Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΑΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ: Ο οργανωμένος αγώνας μπορεί να φέρει αποτελέσματα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ-ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ-ΑΝΕΡΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Συναδέλφισσα,  συνάδελφε ωρομίσθιε,  αναπληρωτή,  άνεργε εκπαιδευτικέ
   
Βιώνουμε άμεσα και καθημερινά την επίθεση του μαύρου μετώπου της συγκυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) με τις «ευλογίες» της ΕΕ και της πλουτοκρατίας. Επίθεση  που απολαμβάνει την ολόπλευρη στήριξη των κυρίαρχων ΜΜΕ. Απανωτά νέα φορολογικά, αντιασφαλιστικά μέτρα, χαράτσια και μειώσεις μισθών που οδηγούν στην εξαθλίωση μας. Έχουν καταργηθεί οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και ο κατώτατος μισθός, ενώ η μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας και της ανάλογης μισθολογικής εξέλιξης εφαρμόζεται ήδη σε εμάς τους αναπληρωτές και ωρομίσθιους.

    Εμείς οι συμβασιούχοι στην εκπαίδευση έχουμε ήδη πάρει μια γεύση όταν ήμασταν απλήρωτοι για πολλούς μήνες από την αρχή της χρονιάς, ενώ δεν έχουμε πάρει δώρο Χριστουγέννων και χωρίς μάλιστα κανένας να διασφαλίζει ότι από δω και πέρα θα πληρωνόμαστε κανονικά. Ετοιμάζεται νέα κατακόρυφη μείωση των μισθών και των αναπληρωτών – ωρομισθίων, μετά την ψήφιση του νέου μισθολογίου. Αντί για μόνιμη και σταθερή δουλειά, κανείς από εμάς δεν ξέρει αν θα δουλεύει την επόμενη χρονιά. Ταυτόχρονα χιλιάδες συνάδελφοι μας είναι άνεργοι ή υποαπασχολούνται στην ιδιωτική εκπαίδευση.

    Δεν τα λέμε αυτά, που άλλωστε τα γνωρίζεις πολύ καλά, για να σου μαυρίσουμε τη διάθεση, για να σε τρομοκρατήσουμε. Η λύση δεν είναι η υποταγή όπως θέλει το «μαύρο μέτωπο».  Σε αυτήν την κλιμακωμένη επίθεση υπάρχει διέξοδος. Οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία δείχνουν το δρόμο του οργανωμένου αγώνα σε όλους μας. Βρίσκονται σε απεργία πάνω από δύο μήνες. Αρνήθηκαν να υποταχτούν στην εκ περιτροπής εργασία, στους μισθούς των 500 ευρώ, στην τρομοκρατία και τις μαζικές απολύσεις.
    Ο οργανωμένος αγώνας μπορεί να φέρει αποτελέσματα, η κυβέρνηση και οι εργοδότες δεν είναι ανίκητοι. Το απέδειξε και η ανάκληση της απόλυσης από το ιδιωτικό σχολείο «Ελληνογερμανική Αγωγή» του συναδέλφου Νίκου Βουρδουμπά, προέδρου του κλαδικού σωματείου στην Ιδιωτική Εκπαίδευση «Βύρωνας». Ο συνάδελφος απολύθηκε επειδή αντέδρασε έμπρακτα στο νέο μισθολόγιο που προσπάθησε να επιβάλλει η εργοδοσία αξιοποιώντας την αντεργατική νομοθεσία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της μαύρης συγκυβέρνησης. Η οργανωμένη συλλογική μάχη που δόθηκε από το ταξικό σωματείο του «Βύρωνα», συνολικά από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ είχε τελικά ως αποτέλεσμα την ανάκληση της απόλυσης, κάτι που αποτελεί μια σημαντική νίκη ενάντια στα σχέδια των εργοδοτών στον κλάδο και παρακαταθήκη για το μέλλον.
    Συντονίζουμε το βήμα μας με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, τις μόνες που στέκονται δίπλα μας χωρίς υποχωρήσεις και συμβιβασμούς.

Διεκδικούμε:

    Μόνιμη και σταθερή δουλειά. Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων (αναπληρωτών, ωρομισθίων) χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
    Να παρθεί πίσω η εγκύκλιος, που δεν αναγνωρίζει μισθολογικά την προϋπηρεσία .
    Καμία καθυστέρηση πληρωμής στους συμβασιούχους  (αναπληρωτές – ωρομίσθιοι)
    Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους συμβασιούχους από την στιγμή που πιάνουν δουλειά.
    Κατάργηση του πολυνόμου και του νέου μισθολογίου. 2000 ευρώ (μεικτά) στο νεοδιόριστο.
    Δωρεάν στέγαση και δωρεάν εισιτήριο σε όλα τα μεταφορικά μέσα για όλους τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς.
    Επίδομα θέρμανσης σε όλους τους ωρομίσθιους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Ειδικά για τις παραμεθόριες περιοχές, επίδομα παραμεθορίου και στους ωρομισθίους.
    Ουσιαστική προστασία των ανέργων εκπαιδευτικών.

 Στις 17 Γενάρη  6.30 μμ
Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ
στην  Πλατεία Αγοράς

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,