12 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ: Ο οργανωμένος αγώνας μπορεί να φέρει αποτελέσματα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ-ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ-ΑΝΕΡΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Συναδέλφισσα,  συνάδελφε ωρομίσθιε,  αναπληρωτή,  άνεργε εκπαιδευτικέ
   
Βιώνουμε άμεσα και καθημερινά την επίθεση του μαύρου μετώπου της συγκυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) με τις «ευλογίες» της ΕΕ και της πλουτοκρατίας. Επίθεση  που απολαμβάνει την ολόπλευρη στήριξη των κυρίαρχων ΜΜΕ. Απανωτά νέα φορολογικά, αντιασφαλιστικά μέτρα, χαράτσια και μειώσεις μισθών που οδηγούν στην εξαθλίωση μας. Έχουν καταργηθεί οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και ο κατώτατος μισθός, ενώ η μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας και της ανάλογης μισθολογικής εξέλιξης εφαρμόζεται ήδη σε εμάς τους αναπληρωτές και ωρομίσθιους.

    Εμείς οι συμβασιούχοι στην εκπαίδευση έχουμε ήδη πάρει μια γεύση όταν ήμασταν απλήρωτοι για πολλούς μήνες από την αρχή της χρονιάς, ενώ δεν έχουμε πάρει δώρο Χριστουγέννων και χωρίς μάλιστα κανένας να διασφαλίζει ότι από δω και πέρα θα πληρωνόμαστε κανονικά. Ετοιμάζεται νέα κατακόρυφη μείωση των μισθών και των αναπληρωτών – ωρομισθίων, μετά την ψήφιση του νέου μισθολογίου. Αντί για μόνιμη και σταθερή δουλειά, κανείς από εμάς δεν ξέρει αν θα δουλεύει την επόμενη χρονιά. Ταυτόχρονα χιλιάδες συνάδελφοι μας είναι άνεργοι ή υποαπασχολούνται στην ιδιωτική εκπαίδευση.

    Δεν τα λέμε αυτά, που άλλωστε τα γνωρίζεις πολύ καλά, για να σου μαυρίσουμε τη διάθεση, για να σε τρομοκρατήσουμε. Η λύση δεν είναι η υποταγή όπως θέλει το «μαύρο μέτωπο».  Σε αυτήν την κλιμακωμένη επίθεση υπάρχει διέξοδος. Οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία δείχνουν το δρόμο του οργανωμένου αγώνα σε όλους μας. Βρίσκονται σε απεργία πάνω από δύο μήνες. Αρνήθηκαν να υποταχτούν στην εκ περιτροπής εργασία, στους μισθούς των 500 ευρώ, στην τρομοκρατία και τις μαζικές απολύσεις.
    Ο οργανωμένος αγώνας μπορεί να φέρει αποτελέσματα, η κυβέρνηση και οι εργοδότες δεν είναι ανίκητοι. Το απέδειξε και η ανάκληση της απόλυσης από το ιδιωτικό σχολείο «Ελληνογερμανική Αγωγή» του συναδέλφου Νίκου Βουρδουμπά, προέδρου του κλαδικού σωματείου στην Ιδιωτική Εκπαίδευση «Βύρωνας». Ο συνάδελφος απολύθηκε επειδή αντέδρασε έμπρακτα στο νέο μισθολόγιο που προσπάθησε να επιβάλλει η εργοδοσία αξιοποιώντας την αντεργατική νομοθεσία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της μαύρης συγκυβέρνησης. Η οργανωμένη συλλογική μάχη που δόθηκε από το ταξικό σωματείο του «Βύρωνα», συνολικά από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ είχε τελικά ως αποτέλεσμα την ανάκληση της απόλυσης, κάτι που αποτελεί μια σημαντική νίκη ενάντια στα σχέδια των εργοδοτών στον κλάδο και παρακαταθήκη για το μέλλον.
    Συντονίζουμε το βήμα μας με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, τις μόνες που στέκονται δίπλα μας χωρίς υποχωρήσεις και συμβιβασμούς.

Διεκδικούμε:

    Μόνιμη και σταθερή δουλειά. Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων (αναπληρωτών, ωρομισθίων) χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
    Να παρθεί πίσω η εγκύκλιος, που δεν αναγνωρίζει μισθολογικά την προϋπηρεσία .
    Καμία καθυστέρηση πληρωμής στους συμβασιούχους  (αναπληρωτές – ωρομίσθιοι)
    Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους συμβασιούχους από την στιγμή που πιάνουν δουλειά.
    Κατάργηση του πολυνόμου και του νέου μισθολογίου. 2000 ευρώ (μεικτά) στο νεοδιόριστο.
    Δωρεάν στέγαση και δωρεάν εισιτήριο σε όλα τα μεταφορικά μέσα για όλους τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς.
    Επίδομα θέρμανσης σε όλους τους ωρομίσθιους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Ειδικά για τις παραμεθόριες περιοχές, επίδομα παραμεθορίου και στους ωρομισθίους.
    Ουσιαστική προστασία των ανέργων εκπαιδευτικών.

 Στις 17 Γενάρη  6.30 μμ
Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ
στην  Πλατεία Αγοράς

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.