3 Ιανουαρίου 2012

Δικαιωμένος o Συμεών Κεδίκογλου


Δικαιωμένος αισθάνεται ο βουλευτής Ευβοίας του Πα.Σο.Κ Συμεών Κεδίκογλου από την παραίτηση Καπελέρη αφού την είχε ζητήσει από τις 3 Δεκεμβρίου κατά την ομιλία του στον προϋπολογισμό, σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε και αναφέρει:

Η παραίτηση Καπελέρη δικαιώνει τον Συμεών Κεδίκογλου 
«...Θα ανέμενα το λιγότερο μια παραίτηση για λόγους ευθιξίας ή εν πάση περιπτώσει μια επίσημη τοποθέτηση από το Υπουργείο Οικονομικών για το θέμα. Το θεωρώ σημαντικό».

Ολόκληρο το σημείο της ομιλίας του έχει ως εξής: «...θέλω να αναφερθώ και για την υπόθεση,
που, όπως ξέρετε, απασχόλησε την κοινή γνώμη με τα πρόστιμα από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και το ΣΔΟΕ για το λαθρεμπόριο καυσίμων. Ήταν σημαντική απώλεια εσόδων για το δημόσιο. Και, όπως ξέρετε, αντί να επιταχυνθεί η είσπραξη, αναβλήθηκε επ' αόριστον μέχρι να γίνει νέα νομοθετική ρύθμιση. Είναι η γνωστή υπόθεση για την οποία ο Οικονομικός Εισαγγελέας κάλεσε τον κ. Καπελέρη, τον Γραμματέα, για να δώσει εξηγήσεις. Δεν μπαίνω στην ουσία της υπόθεσης. Προφανώς αυτό θα κριθεί από τη Δικαιοσύνη. Αλλά θα ανέμενα το λιγότερο μια παραίτηση για λόγους ευθιξίας ή εν πάση περιπτώσει μια επίσημη τοποθέτηση από το Υπουργείο Οικονομικών για το θέμα. Το θεωρώ σημαντικό»,
δήλωνε στην ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2012 στις 3 Δεκεμβρίου, ο Συμεών Κεδίκογλου, απευθυνόμενος στον Υπουργό Οικονομικών «…για την υπόθεση, που, όπως ξέρετε, απασχόλησε την κοινή γνώμη με τα πρόστιμα από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και το ΣΔΟΕ για το λαθρεμπόριο καυσίμων. Προσθέτοντας: « Ήταν σημαντική απώλεια εσόδων για το δημόσιο. Και, όπως ξέρετε, αντί να επιταχυνθεί η είσπραξη, αναβλήθηκε επ' αόριστον μέχρι να γίνει νέα νομοθετική ρύθμιση. Είναι η γνωστή υπόθεση για την οποία ο Οικονομικός Εισαγγελέας κάλεσε τον κ. Καπελέρη, τον Γραμματέα, για να δώσει εξηγήσεις.»

Αυτές τις ημέρες, ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος ζήτησε από τον Γιάννη Καπελέρη να υποβάλει την παραίτησή του προκειμένου να διευκολυνθεί η δικαστική έρευνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.