Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Δήμος διαλύει τη δεξαμενή καυσίμων στο Κυμάσι

Ο Δήμος διαλύει τη δεξαμενή καυσίμων στο Κυμάσι Μαντουδίου
και εργάζεται για την απομάκρυνση και των υπολοίπων

Τον καθαρισμό, τη διάλυση και την εκποίηση της παλιάς δεξαμενής καυσίμων που βρίσκεται σε Δημοτικό Χώρο στη παραλία Κυμάσι Μαντουδίου, αποφάσισε Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μαντουδίου- Λίμνης- Αγίας Άννας, στη συνεδρίαση της 21ης Μαρτίου 2012, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου κ. Ανέστη Ψαρρού.


Η δεξαμενή, μία από τις 6 που βρίσκονται στο Κυμάσι, κατάλοιπο της δραστηριότητας του πρώην συγκροτήματος Σκαλιστήρη, είναι ανενεργή για περισσότερο από 20 χρόνια και αποτελεί εστία αισθητικής ρύπανσης και κινδύνου για  πολίτες και λουόμενους.

Το προηγούμενο διάστημα, ο Δήμος προχώρησε στη διερεύνηση της διαδικασίας καθαρισμού – διάλυσης – εκποίησης και επισημάνθηκε ότι η όλη επιχείρηση είναι εξαιρετικά λεπτή διαδικασία. Προαπαιτείται ο έλεγχος και ο καθαρισμός της δεξαμενής από τα υπόλοιπα – κατάλοιπα καυσίμων, η περιβαλλοντική διαχείριση των αποβλήτων, και η παρουσία τεχνικού ασφαλείας αφού υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης κατά την διάλυση της δεξαμενής, με σοβαρές συνέπειες τόσο στο περιβάλλον όσο και σε ανθρώπινη ζωή. Η όλη διαδικασία θα γίνει από πιστοποιημένη εταιρία έπειτα από διαγωνισμό.

Ο Δήμαρχος απέστειλε επιστολή στη  ΒΙΟΜΑΓΝ για την επικείμενη διάλυση της δεξαμενής και την καταστροφή του παλαιού φράχτη και ταυτόχρονα ζήτησε από τους αρμόδιους της Εταιρείας, να προχωρήσουν και οι ίδιοι σε ανάλογη κίνηση.

Έτσι, μετά από χρόνια συζητήσεων και τριβών για τις δεξαμενές στο Κυμάσι, ο νέος Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας δρομολογεί την απομάκρυνση της δεξαμενής που βρίσκεται στα όρια του δημοτικού οικοπέδου και εργάζεται για την απομάκρυνση και των υπόλοιπων δεξαμενών, ιδιοκτησίας ΒΙΟΜΑΓΝ.

Η όλη εξέλιξη είναι ιδιαίτερα θετική και δείχνει τη σοβαρότητα στην αντιμετώπιση του θέματος. Ταυτόχρονα, αφήνει έκθετους τους ελάχιστους, που με διαδικτυακές κραυγές, υπερβολές και συκοφαντίες, προσπαθούσαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις κάνοντας φθηνή μικροπολιτική με την υπόθεση των δεξαμενών.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ
ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ ΛΙΜΝΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,