγία Παρασκευή, Άνω Ποταμιά, Μηλιά και Μουρτζιάπη Γρανίτσας.

Με το έργο της ανάπλασης θα γίνει ανάδειξη των παραδοσιακών Αλωνιών και θα διαμορφωθεί ο περιβάλλων χώρος και η πρόσβαση σε αυτό. Οι εργασίες περιλαμβάνουν λιθοστρώσεις, και κατασκευή κρήνης, αναβαθμών και τοιχίων με εμφανή λιθοδομή ακανόνιστη. Επιπλέον στην περιοχή θα εγκατασταθεί δίκτυο φωτισμού με στύλους παραδοσιακής μορφής, καθώς και καθιστικά και όργανα παιδικής χαράς.

«Είναι δυο σημαντικές παρεμβάσεις για την ορεινή περιοχή των Αγράφων της Ευρυτανίας» τονίζει ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς, επισημαίνει : «Στόχος μας είναι η υλοποίηση έργων που συμβάλλουν συμβάλουν στην ποιότητα ζωής των κατοίκων.
Εντάξαμε και χρηματοδοτούμε το Δήμο Αγράφων με 491.406 €, δύο έργα, που η κατασκευή του θα βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών και θα αναδείξει την περιοχή αισθητικά και τουριστικά.
Όπως έχουμε δεσμευτεί, επιταχύνουμε τους ρυθμούς υλοποίησης του ΕΣΠΑ, επισπεύδουμε τις διαδικασίες , και αξιοποιούμε τις δυνατότητες του Περιφερειακού μας Προγράμματος, προκειμένου, στα μέτρα των δυνατοτήτων μας, να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του τόπου μας».

1 σχόλιο :

  1. Ανώνυμος5/1/12, 12:01 π.μ.

    ρε σεις το νοσοκομείο χαλκίδας μετακόμισε στα Άγραφα ή τα οροσειρα των Αγράφων εκανε μεταδημοτευση στην Ευβοια. Ανοιξα ο φουκαρας να διαβασω για το νοσοκομειο και διαβαζω για τα αντιπλημμυρικα στο Δήμο Αγράφων. Τελος πάντων και ο Κηρεας να ξερετε θελει αντιπλυμμηρικα και η ροβιές και η λιχάδα και η ιστιαία και πολλα αλλα χωριουδάκια για ψαξτε το λιγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.